GIV LIV

Fisk og skaldyr

  • Påskesalat med æg og sild

    Marmorerede æg Kog æggene til de er hårdkogte, og lad dem køle af. Riv rødbeden, og kog den op med vand og eddike. Lad lagen køle af. Knæk skallen på æggene, som skulle du til at pille dem, men læg dem i stedet sammen med lagen i en frysepose. Luk luften ud af posen, og… Læs mere »

  • Stegt laks med wokgrønt og hoisinsauce

    Wokgrønt Kog nudlerne og afdryp. Snit kålen fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i strimler. Skær peberfrugt i strimler. Varm olien i en wok og steg karrypasta med presset hvidløg, ingefær, kål, gulerødder og peberfrugt et par minutter, til kålen er mør, men stadig har bid. Tilsæt nudler og vend godt sammen. Smag til med… Læs mere »

  • Jordskokpandekager med stenbiderrogn

    Jordskokpandekager Skræl jordskokkerne, og riv dem groft. Pisk æg, mel, mælk og salt sammen, og rør jordskokkerne i dejen. Varm en lille slip let-pande op og pensl lidt olie på panden. Bred ¼ af dejen ud på panden, og bag den ved middelhøj varme i 3-4 minutter, til den er gyldenbrun. Vend den om, og… Læs mere »

  • Club salad nicoise

    Snit kålen fint. Drys kålen med salt og sukker og kram den godt. Nip bønnerne og damp dem. Skær agurk i tændstiktynde strimler – fx med en julienneskræller. Snit peberfrugten. Kog æggene og skær i kvarte. Afdryp tunen og rør med yoghurt, mayonnaise, sennep, kapers og hakket dild. Smag til med salt og peber. Rist… Læs mere »

  • Kuller med ribs-salsa og kartoffelgryde med svampe og spinat

    Ribs-salsa Rib ribsene. Flæk chilien, skrab kerner væk og hak den fint. Rør ribsene med honning og chili med en gaffel, så lidt af ribsene brister. Kartoffelgryde med svampe og spinat Skær kartoflerne i ½ cm tykke skiver. Skær eventuelt svampene i lidt mindre stykker. Hak løgene, og svits dem i olien i en stor… Læs mere »

  • Appelsindampet hornfisk og spinat med pinjekerner og rosiner

    Spinat med pinjekerner og rosiner Pluk eventuelle grove stilke af spinaten. Skyl spinaten grundigt i koldt vand og lad den dryppe af i en sigte. Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne og dufter. Gem dem til senere. Varm olien op i en stor gryde, tilsæt spinaten og steg den under omrøring,… Læs mere »

  • Laksespyd og kålsalat med asiatisk dressing

    Kålssalat med asiatisk dressing Snit spidskålen fint. Skyl og tør salaten, og bryd den i store stykker. Skær peberfrugt og løg i tynde skiver. Rør karrypastaen sammen med olie, sukker, fiskesauce og limesaft. Vend grøntsagerne sammen med dressingen og smag eventuelt salaten til med lidt salt. Laksespyd Skær skindet af laksefileten, og skær den i… Læs mere »

  • Kartoffel-porresuppe med stenbiderrogn og sprøde rugbrødsstænger

    Rens porrerne og snit dem fint – kassér grove, grønne blade. Pil hvidløgsfeddene. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Sautér porrer og hvidløg bløde i en gryde med olie, og vend kartoflerne i. Tilsæt bouillon, og lad suppen simre til alt er mørt – ca. 20 minutter. Blend suppen sammen med fløden, og… Læs mere »

  • Dampet rødtunge med jomfruhummersauce

    Dampet rødtunge Bræk hovederne af jomfruhummerne. Tryk på ryggen af halerne hele vejen fra hoved til hale, så det giver et lille knæk ved hvert tryk. Pil forsigtigt skallerne af halerne. Gem alle hoveder og skaller. Skær et snit i ryggen på hummerhalerne og fjern tarmen. Krydr jomfruhummerne med salt og peber og rul en… Læs mere »

  • Dampede fiskeruller og fennikelsalat med appelsin

    Fennikelsalat med appelsin Snit fennikel fint. Skær løget i tynde både. Varm olien på en pande, og steg fennikel og løg ved jævn varme i ca. 5 minutter, til grønsagerne er møre, men stadig har lidt bid. Krydr med salt og peber, og tag grønsagerne af varmen. Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter. Hak… Læs mere »