GIV LIV

Svinekød

  • Kartoffelpizza

    Rør gæren ud i lunkent vand med salt. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen. Lad dejen hæve tildækket i ca. 45 minutter. Skær kartoflerne i meget tynde skiver og hak løget fint. Hak mozzarellaosten fint. Rul dejen ud til bradepandestørrelse – ca. 30 x 40 cm. Gnid olivenolie ud over pizzadejen og drys… Læs mere »

  • Tærte med skinke og gulerødder

    Bland hvedemel, rugmel og olie i en skål. Tilsæt salt og saml dejen med vand, eventuelt i en foodprocessor. Rul dejen ud og kom den i en smurt tærteform ca. 22 cm i diameter. Snit forårsløgene og riv gulerødderne. Svits forårsløg og gulerødder i olie på en pande 3-5 minutter. Pisk æg, hytteost, hvedemel, salt,… Læs mere »

  • Brændende kærlighed a la Hjerteforeningen

    Varm 2 dl mælk og den optøede grønkål i en gryde. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre over varmen. Pisk grønkålsmælken i kartoflerne, tilsæt eventuelt mere mælk, mængden afhænger af kartoffelsorten. Smag mosen til med salt og peber. Pil… Læs mere »

  • Burger med pulled pork og fennikelsalat

    Pulled pork Afpuds kødet for synligt fedt. Kom kødet i et ildfast fad med låg. Hæld bouillon ved og tilsæt timian, korianderfrø og stjerne anis. Skær løget i smalle både og kom det ved kødet sammen med presset hvidløg. Krydr med salt og peber, læg låg på fadet, og sæt det i ovnen. Steg kødet… Læs mere »

  • Chili med hvide bønner og svinemørbrad

    Chili med hvide bønner: Læg bønnerne i blød i en stor skål med rigeligt koldt vand. Lad dem udbløde natten over i køleskabet eller mindst 12 timer. Hæld udblødningsvandet fra. Kom bønnerne i en gryde, dæk dem med frisk vand og tilsæt 3 stilke rosmarin og 3 fed hvidløg, der er halverede. Kog bønnerne til… Læs mere »

  • Farsbrød med spinat og feta

    Hak løget. Rør en fars af løg, hakket kød, æg, havregryn og vand og krydr den med salt og peber. Lad farsen hvile ½ times tid i køleskabet. Form farsen til et rektangel på et stykke bagepapir eller folie. Fordel spinat og feta på farsen et stykke fra kanten. Rul farsen sammen som en roulade… Læs mere »

  • Farsbrød med æbler og lun salat med korn og rodfrugter

    Fars Rør kødet sejt med salt. Rør ægget i kødet. Tilsæt havregryn, revet løg og peber. Rør mælken i farsen. Skær æblerne i ½ cm tykke skiver. Skær kernehusene væk på de midterste skiver. Form et farsbrød med æbleskiver i to lag: Læg lidt af farsen i bunden af et ovnfast fad. Læg et lag… Læs mere »

  • Farsbrød med æbler og stuvet spinat

    Hak løget fint. Rør kødet med salt, tilsæt de øvrige ingredienser og bland det godt. Tilsæt vand, så farsen får samme konsistens som til frikadeller. Skræl æblet og fjern kernehuset. Skær det i mindre stykker og kom dem i farsen. Form farsen som et brød på bagepapir på en bradepande.. Brun det i ovnen ved… Læs mere »

  • Fiskeruller med parmaskinke og ratatouille

    Ratatouille: Tænd ovnen på 200 grader. Rens grønsagerne og skær dem i mundrette stykker. Vend grønsagerne med olie og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr grønsagerne med salt og peber og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre. Tilsæt frisk timian. Fiskeruller: Hak persillen og rør den… Læs mere »

  • Fladbrød med svinekød, couscoussalat og urter

    Couscoussalat Tilbered couscous som angivet på emballagen, og afkøl den. Skyl og snit salaten. Skær tomaterne i både og agurken i små tern. Findel couscoussen med en gaffel, og vend salat, tomat, agurk, oliven og hakket persille i. Svinekød Varm olien på en pande, og steg kødet med hakket rosmarin i ca. 5 minutter, til… Læs mere »