Ingredienser

Bagt laks
  • 600 g laksefilet uden ben
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber
  • 1 citron
Sommergrønt
  • 600 g nye kartofler
  • 1 spidskål
  • 12 grønne asparges
  • 1 bundt radiser
  • 1 agurk
Dildcreme
  • 1 bundt dild
  • 2 dl yoghurt naturel 0,1 %
  • 2 tsk. grovkornet sennep
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber

Tilberedning

Bagt laks
Tænd varmluftovnen på 180 grader.
Læg laksen i et ovnfast fad med bagepapir. Krydr med salt og peber og pres citronsaften over. Bag laksen i ovnen i ca. 12 minutter, til den deler sig let i flager, når du trykker let på den med en finger. Tag laksen ud og afkøl.

Sommergrønt
Skur kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i ca. 12 minutter. Afdryp kartoflerne og afkøl, før de halveres.
Fjern de yderste blade af spidskålen. Gem dem – de skal bruges som wraps. Halvér kålen, fjern stokken, og snit kålen fint.
Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp dem i 1 minut. Afdryp og skær asparges i snitter. Skær radiser i skiver og agurk i små tern. Vend snittet kål med kartofler, asparges, radiser og agurk.

Dildcreme
Hak dilden. Rør yoghurt med sennep og smag til med salt og peber og vend dernæst med dild.
Anret sommergrønt, laks i mindre stykker og dildcreme i kålblade, og nyd en sommeraften på terrassen.

Frugt og grønt pr. person

335 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2100 kJ/500 kcal, Kulhydrat 36 g, Fedt 21 g, heraf 4 g mættet fedt

Hjerteliv 2, 2020