GIV LIV

Fisk og skaldyr

  • Jordskoksalat med stenbiderrogn

    Skur jordskokkerne grundigt. Skær dem i ½ cm tykke skiver, og kog dem i en gryde letsaltet vand i 2-3 minutter, eller til de er møre, men stadig med et godt bid. Lad dem køle af under koldt vand og dryppe af i en sigte. Fjern skræl og sten fra avokadoen, og skær den i… Læs mere »

  • En slags brændende kærlighed med grønkål og røget torsk

    Mos Skræl kartofler og selleri, og skær dem i store tern. Kog dem i usaltet vand, til de er helt møre. Rib grønkålen, og skyl den grundigt. Kog grønkålen i letsaltet vand uden låg, til den er mør. Hæld vandet fra, og blend grønkålen til en fin puré. Hæld kogevandet fra kartofler og selleri, og… Læs mere »

  • Torsk i tomatsauce med grønkål, kapers og blød polenta

    Torsk i tomatsauce Skær auberginen i små tern. Hak løget. Varm olien på en pande, og svits løg, presset hvidløg og aubergine heri. Tilsæt hakkede tomater, eddike og sukker, og lad saucen simre i ca. 10 minutter. Krydr med salt og peber. Rib grønkålen, og hak den fint. Kom grønkålen i saucen, og lad den… Læs mere »

  • Kartoffelsalat med varmerøget laks, porre, feta og birkes

    Kartoffelsalat Skrub kartoflerne og kog til, de er lige netop møre. Afkøl kartoflerne, og skær dem i kvarte på langs. Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver. Nip bønnerne. Kog porrer og bønner i ca. 2 minutter, og afdryp. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i tynde både. Skyl løvstikke, og… Læs mere »

  • Kartoffelsalat med rejer

    Skrab eller skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Køl dem af, og skær dem i skiver. Pisk ylette, mayonnaise og 1 spsk. sennep sammen i en stor skål. Bælg ærterne, og snit forårsløgene fint. Skær radiserne i skiver. Gem lidt radiser, forårsløg og ærter til at pynte med. Vend resten af grøntsagerne… Læs mere »

  • Lakseruller på toast

    Knæk den nederst træede ende af aspargesene. Damp asparges i 2 minutter og afdryp. Skær hver asparges i to dele. Rens forårsløg og skær i lange stimler på ca. 6 cm. Skær agurken i stave. Skyl salaten og afdryp. Læg en skive laks på et skærebræt. Læg lidt asparges, forårsløg og agurk på laksen, og… Læs mere »

  • Grøn curry med rejer

    Pil skallerne af rejerne. Skær svampene i skiver. Skær kinakålen i brede strimler. Skær forårsløgene i stykker på 2-3 cm, også den grønne ende. Hak hvidløget fint. Varm 1 spsk. olie op i en wok eller stor pande, og steg rejerne, til de er røde på begge sider. Tag dem op. Varm resten af olien… Læs mere »

  • Torskelasagne med spinat og friske tomater

    Torskelasagne med spinat og friske tomater Skær fisken i mundrette stykker. Skær tomaterne i skiver. Hak løg og hvidløg fint. Rens og skyl spinaten. Slyng den tør. Varm olien i en gryde, og brun løg med hvidløg i et par minutter. Tilsæt spinat, og lad den falde sammen. Krydr med salt og peber. Bechamelsauce Rør… Læs mere »

  • Hvid fisk i grøn sauce

    Sauce Rens porrerne grundigt, og skær dem i skiver. Skyl broccolien, og del den i blomst og stilke. Del 175 g af blomsten i små buketter til fyld, og stil dem til side. Skær stilkene og resten af blomsten i små stykker. Læg porrer og broccolistilke og -blomst i en gryde, og dæk det med… Læs mere »

  • Bagt laks med fennikel og julesalat med dadler og granatæbler

    Bagte jordskokker og kartofler Skrub jordskokkerne med en grønsagsbørste. Del eventuelt kartofler eller jordskokker i mindre stykker, så de alle har nogenlunde samme størrelse. Bland jordskokker og kartofler på en bageplade med bagepapir, og vend begge dele godt med olien. Bag dem i ca. 30 minutter i ovnen ved 200 grader, til de er lysebrune… Læs mere »