GIV LIV

Tilbehør

  • Fuldkornsbagels

    Kog havregryn og vand op og tag gryden fra varmen. Lad det afkøle, til det er lunkent. Rør gær, sukker, olie, mælk og salt i. Tilsæt grahamsmel og hvedemel. Ælt dejen til den er smidig. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time et lunt sted. Del dejen i 14 stykker. Form dem til boller. Lav… Læs mere »

  • Fuldkornsflutes med kamut og rug

    3 flutes Hæld vandet i en stor røreskål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og honning og rør først rugkerner og dernæst kamutmel og hvedemel i væsken. Rør dejen rigtig godt sammen. Har du en røremaskine, kan dejen røres i den. Ellers rører du den i hånden – helst i 5 minutter, hvis du har… Læs mere »

  • Asparges-guacamole med rugbrødschips

    Rugbrødschips Læg rugbrødet i fryseren i 1 times tid. Skær det halvfrosne rugbrød i 2-3 mm tynde skiver med en stor skarp kniv eller på en pålægsmaskine. Læg dem på bageplader med bagepapir, og bag dem i ca. 10-15 minutter ved 180 grader varmluft. Lad dem afkøle på en rist. Asparges-guacamole Knæk de træede ender… Læs mere »

  • Fuldkornshvedebrød

    Overhæld hvedekernerne med kogende vand og lad dem trække med vandet i mindst 12 timer. Opløs gæren i kærnemælk og tilsæt honning og salt. Kom kerner med vand i gærvæsken og rør det grove mel i. Slå det hele godt sammen og tilsæt det meste af hvedemelet. Hæld dejen ud på køkkenbordet og ælt den… Læs mere »

  • Andebryst med kålsalat, små bagte kartofler og tranebærsauce

    Bagte kartofler Vask kartoflerne og tør dem godt. Vend kartoflerne med olien og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Hak rosmarinen og drys den over kartoflerne. Krydr med salt og peber og bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til de er gyldne og møre. Andebryst Rids skindet på andebrystfileterne.… Læs mere »

  • Bagte kartofler med torskerognsdressing

    Bagte kartofler Skrub kartoflerne godt og læg dem på en bageplade. Skær et kryds i toppen af hver kartoffel og bag dem ved 200 grader i ca. 1 time. Prik i dem med en lille spids kniv og mærk, om de er møre og bag dem eventuelt længere, hvis de stadig er hårde i midten.… Læs mere »

  • Fyldte peberfrugter med tun

    Kog bulguren efter anvisning på emballagen og lad den køle lidt af. Skær et kryds i toppen af tomaterne og overhæld dem med kogende vand. Flå tomaterne og hak dem groft. Hak løg, hvidløg, chili og sorte oliven. Dræn tunen og pluk den fra hinanden. Bland bulguren med alle ingredienserne. Halver peberfrugterne og fjern frø… Læs mere »

  • Bagte rodfrugter med broccoli-pesto

    Rodfrugter Skræl rodfrugterne, og skær dem i ensartede mundrette stykker. Skær løget i både. Vend rodfrugter med løg og olivenolie. Fordel grønsagerne på en bageplade med bagepapir, og krydr dem med salt og peber. Bag grønsagerne i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, til de er godt møre. Skyl og hak persillen og… Læs mere »

  • Gravad laks med rævesauce

    Gravad laks Fjern de små ben med en pincet eller få fiskehandleren til at gøre det. Tør laksen godt. Bland brun farin med salt, og fordel det på laksefileten. Krydr den med peber. Læg laksen med skindsiden opad i en beholder med tætsluttende låg og læg den i køleskabet i mindst 1 døgn – gerne… Læs mere »

  • Barbecuelaks og rissalat med majs

    Rissalat Kog risene som angivet på emballagen. Hæld dem i en skål og lad dem køle lidt af. Rør citronsaft, honning og olivenolie sammen med finthakket chili uden kerner. Pluk bladene af oreganostilkene. Hak løget fint. Skær majskernerne af kolberne. Vend majs, dressing, oreganoblade og løg i risene. Smag rissalaten til med salt og eventuelt… Læs mere »