Ingredienser

Ceviche
  • ½ agurk
  • 1 avokado
  • ½ citron
  • 200 g optøet tun
  • ½ rød chili
  • 1 lille bundt koriander
  • 1 granatæble
  • 1 lime
  • ½ tsk. flage salt
  • peber
  • 50 g kaviar eller ørredrogn
Rugbrødschips
  • 8 tynde skiver rugbrød, 200 g
  • 1 spsk. olivenolie fra spray

Tilberedning

Ceviche
Skær agurken i små tern. Halvér avokado, fjern stenen og dryp citronsaft over. Skær avokado i tern. Skær tun i små tern. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Vend agurk med avokado, tun, chili og hakkede koriander.

Massér granatæblet, så kernerne løsner sig. Halvér granatæblet, og skrab kerner og saft ud med en ske over en skål og vend dernæst i ceviche. Smag til med limesaft, salt og peber.

Rugbrødschips
Spray brødskiverne med olie og rist i ovnen ved 220 grader i ca. 5 minutter, til de er sprøde.

Servér ceviche med kaviar/rogn og hjemmelavede rugbrødschips.

Frugt og grønt pr. person

100 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1200 kJ (290 kcal) Kulhydrat 34 g Fedt 10 g, heraf mættet fedt 1 g

Hjerteliv nr. 4, 2016