Skyl perlebyggen. Hak løget. Varm olien i en sauterpande og svits løg, presset hvidløg og perlebyggen et par minutter. Hæld fonden ved og lad perlebyggen simre under låg ved svag varme i ca. 30 minutter, til den er mør. Skyl spinaten og lad den dryppe af. Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skær aspargesene… Læs mere »
10 stk. Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt salt, hvid hvedemel og durumhvedemel. Ælt dejen, mens du tilsætter almindeligt hvedemel gradvist, til dejen er smidig og glat. Form dejen til ti boller og tryk eller rul dem flade til ca. ½ cm tykkelse. Læg fladbrødene på bageplader beklædt med bagepapir, læg film over, og… Læs mere »
24 stk. Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, olie, rugmel og hvedemel og ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve 30 minutter. Rul dejen ud til en pølse og skær den i 24 stykker. Drys kun en lille smule mel på bordet og tril hvert stykke dej til en lang pølse, ca. 25 cm. Læg… Læs mere »
Bank oksekødsskiverne meget tynde. Hak løg og kapers. Smør blandingen på den ene halvdel af skiverne og fold dem. Krydr bøfferne med salt og peber. Skræl kartofler og selleri og skær dem i mindre stykker. Kog grønsagerne i fløden ved svag varme under låg til de er møre, ca. 20 minutter, gerne i en teflonkasserolle.… Læs mere »
Læg bønnerne i blød i en stor skål med rigeligt koldt vand. Stil bønnerne i køleskabet natten over eller i minimum 10 timer. Kassér udblødningsvandet. Kom bønnerne i en gryde, dæk dem med frisk vand og lad dem koge i 30-90 minutter, til de er møre uden at være kogt ud. Hæld bønnerne i en… Læs mere »
Vask kartoflerne og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time og 15 minutter eller til de er møre, når man stikker i dem med en urtekniv. Hak estragon og løg fint og rør det i den græske yoghurt. Smag cremen til med salt og peber. Form bøfferne til 4 bøffer og… Læs mere »
Pil løgene og skær dem i strimler. Varm olien i en rustfri stålgryde og svits løgene uden at de tager farve. Skru helt ned for varmen og lad løgene simre under låg ½ times tid. Rør i dem af og til. Tilsæt balsamico eddiken og korender og lad eddiken koge ind ved svag varme i… Læs mere »
Overhæld hvedekernerne med kogende vand og lad dem trække med vandet i mindst 12 timer. Opløs gæren i kærnemælk og tilsæt honning og salt. Kom kerner med vand i gærvæsken og rør det grove mel i. Slå det hele godt sammen og tilsæt det meste af hvedemelet. Hæld dejen ud på køkkenbordet og ælt den… Læs mere »
Pulled pork Afpuds kødet for synligt fedt. Kom kødet i et ildfast fad med låg. Hæld bouillon ved og tilsæt timian, korianderfrø og stjerne anis. Skær løget i smalle både og kom det ved kødet sammen med presset hvidløg. Krydr med salt og peber, læg låg på fadet, og sæt det i ovnen. Steg kødet… Læs mere »
Skræl gulerødder og pastinakker og skær dem i tykke skiver. Skræl rødbeder og skær dem i ca. 1 x 1 cm tern. Vend gulerødder med pastinakker og rødbeder og dryp olivenolie og birkes over. Fordel grønsagerne på en bageplade med bagepapir. Bag grønsagerne ved 200 grader i ca. 30 minutter, til de er møre. Krydr… Læs mere »