GIV LIV

Fisk og skaldyr

  • Tapastallerken

    Tapastallerken med bruscetta, ruller og rugbrød

    Bruscetta Rist brødet. Halver avokadoen, fjern skrald og sten. Skær avokado i tynde skiver. Pres limesaft over. Hak tomaterne. Hak rødløget fint. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Vend tomater med rødløg, chili, hvidløg og hakket koriander. Krydr med salt, peber og balsamicoeddike. Fordel avokado og tomatsalsa på det ristede brød. Raw… Læs mere »

  • Spinatvafler med rejer, avocado og spinat

    Spinatvafler med rejer, avocado og spinat

    Optø spinaten og rør den med æggene. Blend havregryn til mel og vend med fuldkornsmel, bagepulver og salt. Rør melblandingen i spinat-æggemassen sammen med mælken og lad dejen hvile ca. 30 min. Opvarm dit vaffeljern. Pensl med lidt olivenolie, og hæld ¼ af dejen på jernet. Luk og bag vaflerne til de er gyldne. Gentage… Læs mere »

  • Avocadoburger med torsk, rødløg og agurk

    Avocadoburger med torsk, rødløg og agurk

    Tænd ovnen på 180 grader. Læg torsken på en bageplade med bagepapir og pres citronsaft over. Krydr med salt og peber og bag torsken i ovnen i ca. 12 min. til den deler sig i flager, når du trykker let på den med en finger. Guacamole Mos kødet fra avocadoerne sammen med limesaft, koriander og… Læs mere »

  • Fiskefingre og rødkålssalat med æble

    Rødkålssalat med æble Snit kålen så fint som muligt. Rør skyr og mayonnaise sammen med citronsaft og lidt salt. Skær æblerne i skiver. Vend kål, æbler og rosiner i dressingen. Lad salaten trække i 10 minutter og smag evt. til med ekstra salt og citronsaft. Fiskefingre Skær fisken ud i fingertykke korte stykker. Rør citronsaften… Læs mere »

  • Lynsyltet laks med krydderier, æble og rosenkål

    Lynsyltet laks Rens porrer, og skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver. Kog porrer og gulerødder op med vin, vand, krydderier og salt i en bredbundet gryde. Skær laksen i store tern, og lad den koge sagte i kogelagen i 5 minutter. Tag laks og grønsager op af kogelagen med en hulske. Stegte æbler… Læs mere »

  • Fiskefrikadeller med nem blomkålspickles og rugbrød

    Blomkålspickles Hak løgene groft, skær gulerødderne i tern og blomkålen i buketter. Kog eddike og 3 dl vand op, og kog først løg og gulerødder i eddiken i 4 minutter. Tag dem op med en hulske. Kog blomkålen i 4 minutter i eddiken, tag den op, og bland den med løg og gulerødder. Hæld eddiken… Læs mere »

  • Rejecocktail

    Rejecocktail Fjern de yderste blade og stokken fra spidskålen. Snit kålen fint. Drys kålen med salt og sukker, og kram den godt et par minutter, til den begynder at falde lidt sammen. Halvér avokadoen, og dryp citronsaft over. Skær avokado i tern eller både. Halvér agurken, skrab kernerne ud med en teske, og skær agurken… Læs mere »

  • Rødspætter med sprød fennikel og kold persillesovs

    Rødspætteruller Dup rødspættefileterne tørre med køkkenrulle. Smør fiskefileterne med sennep og hakket dild. Rul fileterne sammen. Læg rødspætterullerne i et ovnfast fad. Krydr dem med salt og peber, og hæld bouillon ved, så det står ca. 1 cm op om fisken. Damp fiskerullerne i ovnen ved 175 grader i ca. 15 minutter. Sprød fennikel Skær… Læs mere »

  • Crudité med tuncreme og sprøde chips

    Sprøde chips Skær brødet i tynde skiver. Pensl med olie, og fordel brødet på en bageplade med bagepapir. Drys med salt. Rist rugbrødet ved 220 grader – helst varmluft i ca. 3 minutter, til det er sprødt og gyldent. Crudité Skær agurk i stave. Fjern top og bund af blegselleri og skær igennem på langs.… Læs mere »

  • Salattacos med torskerilette og agurk

    Krydr torsken med salt og peber og pres citronsaft over. Kom den i et ovnfast fad med bagepapir, og bag den i ovnen ved 170 grader i ca. 12 minutter. Afkøl fisken, inden den forsigtigt deles i flager. Pil og hak løget fint. Klip purløg. Rør skyr med mayonnaise, løg, kapers og purløg og smag… Læs mere »