Ingredienser

Fyldig kålsalat
  • 75 g tørrede kikærter (150 g kogte)
  • 400 g spidskål
  • ½ tsk. flagesalt
  • ½ tsk. sukker
  • 1 stor broccoli, ca. 300 g
  • 200 g frosne ærter
  • 1 håndfuld persille, koriander eller
  • basilikum (brug den krydderurt, du har)
Stegt laks
  • 2 laksestykker à ca. 100 g (du kan også bruge torsk eller rødspætte)
  • 1 spsk. rapsolie
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber
Hvidløgsyoghurt
  • 1 dl yoghurt naturel 0,1 %
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber

Tilberedning

Fyldig kålsalat
Kom kikærter i en skål, og hæld koldt vand over. Lad dem stå ca. 10 timer. Afdryp derefter kikærterne, og kog dem i friskt vand i ca. 40 min.
Afdryp kikærterne, og tør dem. Tag 150 g fra, som du skal bruge til salaten.
Fjern stokken og de yderste blade fra spidskålen. Snit kålen fint. Drys kålen med salt og sukker, og kram den godt.
Del broccoli i buketter – lad gerne stokken blive på, den smager godt og indeholder gode vitaminer. Damp broccolien i lidt vand i 2 min. Sluk for gryden, og lad broccolibuketterne stå i vandet i 2 min., før de afdryppes. Tag 200 g dampet broccoli fra og gem til bollerne, som du finder opskriften på på side 49.
Optø ærterne. Skyl krydderurterne, afdryp og hak dem fint.

Stegt laks
Krydr laksen med flagesalt og peber.
Varm olien på en slip let-pande, og steg laksen på skindsiden i 3 min. Vend forsigtig laksen og steg den færdigt, til den deler sig let i flager, når du trykker på den med en finger. Kom kikærterne på panden sammen med laksen og steg, til de bliver lune. Krydr med flagesalt.

Hvidløgsyoghurt
Rør yoghurt med mayonnaise og presset hvidløg, flagesalt og peber.

Servering
Vend spidskål med broccoli, ærter og krydderurter, og anret på to tallerkener sammen med laks. Top med kikærter, og dryp yoghurt over.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 450 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2400 kJ/600 kcal Protein 50 g Kulhydrat 40 g Fedt 20 g, heraf 3 g mættet fedt

Hjerteliv nr. 4, 2022