GIV LIV

Fisk og skaldyr

  • Lynsyltet laks med krydderier, æble og rosenkål

    Lynsyltet laks Rens porrer, og skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver. Kog porrer og gulerødder op med vin, vand, krydderier og salt i en bredbundet gryde. Skær laksen i store tern, og lad den koge sagte i kogelagen i 5 minutter. Tag laks og grønsager op af kogelagen med en hulske. Stegte æbler… Læs mere »

  • Marinerede sild med grønkålscreme og æble

    Cremet grønkål med æble Rens grønkålen og snit den meget fint. Kom grønkålen i en gryde med kogende vand og kog den i 1 minut. Hæld kålen i en sigte, skyl den med koldt vand og dryp den af. Rør syrnet fløde med karry og sennep og smag den til med salt og peber. Halvér… Læs mere »

  • Mini fiskefrikadeller med kartoffelsalat

    Hjemmerørt majsremoulade Fjern de yderste blade af majsen og kog dem i ca. 5 minutter. Skær majsene fra kolbe. Del blomkål i små buketter. Skær agurken i små tern. Hak persillen. Rør skyr med mayonnaise, sennep, kapers, persille og grøn­sager og smag til med salt og peber. Mini fiskefrikadeller Drys torsken med salt, og hak… Læs mere »

  • Nye kartofler med dilddressing og ørredrogn

    Kog kartoflerne med salt, til de er møre. Hæld vandet fra. Klem dem let på siderne – som når du åbner bagte kartofler – så snart du kan røre ved dem. Skyl salaten og tør den godt. Vend den med olie, citronsaft, salt og peber i en skål. Anret de hele salatblade i skåle, dybe… Læs mere »

  • One pot torsk i tomat med perlebyg og kål

    Tænd ovnen på 200 grader. Skær fennikel i tern. Hak grønkålen. Hak løget, og pres hvidløget. Varm olien i en pande med tilhørende låg, som tåler at komme i ovnen. Svits løg og hvidløg, og tilsæt dernæst fennikel, kål og timian, og steg yderligere et par minutter. Kom cherrytomater på panden og vend rundt. Skær… Læs mere »

  • Påskesalat med æg og sild

    Marmorerede æg Kog æggene til de er hårdkogte, og lad dem køle af. Riv rødbeden, og kog den op med vand og eddike. Lad lagen køle af. Knæk skallen på æggene, som skulle du til at pille dem, men læg dem i stedet sammen med lagen i en frysepose. Luk luften ud af posen, og… Læs mere »

  • Pasta med persillepesto og fiskespyd

    Persillepesto Kom persille, mandler eller pinjekerner, revet parmesan og presset hvidløg i en blender og kør, mens olien tilsættes gradvist. Blend til en pesto og smag til med citronsaft, salt og peber. Fiskespyd Skær laks og torsk ud i stykker på ca. 3×3 cm. Bland olien med citronpeber og salt i en dyb tallerken. Vend… Læs mere »

  • Pizza med æg, tun og peberfrugt

    Dej Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt fuldkornsmel, salt og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt igennem, til den er blød og elastisk – tilsæt eventuelt mere hvedemel undervejs. Lad dejen hæve tildækket 1 time. Tomatsauce Hak løget fint, og svits det i olien i en gryde. Tilsæt tomater, presset hvidløg,… Læs mere »

  • Rejecocktail

    Rejecocktail Fjern de yderste blade og stokken fra spidskålen. Snit kålen fint. Drys kålen med salt og sukker, og kram den godt et par minutter, til den begynder at falde lidt sammen. Halvér avokadoen, og dryp citronsaft over. Skær avokado i tern eller både. Halvér agurken, skrab kernerne ud med en teske, og skær agurken… Læs mere »

  • Rejecocktail asian style

    Rejecocktail Fjern de yderste blade af kålen, og snit den fint. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp dem i ca. 2 minutter. Dræn dem, hæld koldt vand over og afkøl dem. Skær aspargesene i snitter. Snit forårsløg fint. Flæk agurken på langs, fjern kernerne, og skær agurken i skiver. Halvér avokadoerne, fjern… Læs mere »