Ingredienser

Marinerede kongerejer
  • 200 g kongerejer eller tigerrejer (umami)
  • 1 fed hvidløg
  • ½ rød chili
  • 2 tsk. olivenolie
Asiatiske nudler
  • 100 g fuldkornsnudler
  • 2 mellemstore gulerødder
  • 150 g kål uden stok, fx hvidkål eller spidskål (bittert)
  • 8 grønne asparges (umami)
  • 100 g babyspinat
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 spsk. tamari eller soja (salt)
  • Saft af 1 lime (surt)
  • 1 mangofrugt (sødt)
  • 20 g cashewnødder (salt)

Tilberedning

Marinerede kongerejer
Pres hvidløget. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Fjern halerne på rejerne. Kom rejerne i en skål med olivenolie, hvidløg og chili. Vend godt rundt, og lad rejerne marinere ca. 30 min. gerne længere tid.

Asiatiske nudler
Kog nudlerne som angivet på emballagen og afdryp.
Skræl gulerødder og skær i lange tynde strimler. Fjern de yderste blade af kålen, og snit kålen fint. Knæk den nederste træede ende af asparges, og skær asparges i mindre stykker på skrå. Skyl og slyng spinaten tør.
Varm olien på en stor pande, og steg gulerødder og kål 2-3 min. Tilsæt asparges og spinat, og steg, til spinaten falder lidt sammen. Tilsæt tamari eller soja, og vend grønsagerne med nudler.
På en anden pande ristes rejerne i lagen ved høj varme i ca. 5 min., til de skifter farve fra grå til lyserød. Pres limesaft over. Skær mangofrugt i tern.

Servering
Servér asiatiske nudler med rejer, mango og drys af cashewnødder.

Frugt og grønt pr. person

2400 kJ/550 kcal Kulhydrat 63 g Fedt 20 g, heraf 3 g mættet fedt Protein 28 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Ca. 350 g