GIV LIV

Tilbehør

  • Barbecuelaks og rissalat med majs

    Rissalat Kog risene som angivet på emballagen. Hæld dem i en skål og lad dem køle lidt af. Rør citronsaft, honning og olivenolie sammen med finthakket chili uden kerner. Pluk bladene af oreganostilkene. Hak løget fint. Skær majskernerne af kolberne. Vend majs, dressing, oreganoblade og løg i risene. Smag rissalaten til med salt og eventuelt… Læs mere »

  • Bagte rodfrugter med broccoli-pesto

    Rodfrugter Skræl rodfrugterne, og skær dem i ensartede mundrette stykker. Skær løget i både. Vend rodfrugter med løg og olivenolie. Fordel grønsagerne på en bageplade med bagepapir, og krydr dem med salt og peber. Bag grønsagerne i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, til de er godt møre. Skyl og hak persillen og… Læs mere »

  • Bagte kartofler med torskerognsdressing

    Bagte kartofler Skrub kartoflerne godt og læg dem på en bageplade. Skær et kryds i toppen af hver kartoffel og bag dem ved 200 grader i ca. 1 time. Prik i dem med en lille spids kniv og mærk, om de er møre og bag dem eventuelt længere, hvis de stadig er hårde i midten.… Læs mere »

  • Chili med hvide bønner og svinemørbrad

    Chili med hvide bønner: Læg bønnerne i blød i en stor skål med rigeligt koldt vand. Lad dem udbløde natten over i køleskabet eller mindst 12 timer. Hæld udblødningsvandet fra. Kom bønnerne i en gryde, dæk dem med frisk vand og tilsæt 3 stilke rosmarin og 3 fed hvidløg, der er halverede. Kog bønnerne til… Læs mere »

  • Citronmarineret laks med løg og basilikum

    Citronmarineret laks Skær laksefileten i så tynde skiver som muligt med en skarp kniv. Skær løget i meget tynde skiver. Pluk 2 håndfulde blade af basilikummen. Pres saften af citronen og bland den med olie, salt og peber. Læg lakseskiverne i lag i en beholder med tilhørende låg. Drys lidt løg og basilikum mellem lagene… Læs mere »

  • Fiskefrikadeller med grøn ”remoulade”

    Fiskefrikadeller Skær fiskefileterne i mindre stykker og kom dem i en foodprocessor. Tilsæt salt og blend det, indtil fiskekødet er ensartet hakket. Kom farsen i en skål. Hak løget og rør det i farsen sammen med hvedemel, æg og mælk. Krydr farsen med peber og stil den køligt i ca. 30 minutter. Varm olien på… Læs mere »

  • Fladbrød med svinekød, couscoussalat og urter

    Couscoussalat Tilbered couscous som angivet på emballagen, og afkøl den. Skyl og snit salaten. Skær tomaterne i både og agurken i små tern. Findel couscoussen med en gaffel, og vend salat, tomat, agurk, oliven og hakket persille i. Svinekød Varm olien på en pande, og steg kødet med hakket rosmarin i ca. 5 minutter, til… Læs mere »

  • Fuldkornsbagels

    Kog havregryn og vand op og tag gryden fra varmen. Lad det afkøle, til det er lunkent. Rør gær, sukker, olie, mælk og salt i. Tilsæt grahamsmel og hvedemel. Ælt dejen til den er smidig. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time et lunt sted. Del dejen i 14 stykker. Form dem til boller. Lav… Læs mere »

  • Fuldkornsflutes med kamut og rug

    3 flutes Hæld vandet i en stor røreskål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og honning og rør først rugkerner og dernæst kamutmel og hvedemel i væsken. Rør dejen rigtig godt sammen. Har du en røremaskine, kan dejen røres i den. Ellers rører du den i hånden – helst i 5 minutter, hvis du har… Læs mere »

  • Asparges-guacamole med rugbrødschips

    Rugbrødschips Læg rugbrødet i fryseren i 1 times tid. Skær det halvfrosne rugbrød i 2-3 mm tynde skiver med en stor skarp kniv eller på en pålægsmaskine. Læg dem på bageplader med bagepapir, og bag dem i ca. 10-15 minutter ved 180 grader varmluft. Lad dem afkøle på en rist. Asparges-guacamole Knæk de træede ender… Læs mere »