GIV LIV

Fisk og skaldyr

  • Nye kartofler med dilddressing og ørredrogn

    Kog kartoflerne med salt, til de er møre. Hæld vandet fra. Klem dem let på siderne – som når du åbner bagte kartofler – så snart du kan røre ved dem. Skyl salaten og tør den godt. Vend den med olie, citronsaft, salt og peber i en skål. Anret de hele salatblade i skåle, dybe… Læs mere »

  • Tundeller med coleslaw og rosmarinstegte kartofler

    Rosmarinstegte kartofler Skrub kartoflerne og tør dem godt. Skær kartoflerne i både og vend dem med olien. Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir, drys med hakket rosmarin og krydr med salt og peber. Steg kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Tundeller Snit forårsløgene meget fint. Hak kapersene. Afdryp tunen og… Læs mere »

  • Pasta med persillepesto og fiskespyd

    Persillepesto Kom persille, mandler eller pinjekerner, revet parmesan og presset hvidløg i en blender og kør, mens olien tilsættes gradvist. Blend til en pesto og smag til med citronsaft, salt og peber. Fiskespyd Skær laks og torsk ud i stykker på ca. 3×3 cm. Bland olien med citronpeber og salt i en dyb tallerken. Vend… Læs mere »

  • Ærtesuppe med rejer

    Ærtesuppe Skræl løget og snit det fint. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Svits kartofler og løg i olie i en gryde, til løgene er klare. De skal ikke tage farve. Tilsæt bouillonen. Kog det hele meget mørt, ca. 20 minutter. Tilsæt ærterne og kog dem med de sidste par minutter. Blend eller… Læs mere »

  • Pizza med æg, tun og peberfrugt

    Dej Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt fuldkornsmel, salt og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt igennem, til den er blød og elastisk – tilsæt eventuelt mere hvedemel undervejs. Lad dejen hæve tildækket 1 time. Tomatsauce Hak løget fint, og svits det i olien i en gryde. Tilsæt tomater, presset hvidløg,… Læs mere »

  • Fiskefrikadeller med forårsremoulade

    Fiskefrikadeller Drys laks og torsk med salt, og blend  fisken groft. Pil løget, riv  det groft, og rør det i farsen sammen med æg og rasp. Rør mælken i lidt ad gangen, og krydr farsen med friskkværnet peber. Sæt farsen i køleskabet ca. 30  minutter. Form frikadeller med en ske dyppet i koldt vand, og… Læs mere »

  • Rejecocktail asian style

    Rejecocktail Fjern de yderste blade af kålen, og snit den fint. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp dem i ca. 2 minutter. Dræn dem, hæld koldt vand over og afkøl dem. Skær aspargesene i snitter. Snit forårsløg fint. Flæk agurken på langs, fjern kernerne, og skær agurken i skiver. Halvér avokadoerne, fjern… Læs mere »

  • Rissalat med grillede kæmperejer

    Kog risen efter anvisning på emballagen og lad den køle af. Kog balsamico´en ind til halvdelen ved svag varme og lad den køle af. Skær peberfrugterne i kvarte og fjern frøene. Grill peberfrugterne i ovnen med skindet opad til det bliver sort. Kom de grillede peberfrugter i en plasticpose. Gnid det sorte skind af, når… Læs mere »

  • Røget laks med peberrodscreme

    Peberrodscreme Rør skyr med mayonnaise og friskrevet peberrod. Smag cremen til med salt og peber. Røget laks Skær laksen i 8 eller 16 stykker og rul den sammen. Rist rugbrødet på begge sider, og skær det i halve eller kvarte. Top brødet med peberrodscreme og anret laksen ovenpå. Pynt med dild og krydr med salt… Læs mere »

  • Hjemmelavede fiskefrikadeller

    Hak fiskekødet groft i en blender eller foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser i kort tid, så farsen ikke bliver varm. Lad farsen hvile på køl en halv til en hel time. Varm fedstoffet op på en slip let-pande ved middel varme. Tag panden af varmen. Form frikadellerne med en ske og sæt dem på… Læs mere »