GIV LIV

Svinekød

  • Svinemørbrad med salat af søde kartofler og kål med sennepscreme

    Mørbrad: Tænd ovnen på 200 grader. Afpuds mørbraden og krydr den med salt, peber og rosmarin. Varm olien på en pande og brun mørbraden godt på alle sider. Læg mørbraden i et ovnfast fad og steg den i ovnen i ca. 20 minutter. Salat: Skræl de søde kartofler og skær dem i tern. Vend kartoflerne… Læs mere »

  • Svinekød i sur-sød sovs

    Bland vand, eddike, sukker og tomatpuré i en gryde og giv blandingen et opkog. Skru ned til svag varme, så sovsen ikke koger. Rør kartoffelmel ud i koldt vand, og tilsæt det i en tynd stråle, mens der røres. Tag gryden af varmen. Varm 1 spsk olie op i en anden gryde og brun svinekødet.… Læs mere »

  • Mørbradbøffer med spinatkartofler og myntecreme

    Spinatkartofler Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Skyl og tør spinaten. Hak løg og hvidløg fint. Svits løg og hvidløg i olien i en stor gryde. Tilsæt kartoflerne, og vend derefter spinaten i. Lad spinaten falde helt sammen ved varmen i gryden og rør ofte. Smag spinatkartoflerne til med salt og peber.… Læs mere »

  • Brændende kærlighed a la Hjerteforeningen

    Varm 2 dl mælk og den optøede grønkål i en gryde. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre over varmen. Pisk grønkålsmælken i kartoflerne, tilsæt eventuelt mere mælk, mængden afhænger af kartoffelsorten. Smag mosen til med salt og peber. Pil… Læs mere »

  • Grillede krebinetter med hvid bønnesalat og bagte tomater

    Bagte tomater Tænd ovnen på 180 grader. Halvér tomaterne og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Pensl tomaterne med olie og drys med timian, salt og peber. Bag tomaterne i ca. 45 minutter. Hvid bønnesalat Skyl og kog bulguren som angivet på emballagen. Skyl og afdryp bønnerne. Hak løget. Skyl persillen og pil bladene… Læs mere »

  • Fyldte skinkeschnitzler

    Udblød tomaterne i en times tid. Hak i en foodprocessor eller blender de udblødte tomater med hvidløg til en grov pastakonsistens. Bank schnitzlerne tynde med en kødhammer eller kagerulle, det er nemmest mellem to plastikposer. Læg en skive skinke på hver snitsel og smør en spiseskefuld tomatpasta ovenpå. Rul schnitzlerne sammen og luk dem med… Læs mere »

  • Fuldkornspizza med løg og salattopping

    Fuldkornspizza med løg Opløs gæren i lunkent vand. Rør fuldkornsmel, salt og halvdelen af pizzamelet i. Ælt dejen godt, mens du tilsætter mere mel, til dejen er glat og smidig. Ælt i mindst 10 minutter. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse. Slå dejen ned og form den til fire kugler og lad dem efterhæve… Læs mere »

  • Fladbrød med svinekød, couscoussalat og urter

    Couscoussalat Tilbered couscous som angivet på emballagen, og afkøl den. Skyl og snit salaten. Skær tomaterne i både og agurken i små tern. Findel couscoussen med en gaffel, og vend salat, tomat, agurk, oliven og hakket persille i. Svinekød Varm olien på en pande, og steg kødet med hakket rosmarin i ca. 5 minutter, til… Læs mere »

  • Fiskeruller med parmaskinke og ratatouille

    Ratatouille: Tænd ovnen på 200 grader. Rens grønsagerne og skær dem i mundrette stykker. Vend grønsagerne med olie og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr grønsagerne med salt og peber og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre. Tilsæt frisk timian. Fiskeruller: Hak persillen og rør den… Læs mere »

  • Farsbrød med æbler og stuvet spinat

    Hak løget fint. Rør kødet med salt, tilsæt de øvrige ingredienser og bland det godt. Tilsæt vand, så farsen får samme konsistens som til frikadeller. Skræl æblet og fjern kernehuset. Skær det i mindre stykker og kom dem i farsen. Form farsen som et brød på bagepapir på en bradepande.. Brun det i ovnen ved… Læs mere »