GIV LIV

Svinekød

  • Bagt blomkål og svinemørbrad med bacon

    Tomatsauce Hak løget fint, og svits det i 1 spsk. olie i en lille gryde. Tilsæt  tomater, presset hvidløg, laurbær og timian. Lad saucen koge i 5 minutter og smag til med salt og peber. Vend oliven i saucen, og kom den i bunden af et  ovnfast fad. Del blomkålen i mindre buketter, og læg dem… Læs mere »

  • Boller i karry med grønsager

    Hak løget fint. Rør en fars af kød, æg, løg og havregryn. Tilsæt vand, så farsen bliver lind. Krydr farsen med salt og peber. Lad farsen trække ½ times tid. Bring en gryde med ca. 6 dl vand i kog, evt. tilsat lidt konc. hønse- eller grønsagsbouillon. Form farsen til boller med en teske og… Læs mere »

  • Broccolisuppe med bacon og nødder

    Broccolisuppe Skær den tørre ende af broccolistokkene. Skær al broccolien i mindre stykker, og kom dem i en gryde. Tilsæt bouillon og kog op. Lad suppen koge ca. 20 minutter, og blend den helt fint. Tilsæt salt. Drys Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på en tallerken.… Læs mere »

  • Brændende kærlighed a la Hjerteforeningen

    Varm 2 dl mælk og den optøede grønkål i en gryde. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre over varmen. Pisk grønkålsmælken i kartoflerne, tilsæt eventuelt mere mælk, mængden afhænger af kartoffelsorten. Smag mosen til med salt og peber. Pil… Læs mere »

  • Brændende kærlighed med jordskokker

    Kartoffel-jordskokmos Skræl kartofler og jordskokker, og skær dem i grove stykker. Kom dem i en gryde, dæk med vand og kog dem, så både kartofler og jordskokker er helt møre. Hæld vandet fra, men gem lidt af det. Mos dem til en grov mos. Spæd med kogevand eller lun mælk, til mosen har en god… Læs mere »

  • Burger med pulled pork og fennikelsalat

    Pulled pork Afpuds kødet for synligt fedt. Kom kødet i et ildfast fad med låg. Hæld bouillon ved og tilsæt timian, korianderfrø og stjerne anis. Skær løget i smalle både og kom det ved kødet sammen med presset hvidløg. Krydr med salt og peber, læg låg på fadet, og sæt det i ovnen. Steg kødet… Læs mere »

  • Chili med hvide bønner og svinemørbrad

    Chili med hvide bønner: Læg bønnerne i blød i en stor skål med rigeligt koldt vand. Lad dem udbløde natten over i køleskabet eller mindst 12 timer. Hæld udblødningsvandet fra. Kom bønnerne i en gryde, dæk dem med frisk vand og tilsæt 3 stilke rosmarin og 3 fed hvidløg, der er halverede. Kog bønnerne til… Læs mere »

  • Efterårsminestrone

    Skær baconen i små terninger. Skær squashen i kvarte og derpå i terninger. Nip bønnerne, og skær dem i stykker på 2 cm. Skær broccoliens blomst i små buketter og stokken i små stykker. Skær bladsellerien i små stykker. Hak løgene groft. Skær tomaterne i grove tern. Svits baconen til den er gylden i olien… Læs mere »

  • Farsbrød med spinat og feta

    Hak løget. Rør en fars af løg, hakket kød, æg, havregryn og vand og krydr den med salt og peber. Lad farsen hvile ½ times tid i køleskabet. Form farsen til et rektangel på et stykke bagepapir eller folie. Fordel spinat og feta på farsen et stykke fra kanten. Rul farsen sammen som en roulade… Læs mere »

  • Farsbrød med æbler og lun salat med korn og rodfrugter

    Fars Rør kødet sejt med salt. Rør ægget i kødet. Tilsæt havregryn, revet løg og peber. Rør mælken i farsen. Skær æblerne i ½ cm tykke skiver. Skær kernehusene væk på de midterste skiver. Form et farsbrød med æbleskiver i to lag: Læg lidt af farsen i bunden af et ovnfast fad. Læg et lag… Læs mere »