GIV LIV

Svinekød

 • Farsbrød med porre

  Farsbrød med porre Pil bladene af timianen og hak dem. Rør svinekød, salt, peber, æg, hvedemel, mælk og timian grundigt sammen til en fars. Skær den groveste top og yderblade af porren og rens den grundigt. Halvér porren og kog den i letsaltet vand i ca. 6 minutter, til den er mør. Lad porren dryppe… Læs mere »

 • Chevapchichi med kålsalat

  Chevapchichi Bræk brødet i stykker, kom det i en skål og lad det udbløde i vandet i ca. 15 minutter. Rør kødet sejt med salt. Tilsæt æg, fintrevet løg og hvidløg, hakket persille og det udblødte brød og de øvrige ingredienser. Rør farsen godt sammen. Kom lidt vand på hænderne og form farsen til 8… Læs mere »

 • Grillede svinekoteletter og brødsalat med grillede grønsager

  Brødsalat med grillede grønsager Skær skorperne af brødet og bryd det i små stykker. Bred brødstykkerne ud på en bageplade og tør brødet i ovnen ved 100 grader i 30 minutter. Skær squashene i 1 cm tykke skiver og kom dem i en plasticpose med 2 spsk. olivenolie. Ryst posen grundigt, så olien fordeles på… Læs mere »

 • Farsbrød med grillede squash og kartofler a la tzatziki

  Farsbrød Hak løget og rør det sammen med kød, æg, hvedemel og vand. Krydr farsen med salt og peber og lad farsen hvile i ca. 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader. Form kødet til et farsbrød og læg det i et smurt ovnfast fad. Drys farsbrødet med rosmarin. Stil fadet i ovnen og steg… Læs mere »

 • Julefrikadeller med bagte rødder, æbler og tranebær

  Julefrikadeller Rør kød med salt, finthakket løg, presset hvidløg, æg og hvedemel. Tilsæt danskvand og krydderier. Lad farsen hvile i køleskabet ca. ½ time. Form farsen til 20 frikadeller, og steg dem sprøde i olie på en slip let-pande. Bagte rødder Skræl rodfrugter og kartofler og skær i mundrette stykker. Skær æblerne i kvarte. Fjern… Læs mere »

 • Timianfrikadeller og rødkål med æble

  Timianfrikadeller Rør kødet sejt med salt og peber. Rør æg og revet løg i kødet og derpå havregryn og timian. Spæd med mælken, til farsen er lind, men stadig fast nok til at forme til frikadeller. Lad eventuelt farsen hvile lidt. Form farsen med en spiseske til ca. 12 frikadeller og steg dem gyldenbrune på… Læs mere »

 • Frikadeller med sennepsstuvet kål

  Frikadeller Rør kødet med salt og peber. Rør æg og revet løg i kødet og derpå havregryn. Spæd med mælken, til farsen er lind, men stadig fast nok til at forme frikadeller. Lad eventuelt farsen hvile lidt. Form farsen med en spiseske til ca. 12 frikadeller, og steg dem gyldne på en pande i olien.… Læs mere »

 • Grønne linser med svinekød og salat

  Grønne linser med svinekød Skær kødet i store tern. Brun kødet ved medium varme på en tør slip let-pande, til fedtet smelter fra. Skær alle grøntsagerne i tern, ca. 1×1 cm. Steg grøntsagerne med kødet i et par minutter. Kom kød og grøntsager i en gryde, tilsæt linser og timiankviste, og dæk det med vand.… Læs mere »

 • Boller i frikassé med nye grønsager

  Boller Rør kødet sejt med salt. Rør æg i kødet og derefter havregryn. Spæd med mælken, til farsen er blød, men stadig så fast at den kan formes til boller. Hak forårsløgene fint og rør dem i farsen sammen med peber. Bring ca. 1 liter vand i kog, form 12 boller af farsen og kog… Læs mere »

 • Jambalaya med rejer og skinke

  Kog risene som angivet på emballagen. Pil skallerne af rejerne. Hak løg og skær bladselleristilkene i små tern. Skær peberfrugterne i små tern. Hak hvidløgene fint. Svits rejerne i 1 spsk olie i en stor gryde i ca. 1 minut på hver side. Tag rejerne op. Varm resten af olien op i gryden og svits… Læs mere »