GIV LIV

Supper

  • Porresuppe med bønner

    Porresuppe: Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Rens porrerne godt og skær dem i mindre stykker. Varm olien i en gryde og svits kartofler og porrer sammen med presset hvidløg uden at det tager farve. Tilsæt timian og hæld bouillon på grøntsagerne. Læg låg på gryden og lad suppen simre i ca. 15… Læs mere »

  • Ærtesuppe med rejer

    Ærtesuppe Skræl løget og snit det fint. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Svits kartofler og løg i olie i en gryde, til løgene er klare. De skal ikke tage farve. Tilsæt bouillonen. Kog det hele meget mørt, ca. 20 minutter. Tilsæt ærterne og kog dem med de sidste par minutter. Blend eller… Læs mere »

  • Gulerodssuppe med perlebyg og stegte porrer

    Gulerodssuppe Skræl gulerødderne, og skær dem i mindre stykker. Pil og hak løget. Snit peberfrugten. Flæk chilien, fjern kernerne, og hak chilien fint. Hak citrongræs fint. Varm olien i en gryde, og svits løg, chili, citrongræs, presset hvidløg og ingefær i et par minutter. Tilsæt gulerødder og peberfrugt, og hæld bouillon ved. Lad suppen simre… Læs mere »

  • Jordskoksuppe

    Rens porrerne og skær den hvide del i tynde skiver. Gem den grønne del til en anden gang. Hak hvidløget. Varm olien op i en gryde og svits porre, hvidløg og ingefær i olien til det bliver klart. Skræl jordskokker og kartofler, skær dem i tern og kom dem i gryden. Tilsæt bouillon, så den… Læs mere »

  • Jordskoksuppe med æbler og sprøde kartoffelbrød

    Jordskoksuppe Hak løget fint. Skræl jordskokkerne, og skær dem i mundrette stykker. Skræl æblerne, fjern stilke og kernehuse, og skær dem i mindre stykker. Varm olien i en gryde, og svits løg, presset hvidløg, jordskokker, æbler og rosmarin i et par minutter. Hæld bouillon ved, og lad grønsagerne simre ved svag varme under låg i… Læs mere »

  • Kold blåbærsuppe med citronyoghurtis

    Pres saften af citronen. Bring blåbær, vand og citronsaft i kog og kog det i ca. 10 minutter ved svag varme under låg, til blåbærrene springer. Lad det køle af. Kom det hele i en foodprocessor eller blender og kør, til det er helt glat. Sigt suppen og kom den tilbage i gryden. Tilsæt det… Læs mere »

  • Linsesuppe med karry og kylling og limemarinerede æbletern

    Bring kyllingelårene i kog med letsaltet vand, så det dækker. Kog kødet, indtil det er mørt, ca. 30 minutter. Tag kødet op og lad det køle lidt af. Pil kødet af lårene i fine strimler. Sigt suppen. Flæk chilien og fjern kernerne. Snit chili og hvidløg fint. Skær løg og peberfrugt i tern, ca. 1×1… Læs mere »

  • Majssuppe med stegt oksekød og kidneybønner og sprøde tortillas med avokado

    Majssuppe Hak løget. Skræl kartoflen, og skær den i små tern. Svits løg og kartoffel i olien i en stor gryde. Svits majskernerne med i et par minutter, og tilsæt bouillon. Kog suppen i ca. 15 minutter, og blend den, til den er helt fin og ensartet. Smag den til med salt. Stegt oksekød og… Læs mere »

  • Orientalsk gulerodssuppe med fennikelcroutoner

    Orientalsk gulerodssuppe Hak løgene. Skræl gulerødder og kartoflen og skær dem i tern. Pil de yderste blade af citrongræsstænglerne og hak selve stilkene fint. Flæk chilien, fjern kernerne og hak chilien fint. Pres hvidløgene. Varm olien i en gryde og svits løgene. Tilsæt gulerødder, kartofler, citrongræs, chili, ingefær og hvidløg. Lad det hele stege et… Læs mere »

  • Panzanellasuppe/Italiensk tomatsuppe med brød

    Hak løg og hvidløg, og svits det i olien i en stor gryde. Skær tomaterne i grove tern, bland dem i løgene, og svits dem ved høj varme i ca. 5 minutter under omrøring, til de begynder at dufte og afgive væde. Tilsæt vand eller bouillon, og kog suppen i 20 minutter. Bryd brødet i… Læs mere »