Ingredienser

Syltede rødløg (surt)
  • 1 rødløg
  • ½ dl vineddike
  • 40 g sukker
  • 5 peberkorn
  • 1 laurbærblad
Buddha bowl
  • 100 g sorte fuldkornsris
  • ½ spidskål uden stok
  • (bittert)
  • En knivspids salt
  • ¼ tsk. sukker
  • 200 g ærter i bælg (ca. 100 g bælgede)
  • ½ agurk
  • 8 grønne asparges (umami)
  • 200 g jordbær (sødt)
  • 1 tsk. ristet sesam (umami)
  • 1 spsk. olivenolie
Dampet laks
  • 200 g laks
  • 1 citron (surt)

Tilberedning

Syltede rødløg
Pil løget og skær i tynde både. Kom eddike og sukker i en lille gryde med peber¬korn og laurbærblade og kog op, til sukkeret er opløst. Tilsæt løg, og tag gryden af varmen. Lad løgene afkøle i lagen.

Buddha bowl
Skyl risene og kog som angivet på emballagen. Afdryp risene og afkøl.
Fjern de yderste blade af kålen, og snit den fint. Drys med salt og sukker, og kram den godt. Bælg ærterne. Skær agurk i små tern. Knæk den nederste træede ende af asparges og damp i 2 min. Afdryp og skær asparges i mindre stykker på skrå. Skyl og nip jordbærrene. Halvér dem evt. Rist sesam på en tør pande, til det tager farve.

Dampet laks
Kom laksen på en pande uden fedtstof, og hæld vand på, til det dækker 1 cm af laksen i højden. Tilsæt citronsaft, læg låg på panden, og tænd for blusset. Damp laksen i ca. 5 min., til den deler sig i flager, når du trykker let på den med en finger. Tag laksen af panden, og lad den afdryppe, inden den findeles.

Servering
Fordel ris, kål, ærter, agurk, asparges og jordbær i 4 skåle sammen med laks og syltede rødløg. Dryp olivenolie over, og drys med ristet sesam.

Frugt og grønt pr. person

ca. 450 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2700 kJ/ 650 kcal Kulhydrat 75 g Fedt 19 g, heraf 3 g mættet fedt Protein 34 g