GIV LIV

Fisk og skaldyr

  • Rødspætter i krydret sojasauce

    Skær peberfrugter og græskar i trekanter. Skær squashen i grove stykker. Svits grøntsagerne i olien i en stor gryde i 5 minutter, uden at de tager farve. Flæk chilien, fjern frøene og hak den fint. Riv ingefær og hvidløg fint. Hæld bouillon ved grøntsagerne og tilsæt chili, ingefær og hvidløg og kog det op. Opløs… Læs mere »

  • Stegt makrel med stikkelsbærkompot

    Stikkelsbærkompot Kog stikkelsbær og sukker op med vand i en gryde. Kog bærrene, til de mørner og koger en lille smule ud. Fjern kernerne fra chilien og skær den i små tern. Bland chilien i kompotten, smag eventuelt til med mere sukker, og lad kompotten køle af. Dampede gulerødder Skræl eller skrub gulerødderne og skær… Læs mere »

  • Sild med kartoffelsalat og dildsyltet spidskål

    Kartoffelsalat Kog kartoflerne møre og afkøl dem. Rør rygeosten med yoghurt. Skær radiserne i skiver og vend dem i rygeostcremen sammen med klippet purløg. Smag cremen til med salt og peber. Halvér kartoflerne og vend dem i rygeostcremen. Dildsyltet spidskål Halver spidskålen, fjern de yderste blade og stokken og snit kålen fint. Vend kål med… Læs mere »

  • Ovnbagt sej med gulerødder i spidskommen og mynteyoghurt

    Gulerødder med spidskommen Flæk gulerødderne og skær dem i ½ cm tykke skiver på skrå. Kog gulerødderne op med vand og olie. Kog dem uden låg til al vandet er kogt væk, tilsæt spidskommen og presset hvidløg og steg gulerødderne under omrøring i 1 minut. Smag til med salt. Ovnbagt sej Skær fenniklen i papirtynde… Læs mere »

  • Fiskeboller med lynstegte grønsager

    Fiskeboller Skær fiskekødet i små stykker og blend det i en foodprocessor eller minihakker med salt. Tilsæt æg og majsstivelse og blend igen til en helt jævn fars. Spæd farsen med mælk. Hak chili og ingefær fint og rør det i farsen. Form farsen til ca. 12 boller med en spiseske og læg dem i… Læs mere »

  • Jambalaya med rejer og skinke

    Kog risene som angivet på emballagen. Pil skallerne af rejerne. Hak løg og skær bladselleristilkene i små tern. Skær peberfrugterne i små tern. Hak hvidløgene fint. Svits rejerne i 1 spsk olie i en stor gryde i ca. 1 minut på hver side. Tag rejerne op. Varm resten af olien op i gryden og svits… Læs mere »

  • Urtemos med pandestegt fisk og syrlige løg

    Urtemos Skræl kartofler og grønsager og skær dem i grove stykker. Kog kartofler og grønsager møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og damp resten af væden væk over varmen. Pisk grønsagerne til en grov mos med letmælk og smag den til med salt og peber. Syrlige løg Skær løgene i smalle både og svits… Læs mere »

  • Ovnbagt hornfisk med fennikel og tomatsalat

    Hornfisk i fad Skær fennikel og løg i tynde skiver, og læg dem i et ovnfast fad. Hæld hvidvin ved og dryp med olien. Læg stanniol over fadet, og bag det ved 200 grader i 25 minutter. Klip hornfisken over i midten, og klip finnerne af. Halvér fileterne, og rul dem sammen. Hold rullerne fast… Læs mere »

  • Fiskefrikadeller med grønkålssalat

    Fiskefrikadeller med grønkålssalat

    Grønkålssalat Snit grønkålen fint og kom den i en skål. Drys kålen med salt og sukker og kram den let. Lad kålen stå, mens rødbederne koges. Skrub rødbederne og kog dem i vand til det dækker i ca. 45 minutter til de er møre. Afkøl rødbederne og gnub skindet af. Skær rødbederne i mindre stykker.… Læs mere »

  • Tajine samak - tajine med fisk oliven og citron

    Tajine samak – Tajine med fisk, oliven og citron

    Marineret fisk Hak persille, koriander, hvidløg og chili fint og bland med salt, peber, paprika, spidskommen, citronsaft og olie til en marinade. Skær fisken i tykke skiver og vend dem i marinaden. Lad den trække i køleskabet i et par timer. Fyld Pil løget. Skær tomater og løg i skiver og læg i bunden af… Læs mere »