Ingredienser

Cremet kartoffelsalat
  • 300 g grønne bønner
  • 800 g kogte kartofler
  • 1 bæger rygeost 1 % fedt, ca. 175 g
  • 1 dl yoghurt naturel 0,1 %
  • 1 bundt purløg
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber
Stegt makrelfilet
  • 4 små makrelfileter
  • 2 tsk. olivenolie
  • 1 citron
Sommergrønt
  • 2 hjertesalat
  • 2 rødløg
  • 4 tomater
  • 12 grønne asparges
  • 2 tsk. olivenolie
  • 1 potte frisk basilikum
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber

Tilberedning

Cremet kartoffelsalat
Skyl og nip bønnerne og kog dem i 3-4 minutter, hvorefter de afdryppes og skæres i mindre stykker.
Skær kartoflerne i mindre stykker. Rør rygeost med yoghurt og hakket purløg og smag til med salt og peber. Vend ”cremen” med kartofler og bønner.

Stegt makrelfilet
Giv fileterne 3-4 rids på skindsiden, så de ikke krøller så meget sammen, når de steges eller grilles. Pensl dem med lidt olivenolie, og grill eller steg dem gyldne på skindsiden i 4-5 minutter.

Sommergrønt
Halvér hjertesalaten og tomaterne, skær rødløg i både, og knæk den nederste træede ende af aspargesene. Pensl grønsagerne med olien og grill, til de får fine grillstriber.
Anret grønsager med frisk basilikum og krydr med salt og peber.
Servér med stegt makrelfilet og cremet kartoffelsalat.

Frugt og grønt pr. person

280 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2300 kJ/550 kcal, Kulhydrat 46 g, Fedt 23 g, heraf 4 g mættet fedt

Hjerteliv 2, 2020