GIV LIV

Svinekød

  • Lun kartoffelsalat med spinat og bacon

    Skrub kartoflerne, og halvér dem. Svits dem i olien i en stor gryde. Tilsæt 2 dl vand, og kog dem knap møre under låg. Skyl spinaten grundigt. Kom 2/3 af spinaten i en gryde med 2 dl vand, og kog den helt mør uden låg. Blend spinat og vand. Vend spinatpureen og resten af den… Læs mere »

  • Krydret skinkeculotte med ovnbagte rodfrugter, honningkartofler og sennepsdressing

    Krydret skinkeculotte Skær næsten alt fedtet af culotten. Lad højst 1 mm fedt sidde tilbage. Snit fedtet let i tern. Krydr med salt og peber. Knus krydderierne groft med en kniv på skærebrættet, og drys dem på begge sider af stegen. Læg stegen i et lille ovnfast fad, og steg den ved 200 grader i… Læs mere »

  • Simregryde med æbler og porrer

    Simregryde Skær kødet i tern og krydr med salt og peber. Pil og hak løgene. Skræl jordskokker og skær i mundrette stykker. Varm olien i en slip let-gryde og brun kødet. Tag kødet op, og steg løg og jordskokker et par minutter. Tilsæt presset hvidløg og persille, og læg kødet tilbage i gryden. Hæld øl… Læs mere »

  • Lynstegte grønsager med fetadressing og grillede mørbradbøffer

    Lynstegte grønsager Nip bønnerne. Skær squashen i tykke stave. Halvér forårsløgene på midten, og flæk evt. den hvide del. Lad aspargesbroccolierne være hele. Varm olien op på en stor pande, og steg grønsagerne under omrøring i ca. 5 minutter, til de er møre med lidt bid. Krydr med lidt salt. Pluk basilikummen, og bland de… Læs mere »

  • Farsbrød med citronkål

    Farsbrød Hæld kikærter op i en sigte. Kom svinefars og de forkogte linser op i en skål, og bland det hele godt med hænderne. Hak løg og hvidløg. Tilsæt løg sam­men med afdryppede kikærter. Bland spidskommen, tranebær, salt og peber i farsen. Form farsen som et brød, og drys kikærtemel på toppen. Brunes i 10… Læs mere »

  • Holms flæskestegssandwich

    Flæskesteg Tag kamstegen og rids sværet med en skarp kniv. Kom lidt laur­bærblade i rillerne og krydr’ med groft salt. Kamstegen sættes på en rist, og under den sættes et fad med vand i bunden af ovnen. Tænd oven på 110-120 grader, og steg kamstegen i 3 timer. Når sværene bliver blanke,, så fyrer du… Læs mere »

  • Fuldkornspasta med parmaskinke, spinat og ricotta

    Kog pastaen som angivet på emballagen og afdryp. Gem lidt af kogevandet. Bælg ærterne. Skær radiser i skiver. Skyl spinaten. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og skær dem i snitter. Damp aspargesene i ca. 2 minutter. Spinaten dampes med det sidste minut. Afdryp og vend med radiser og ricotta. Vend rundt, så ricottaen… Læs mere »

  • Pasta Carbonara med det grønne twist

    Aubergine skæres i meget tynde skiver og ristes møre uden olie på en slip let-pande. Svampe skylles og skæres i skiver. Hvidløg hakkes fint. Rist bacon og svampe af på en pande sammen med hvidløg. Skær squashen i strimler med en kniv, en kartoffelskræller eller et mandolinjern, hvis du har sådan et. Vend med citronsaft,… Læs mere »

  • Farsbrød med porre

    Farsbrød med porre Pil bladene af timianen og hak dem. Rør svinekød, salt, peber, æg, hvedemel, mælk og timian grundigt sammen til en fars. Skær den groveste top og yderblade af porren og rens den grundigt. Halvér porren og kog den i letsaltet vand i ca. 6 minutter, til den er mør. Lad porren dryppe… Læs mere »

  • Chevapchichi med kålsalat

    Chevapchichi Bræk brødet i stykker, kom det i en skål og lad det udbløde i vandet i ca. 15 minutter. Rør kødet sejt med salt. Tilsæt æg, fintrevet løg og hvidløg, hakket persille og det udblødte brød og de øvrige ingredienser. Rør farsen godt sammen. Kom lidt vand på hænderne og form farsen til 8… Læs mere »