GIV LIV

Varme supper

  • Fiskesuppe med rød peberpasta

    Halvér peberfrugterne og fjern frø og frøstol. Grill pebrene i ovnen med skindsiden opad til skindet er sort. Kom de grillede peberfrugter i en plastpose og lad dem køle lidt af. Gnid skindet af peberfrugterne og kom dem i en blender el. food-processor med hvidløg, olie, citronsaft og hvedebrød uden skorpe. Blend til det er… Læs mere »

  • Cupnudler med sprøde sager

    Skær kødet i tynde strimler. Skrælgulerødderne, og skær dem i tændstiktynde strimler. Snit peberfrugter og kålenfint. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien. Pres hvidløget. Varm olien i en gryde, og svitskød med karrypasta, chili, hvidløg, ingefær og grønsager i et par minutterunder omrøring. Hæld bouillon på, og lad det simre under låg i… Læs mere »

  • Broccolisuppe med karrypasta

    Broccolisuppe Skær stokken af broccolien og gem til topping. Hak resten groft og kom i en gryde. Hæld kokosmælk ved og dæk lige akkurat med vand. Kog broccolien uden låg til den er helt mør. Blend suppen og kom den tilbage i gryden. Rør karrypastaen i suppen og smag til med fiskesauce og limesaft. Tilsæt… Læs mere »

  • Borscht-rødbedesuppe

    Kom kødet i en gryde med koldt vand, så vandet lige dækker. Lad det koge op og skum vandet af. Tilsæt salt og skum det igen. Kom laurbærblade, persillestilke og peberkorn ved. Lad kødet simre under låg i 2-2½ time, til det er mørt. Kogetiden afhænger af udskæringen. Pil løgene og skær dem i grove… Læs mere »