GIV LIV

Svinekød

  • Timianfrikadeller og rødkål med æble

    Timianfrikadeller Rør kødet sejt med salt og peber. Rør æg og revet løg i kødet og derpå havregryn og timian. Spæd med mælken, til farsen er lind, men stadig fast nok til at forme til frikadeller. Lad eventuelt farsen hvile lidt. Form farsen med en spiseske til ca. 12 frikadeller og steg dem gyldenbrune på… Læs mere »

  • Frikadeller med sennepsstuvet kål

    Frikadeller Rør kødet med salt og peber. Rør æg og revet løg i kødet og derpå havregryn. Spæd med mælken, til farsen er lind, men stadig fast nok til at forme frikadeller. Lad eventuelt farsen hvile lidt. Form farsen med en spiseske til ca. 12 frikadeller, og steg dem gyldne på en pande i olien.… Læs mere »

  • Grønne linser med svinekød og salat

    Grønne linser med svinekød Skær kødet i store tern. Brun kødet ved medium varme på en tør slip let-pande, til fedtet smelter fra. Skær alle grøntsagerne i tern, ca. 1×1 cm. Steg grøntsagerne med kødet i et par minutter. Kom kød og grøntsager i en gryde, tilsæt linser og timiankviste, og dæk det med vand.… Læs mere »

  • Boller i frikassé med nye grønsager

    Boller Rør kødet sejt med salt. Rør æg i kødet og derefter havregryn. Spæd med mælken, til farsen er blød, men stadig så fast at den kan formes til boller. Hak forårsløgene fint og rør dem i farsen sammen med peber. Bring ca. 1 liter vand i kog, form 12 boller af farsen og kog… Læs mere »

  • Jambalaya med rejer og skinke

    Kog risene som angivet på emballagen. Pil skallerne af rejerne. Hak løg og skær bladselleristilkene i små tern. Skær peberfrugterne i små tern. Hak hvidløgene fint. Svits rejerne i 1 spsk olie i en stor gryde i ca. 1 minut på hver side. Tag rejerne op. Varm resten af olien op i gryden og svits… Læs mere »

  • Tapastallerken

    Tapastallerken med bruscetta, ruller og rugbrød

    Bruscetta Rist brødet. Halver avokadoen, fjern skrald og sten. Skær avokado i tynde skiver. Pres limesaft over. Hak tomaterne. Hak rødløget fint. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Vend tomater med rødløg, chili, hvidløg og hakket koriander. Krydr med salt, peber og balsamicoeddike. Fordel avokado og tomatsalsa på det ristede brød. Raw… Læs mere »

  • Svinemørbrad med svampe og grønsager a la creme

    Svinemørbrad Tænd ovnen på 200 grader. Afpuds mørbraden, og krydr den med salt, peber og timian. Varm olien på en pande, og brun mørbraden godt på alle sider. Læg mørbraden i et ovnfast fad og steg i ovnen i ca. 20 minutter. Svampe og grønsager a la creme Rens svampene, og skær dem eventuelt i… Læs mere »

  • Svinekæber i øl med rodfrugter, æbler og ristet boghvede

    Hak løgene. Skræl gulerødder og knoldsel­leri og skær i små tern. Vend svinekæberne i hvedemel. Steg baconen sprød i en stege­gryde, og læg den til afdrypning på et stykke fedtsugende papir. Varm halvdelen af olien i gryden, og svits løg, presset hvidløg, gulerødder og selleri. Tag grønsagerne op. Hæld resten af olien i gryden, og… Læs mere »

  • Sommerpizza

    4 personer/4 pizzaer Pizzadej Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, speltmel og durummel. Ælt til sidst hvedemel i dejen, og ælt dejen glat og smidig. Er den for klistret tilsættes lidt mere durummel. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter. Fyld Skræl gulerødderne og skær… Læs mere »

  • Karbonade med stuvet spinat og kartofler med nye løg

    Stuvet spinat Pluk spinaten, og skyl den grundigt. Kom den i en stor gryde med lidt vand i bunden og kog op under omrøring. Lad spinaten koge til den er faldet helt sammen. Lad den dryppe af i en sigte. Pisk mælk og mel sammen i en gryde. Kog op under omrøring, og lad saucen… Læs mere »