GIV LIV

Supper

  • Blomkåls-gazpacho med brødcroutoner

    Blomkåls-gazpacho Del blomkålen i små buketter. Tag ca. ¼ fra og gem dem til senere. Skær det yderste af agurken i brede strimler med en tyndskræller. Gem dem til senere. Skær resten af agurken i små tern. Skær æblet i kvarte. Fjern kernehuset, og skær æblet i små tern. Damp blomkål i halvdelen af bouillonen,… Læs mere »

  • Agurkesuppe med røget laks og rugbrødschips

    Agurkesuppe Skær agurkerne i tern. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Skær brødet i tern. Kom agurker, chili, brød, presset hvidløg og eddike i en blender, og blend det til en ensartet konsistens. Justér konsistensen med cremefraiche og bouillon. Rugbrødschips Skær brødet i tynde skiver. Pensl brødet med olien, og rist det… Læs mere »

  • Orientalsk gulerodssuppe med fennikelcroutoner

    Orientalsk gulerodssuppe Hak løgene. Skræl gulerødder og kartoflen og skær dem i tern. Pil de yderste blade af citrongræsstænglerne og hak selve stilkene fint. Flæk chilien, fjern kernerne og hak chilien fint. Pres hvidløgene. Varm olien i en gryde og svits løgene. Tilsæt gulerødder, kartofler, citrongræs, chili, ingefær og hvidløg. Lad det hele stege et… Læs mere »

  • Gulerodssuppe med perlebyg og stegte porrer

    Gulerodssuppe Skræl gulerødderne, og skær dem i mindre stykker. Pil og hak løget. Snit peberfrugten. Flæk chilien, fjern kernerne, og hak chilien fint. Hak citrongræs fint. Varm olien i en gryde, og svits løg, chili, citrongræs, presset hvidløg og ingefær i et par minutter. Tilsæt gulerødder og peberfrugt, og hæld bouillon ved. Lad suppen simre… Læs mere »

  • Jordskoksuppe

    Rens porrerne og skær den hvide del i tynde skiver. Gem den grønne del til en anden gang. Hak hvidløget. Varm olien op i en gryde og svits porre, hvidløg og ingefær i olien til det bliver klart. Skræl jordskokker og kartofler, skær dem i tern og kom dem i gryden. Tilsæt bouillon, så den… Læs mere »

  • Jordskoksuppe med æbler og sprøde kartoffelbrød

    Jordskoksuppe Hak løget fint. Skræl jordskokkerne, og skær dem i mundrette stykker. Skræl æblerne, fjern stilke og kernehuse, og skær dem i mindre stykker. Varm olien i en gryde, og svits løg, presset hvidløg, jordskokker, æbler og rosmarin i et par minutter. Hæld bouillon ved, og lad grønsagerne simre ved svag varme under låg i… Læs mere »

  • Kold blåbærsuppe med citronyoghurtis

    Pres saften af citronen. Bring blåbær, vand og citronsaft i kog og kog det i ca. 10 minutter ved svag varme under låg, til blåbærrene springer. Lad det køle af. Kom det hele i en foodprocessor eller blender og kør, til det er helt glat. Sigt suppen og kom den tilbage i gryden. Tilsæt det… Læs mere »

  • Linsesuppe med karry og kylling og limemarinerede æbletern

    Bring kyllingelårene i kog med letsaltet vand, så det dækker. Kog kødet, indtil det er mørt, ca. 30 minutter. Tag kødet op og lad det køle lidt af. Pil kødet af lårene i fine strimler. Sigt suppen. Flæk chilien og fjern kernerne. Snit chili og hvidløg fint. Skær løg og peberfrugt i tern, ca. 1×1… Læs mere »

  • Majssuppe med stegt oksekød og kidneybønner og sprøde tortillas med avokado

    Majssuppe Hak løget. Skræl kartoflen, og skær den i små tern. Svits løg og kartoffel i olien i en stor gryde. Svits majskernerne med i et par minutter, og tilsæt bouillon. Kog suppen i ca. 15 minutter, og blend den, til den er helt fin og ensartet. Smag den til med salt. Stegt oksekød og… Læs mere »

  • Panzanellasuppe/Italiensk tomatsuppe med brød

    Hak løg og hvidløg, og svits det i olien i en stor gryde. Skær tomaterne i grove tern, bland dem i løgene, og svits dem ved høj varme i ca. 5 minutter under omrøring, til de begynder at dufte og afgive væde. Tilsæt vand eller bouillon, og kog suppen i 20 minutter. Bryd brødet i… Læs mere »