GIV LIV

Supper

  • Porre-kartoffelsuppe med sprød parmaskinke

    Snit det hvide af porrerne i skiver. Pil hvidløgsfeddene og hak dem. Skræl kartofler og persillerødder og skær dem i mindre stykker. Varm olien op i en tykbundet gryde og svits porrer og hvidløg heri, uden at det tager farve. Kom kartofler og persillerødder ved og tilsæt vand, så det lige dækker. Tilsæt laurbærblade og… Læs mere »

  • Porresuppe med bønner

    Porresuppe: Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Rens porrerne godt og skær dem i mindre stykker. Varm olien i en gryde og svits kartofler og porrer sammen med presset hvidløg uden at det tager farve. Tilsæt timian og hæld bouillon på grøntsagerne. Læg låg på gryden og lad suppen simre i ca. 15… Læs mere »

  • Ærtesuppe med rejer

    Ærtesuppe Skræl løget og snit det fint. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Svits kartofler og løg i olie i en gryde, til løgene er klare. De skal ikke tage farve. Tilsæt bouillonen. Kog det hele meget mørt, ca. 20 minutter. Tilsæt ærterne og kog dem med de sidste par minutter. Blend eller… Læs mere »

  • Blomkålssuppe med rejer

    Skær blade og stok af blomkålshovederne og del det i buketter. Pil løg og hvidløg og hak det groft. Varm olien op i en stor gryde og svits karryen heri. Kom grøntsager og bouillon i gryden og bring det hele i kog. Lad det koge i ca. 30 minutter til det hele er meget mørt.… Læs mere »

  • Fyldig svampesuppe

    Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Pil hvidløg og løg og hak det groft. Kog kartofler og løg møre i bouillon, så det dækker, under låg. Blend eller purér suppen og kom den tilbage i gryden. Del svampene i mindre stykker og svits dem i olien på en varm slip-let pande. Kom dem… Læs mere »

  • Fiskesuppe med rød peberpasta

    Halvér peberfrugterne og fjern frø og frøstol. Grill pebrene i ovnen med skindsiden opad til skindet er sort. Kom de grillede peberfrugter i en plastpose og lad dem køle lidt af. Gnid skindet af peberfrugterne og kom dem i en blender el. food-processor med hvidløg, olie, citronsaft og hvedebrød uden skorpe. Blend til det er… Læs mere »

  • Cupnudler med sprøde sager

    Skær kødet i tynde strimler. Skrælgulerødderne, og skær dem i tændstiktynde strimler. Snit peberfrugter og kålenfint. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien. Pres hvidløget. Varm olien i en gryde, og svitskød med karrypasta, chili, hvidløg, ingefær og grønsager i et par minutterunder omrøring. Hæld bouillon på, og lad det simre under låg i… Læs mere »

  • Broccolisuppe med karrypasta

    Broccolisuppe Skær stokken af broccolien og gem til topping. Hak resten groft og kom i en gryde. Hæld kokosmælk ved og dæk lige akkurat med vand. Kog broccolien uden låg til den er helt mør. Blend suppen og kom den tilbage i gryden. Rør karrypastaen i suppen og smag til med fiskesauce og limesaft. Tilsæt… Læs mere »

  • Borscht-rødbedesuppe

    Kom kødet i en gryde med koldt vand, så vandet lige dækker. Lad det koge op og skum vandet af. Tilsæt salt og skum det igen. Kom laurbærblade, persillestilke og peberkorn ved. Lad kødet simre under låg i 2-2½ time, til det er mørt. Kogetiden afhænger af udskæringen. Pil løgene og skær dem i grove… Læs mere »