GIV LIV

Svinekød

  • Farsbrød med citronkål

    Farsbrød Hæld kikærter op i en sigte. Kom svinefars og de forkogte linser op i en skål, og bland det hele godt med hænderne. Hak løg og hvidløg. Tilsæt løg sam­men med afdryppede kikærter. Bland spidskommen, tranebær, salt og peber i farsen. Form farsen som et brød, og drys kikærtemel på toppen. Brunes i 10… Læs mere »

  • Holms flæskestegssandwich

    Flæskesteg Tag kamstegen og rids sværet med en skarp kniv. Kom lidt laur­bærblade i rillerne og krydr’ med groft salt. Kamstegen sættes på en rist, og under den sættes et fad med vand i bunden af ovnen. Tænd oven på 110-120 grader, og steg kamstegen i 3 timer. Når sværene bliver blanke,, så fyrer du… Læs mere »

  • Fuldkornspasta med parmaskinke, spinat og ricotta

    Kog pastaen som angivet på emballagen og afdryp. Gem lidt af kogevandet. Bælg ærterne. Skær radiser i skiver. Skyl spinaten. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og skær dem i snitter. Damp aspargesene i ca. 2 minutter. Spinaten dampes med det sidste minut. Afdryp og vend med radiser og ricotta. Vend rundt, så ricottaen… Læs mere »

  • Pasta Carbonara med det grønne twist

    Aubergine skæres i meget tynde skiver og ristes møre uden olie på en slip let-pande. Svampe skylles og skæres i skiver. Hvidløg hakkes fint. Rist bacon og svampe af på en pande sammen med hvidløg. Skær squashen i strimler med en kniv, en kartoffelskræller eller et mandolinjern, hvis du har sådan et. Vend med citronsaft,… Læs mere »

  • Farsbrød med porre

    Farsbrød med porre Pil bladene af timianen og hak dem. Rør svinekød, salt, peber, æg, hvedemel, mælk og timian grundigt sammen til en fars. Skær den groveste top og yderblade af porren og rens den grundigt. Halvér porren og kog den i letsaltet vand i ca. 6 minutter, til den er mør. Lad porren dryppe… Læs mere »

  • Chevapchichi med kålsalat

    Chevapchichi Bræk brødet i stykker, kom det i en skål og lad det udbløde i vandet i ca. 15 minutter. Rør kødet sejt med salt. Tilsæt æg, fintrevet løg og hvidløg, hakket persille og det udblødte brød og de øvrige ingredienser. Rør farsen godt sammen. Kom lidt vand på hænderne og form farsen til 8… Læs mere »

  • Grillede svinekoteletter og brødsalat med grillede grønsager

    Brødsalat med grillede grønsager Skær skorperne af brødet og bryd det i små stykker. Bred brødstykkerne ud på en bageplade og tør brødet i ovnen ved 100 grader i 30 minutter. Skær squashene i 1 cm tykke skiver og kom dem i en plasticpose med 2 spsk. olivenolie. Ryst posen grundigt, så olien fordeles på… Læs mere »

  • Farsbrød med grillede squash og kartofler a la tzatziki

    Farsbrød Hak løget og rør det sammen med kød, æg, hvedemel og vand. Krydr farsen med salt og peber og lad farsen hvile i ca. 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader. Form kødet til et farsbrød og læg det i et smurt ovnfast fad. Drys farsbrødet med rosmarin. Stil fadet i ovnen og steg… Læs mere »

  • Julefrikadeller med bagte rødder, æbler og tranebær

    Julefrikadeller Rør kød med salt, finthakket løg, presset hvidløg, æg og hvedemel. Tilsæt danskvand og krydderier. Lad farsen hvile i køleskabet ca. ½ time. Form farsen til 20 frikadeller, og steg dem sprøde i olie på en slip let-pande. Bagte rødder Skræl rodfrugter og kartofler og skær i mundrette stykker. Skær æblerne i kvarte. Fjern… Læs mere »

  • Timianfrikadeller og rødkål med æble

    Timianfrikadeller Rør kødet sejt med salt og peber. Rør æg og revet løg i kødet og derpå havregryn og timian. Spæd med mælken, til farsen er lind, men stadig fast nok til at forme til frikadeller. Lad eventuelt farsen hvile lidt. Form farsen med en spiseske til ca. 12 frikadeller og steg dem gyldenbrune på… Læs mere »