GIV LIV

Tilbehør

  • Birkesbagte rodfrugter

    Skræl gulerødder og pastinakker og skær dem i tykke skiver. Skræl rødbeder og skær dem i ca. 1 x 1 cm tern. Vend gulerødder med pastinakker og rødbeder og dryp olivenolie og birkes over. Fordel grønsagerne på en bageplade med bagepapir. Bag grønsagerne ved 200 grader i ca. 30 minutter, til de er møre. Krydr… Læs mere »

  • Burger med pulled pork og fennikelsalat

    Pulled pork Afpuds kødet for synligt fedt. Kom kødet i et ildfast fad med låg. Hæld bouillon ved og tilsæt timian, korianderfrø og stjerne anis. Skær løget i smalle både og kom det ved kødet sammen med presset hvidløg. Krydr med salt og peber, læg låg på fadet, og sæt det i ovnen. Steg kødet… Læs mere »

  • Bøf Lindstrøm med kartoffel-selleripuré

    Bank oksekødsskiverne meget tynde. Hak løg og kapers. Smør blandingen på den ene halvdel af skiverne og fold dem. Krydr bøfferne med salt og peber. Skræl kartofler og selleri og skær dem i mindre stykker. Kog grønsagerne i fløden ved svag varme under låg til de er møre, ca. 20 minutter, gerne i en teflonkasserolle.… Læs mere »

  • Bøf med kold estragoncreme

    Vask kartoflerne og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time og 15 minutter eller til de er møre, når man stikker i dem med en urtekniv. Hak estragon og løg fint og rør det i den græske yoghurt. Smag cremen til med salt og peber. Form bøfferne til 4 bøffer og… Læs mere »

  • Bøf med rødløgskompot og hasselbackkartofler

    Pil løgene og skær dem i strimler. Varm olien i en rustfri stålgryde og svits løgene uden at de tager farve. Skru helt ned for varmen og lad løgene simre under låg ½ times tid. Rør i dem af og til. Tilsæt balsamico eddiken og korender og lad eddiken koge ind ved svag varme i… Læs mere »

  • Bønnesalat med ansjoser

    Læg bønnerne i blød i en stor skål med rigeligt koldt vand. Stil bønnerne i køleskabet natten over eller i minimum 10 timer. Kassér udblødningsvandet. Kom bønnerne i en gryde, dæk dem med frisk vand og lad dem koge i 30-90 minutter, til de er møre uden at være kogt ud. Hæld bønnerne i en… Læs mere »

  • Chili med hvide bønner og svinemørbrad

    Chili med hvide bønner: Læg bønnerne i blød i en stor skål med rigeligt koldt vand. Lad dem udbløde natten over i køleskabet eller mindst 12 timer. Hæld udblødningsvandet fra. Kom bønnerne i en gryde, dæk dem med frisk vand og tilsæt 3 stilke rosmarin og 3 fed hvidløg, der er halverede. Kog bønnerne til… Læs mere »

  • Citronmarineret laks med løg og basilikum

    Citronmarineret laks Skær laksefileten i så tynde skiver som muligt med en skarp kniv. Skær løget i meget tynde skiver. Pluk 2 håndfulde blade af basilikummen. Pres saften af citronen og bland den med olie, salt og peber. Læg lakseskiverne i lag i en beholder med tilhørende låg. Drys lidt løg og basilikum mellem lagene… Læs mere »

  • Fiskefrikadeller med grøn ”remoulade”

    Fiskefrikadeller Skær fiskefileterne i mindre stykker og kom dem i en foodprocessor. Tilsæt salt og blend det, indtil fiskekødet er ensartet hakket. Kom farsen i en skål. Hak løget og rør det i farsen sammen med hvedemel, æg og mælk. Krydr farsen med peber og stil den køligt i ca. 30 minutter. Varm olien på… Læs mere »

  • Fladbrød med svinekød, couscoussalat og urter

    Couscoussalat Tilbered couscous som angivet på emballagen, og afkøl den. Skyl og snit salaten. Skær tomaterne i både og agurken i små tern. Findel couscoussen med en gaffel, og vend salat, tomat, agurk, oliven og hakket persille i. Svinekød Varm olien på en pande, og steg kødet med hakket rosmarin i ca. 5 minutter, til… Læs mere »