GIV LIV

Fisk og skaldyr

  • Hjemmelavede fiskefrikadeller

    Hak fiskekødet groft i en blender eller foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser i kort tid, så farsen ikke bliver varm. Lad farsen hvile på køl en halv til en hel time. Varm fedstoffet op på en slip let-pande ved middel varme. Tag panden af varmen. Form frikadellerne med en ske og sæt dem på… Læs mere »

  • Hornfiskeruller med blomkålstimbaler og dildsky

    Blomkålstimbale Skær blomkål, både buketter og stok, i store stykker. Kom dem i en gryde, dæk dem med vand, og kog dem møre uden salt. Hæld vandet fra, og blend blomkålen. Rør blomkålscremen med æg og mel, og krydr med salt og peber. Smør formene med lidt olie, og ryst dem med rasp. Fordel blomkålsdejen… Læs mere »

  • Hverdagspasta med kål og laks

    Del broccolien i mindre buketter. Skær bunden af rosenkålen og fjern de yderste blade. Snit rosenkålen fint. Skær laksen i strimler, og hak dilden. Kom broccoli og rosenkål i en gryde med vand og damp det i ca. 5 minutter. Kassér vandet og afdryp kålen. Kom bouillon og 3 dl mælk i en gryde og… Læs mere »

  • Hvid fisk i grøn sauce

    Sauce Rens porrerne grundigt, og skær dem i skiver. Skyl broccolien, og del den i blomst og stilke. Del 175 g af blomsten i små buketter til fyld, og stil dem til side. Skær stilkene og resten af blomsten i små stykker. Læg porrer og broccolistilke og -blomst i en gryde, og dæk det med… Læs mere »

  • Jordskokpandekager med stenbiderrogn

    Jordskokpandekager Skræl jordskokkerne, og riv dem groft. Pisk æg, mel, mælk og salt sammen, og rør jordskokkerne i dejen. Varm en lille slip let-pande op og pensl lidt olie på panden. Bred ¼ af dejen ud på panden, og bag den ved middelhøj varme i 3-4 minutter, til den er gyldenbrun. Vend den om, og… Læs mere »

  • Jordskoksalat med stegt laks

    Skrub jordskokkerne, og skær dem i skiver på 3-4 mm. Steg jordskokkerne i olie i en stor gryde i 5 minutter, de må godt få lidt farve. Dryp med citronsaft, krydr med salt og peber, og tag gryden af varmen. Vend rucola og edamame bønner i jordskokkerne lige inden servering. Skær laksen i 4 stykker.… Læs mere »

  • Jordskoksalat med stenbiderrogn

    Skur jordskokkerne grundigt. Skær dem i ½ cm tykke skiver, og kog dem i en gryde letsaltet vand i 2-3 minutter, eller til de er møre, men stadig med et godt bid. Lad dem køle af under koldt vand og dryppe af i en sigte. Fjern skræl og sten fra avokadoen, og skær den i… Læs mere »

  • Jordskoksuppe

    Rens porrerne og skær den hvide del i tynde skiver. Gem den grønne del til en anden gang. Hak hvidløget. Varm olien op i en gryde og svits porre, hvidløg og ingefær i olien til det bliver klart. Skræl jordskokker og kartofler, skær dem i tern og kom dem i gryden. Tilsæt bouillon, så den… Læs mere »

  • Kartoffel-porresuppe med stenbiderrogn og sprøde rugbrødsstænger

    Rens porrerne og snit dem fint – kassér grove, grønne blade. Pil hvidløgsfeddene. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Sautér porrer og hvidløg bløde i en gryde med olie, og vend kartoflerne i. Tilsæt bouillon, og lad suppen simre til alt er mørt – ca. 20 minutter. Blend suppen sammen med fløden, og… Læs mere »

  • Kartoffelsalat med rejer

    Skrab eller skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Køl dem af, og skær dem i skiver. Pisk ylette, mayonnaise og 1 spsk. sennep sammen i en stor skål. Bælg ærterne, og snit forårsløgene fint. Skær radiserne i skiver. Gem lidt radiser, forårsløg og ærter til at pynte med. Vend resten af grøntsagerne… Læs mere »