GIV LIV

Fisk og skaldyr

  • Ovnbagt sej med gulerødder i spidskommen og mynteyoghurt

    Gulerødder med spidskommen Flæk gulerødderne og skær dem i ½ cm tykke skiver på skrå. Kog gulerødderne op med vand og olie. Kog dem uden låg til al vandet er kogt væk, tilsæt spidskommen og presset hvidløg og steg gulerødderne under omrøring i 1 minut. Smag til med salt. Ovnbagt sej Skær fenniklen i papirtynde… Læs mere »

  • Fiskeboller med lynstegte grønsager

    Fiskeboller Skær fiskekødet i små stykker og blend det i en foodprocessor eller minihakker med salt. Tilsæt æg og majsstivelse og blend igen til en helt jævn fars. Spæd farsen med mælk. Hak chili og ingefær fint og rør det i farsen. Form farsen til ca. 12 boller med en spiseske og læg dem i… Læs mere »

  • Jambalaya med rejer og skinke

    Kog risene som angivet på emballagen. Pil skallerne af rejerne. Hak løg og skær bladselleristilkene i små tern. Skær peberfrugterne i små tern. Hak hvidløgene fint. Svits rejerne i 1 spsk olie i en stor gryde i ca. 1 minut på hver side. Tag rejerne op. Varm resten af olien op i gryden og svits… Læs mere »

  • Urtemos med pandestegt fisk og syrlige løg

    Urtemos Skræl kartofler og grønsager og skær dem i grove stykker. Kog kartofler og grønsager møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og damp resten af væden væk over varmen. Pisk grønsagerne til en grov mos med letmælk og smag den til med salt og peber. Syrlige løg Skær løgene i smalle både og svits… Læs mere »

  • Ovnbagt hornfisk med fennikel og tomatsalat

    Hornfisk i fad Skær fennikel og løg i tynde skiver, og læg dem i et ovnfast fad. Hæld hvidvin ved og dryp med olien. Læg stanniol over fadet, og bag det ved 200 grader i 25 minutter. Klip hornfisken over i midten, og klip finnerne af. Halvér fileterne, og rul dem sammen. Hold rullerne fast… Læs mere »

  • Fiskefrikadeller med grønkålssalat

    Fiskefrikadeller med grønkålssalat

    Grønkålssalat Snit grønkålen fint og kom den i en skål. Drys kålen med salt og sukker og kram den let. Lad kålen stå, mens rødbederne koges. Skrub rødbederne og kog dem i vand til det dækker i ca. 45 minutter til de er møre. Afkøl rødbederne og gnub skindet af. Skær rødbederne i mindre stykker.… Læs mere »

  • Tajine samak - tajine med fisk oliven og citron

    Tajine samak – Tajine med fisk, oliven og citron

    Marineret fisk Hak persille, koriander, hvidløg og chili fint og bland med salt, peber, paprika, spidskommen, citronsaft og olie til en marinade. Skær fisken i tykke skiver og vend dem i marinaden. Lad den trække i køleskabet i et par timer. Fyld Pil løget. Skær tomater og løg i skiver og læg i bunden af… Læs mere »

  • Samak mashwe ma kodar - bagt ørred med grøntsagsfyld

    Samak mashwe ma kodar – Grøntsagsfyldt ørred

    Ørred Tænd ovnen på 250 grader. Rens fisken grundigt udenpå og indeni. Læg fisken i et stort ovnfast fad. Grønsagsfyld Riv gulerødderne groft. Skyl spinat grundigt, lad den dryppe af og hak den groft. Hak persillen groft. Pres saften af 1 citron. Bland gulerødderne med spinat, persille, citronsaft, salt, peber, 7 krydderi og tandoori. Fyld… Læs mere »

  • Deniz - guldsbarsfilet bagt med granatæblesaft

    Deniz – Guldbrasfilet bagt med granatæblesaft

    Bagte grøntsager Tænd ovnen på 200 grader. Pil løget og skær løg, auberginer, peberfrugter og squash i ½ cm tykke skiver. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Bland alle grøntsagerne i et ildfast fad med olie, salt, peber og paprika. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre. Bagt… Læs mere »

  • Kaluun Malay - ovnbagte kartofler og fisk

    Kaluun/Malay – Ovnbagte kartofler og fisk

    Kaluun Tænd ovnen på 180 grader. Vask kartoflerne godt og halvér dem. Pil løget og skær i skiver. Hak koriander groft. Hak hvidløg fint. Skær den halve citron i skiver. Pres saften af den hele citron og bland med løg, hvidløg, kartofler, koriander, salt, olie og marwa. Vend fisken sammen med blandingen og bred det… Læs mere »