Ingredienser
Ceviche- ½ agurk
- 1 avokado
- ½ citron
- 200 g optøet tun
- ½ rød chili
- 1 lille bundt koriander
- 1 granatæble
- 1 lime
- ½ tsk. flage salt
- peber
- 50 g kaviar eller ørredrogn
- 8 tynde skiver rugbrød, 200 g
- 1 spsk. olivenolie fra spray
Tilberedning
Ceviche
Skær agurken i små tern. Halvér avokado, fjern stenen og dryp citronsaft over. Skær avokado i tern. Skær tun i små tern. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Vend agurk med avokado, tun, chili og hakkede koriander.
Massér granatæblet, så kernerne løsner sig. Halvér granatæblet, og skrab kerner og saft ud med en ske over en skål og vend dernæst i ceviche. Smag til med limesaft, salt og peber.
Rugbrødschips
Spray brødskiverne med olie og rist i ovnen ved 220 grader i ca. 5 minutter, til de er sprøde.
Servér ceviche med kaviar/rogn og hjemmelavede rugbrødschips.
Frugt og grønt pr. person
100 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1200 kJ (290 kcal) Kulhydrat 34 g Fedt 10 g, heraf mættet fedt 1 g
Hjerteliv nr. 4, 2016