GIV LIV

Supper

  • Thai-tomatsuppe med karrystegte grønsager

    Thai tomatsuppe Hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Varm olien i en gryde, og svits karrypasta, løg, chili, presset hvidløg og ingefær et par minutter. Tilsæt hakkede tomater og bouillon, og lad suppen simre under låg i ca. 10 minutter Tag gryden af varmen, og blend suppen. Smag suppen til… Læs mere »

  • Græskarsuppe med sprøde croutoner og porrer

    Græskarsuppe Skær græskarkødet i tern, og hak løget. Varm olien i en gryde, og brun løget, uden at det tager farve. Tilsæt græskar, presset hvidløg og krydderier. Vend det hele godt rundt. Tilsæt hønsefond/bouillon, og lad suppen simre under låg i ca. 20 minutter. Blend suppen, og smag til med citronsaft, salt og peber. Sprøde… Læs mere »

  • Blomkålssuppe med hvide bønner

    Skyl blomkålen og del i mindre buketter. Tag lidt fra til pynt og findel, så buketterne bliver helt små. Gem de helt små buketter til senere. Kog blomkålen i bouillon i ca. 10 minutter, til den er meget blød. Si halvdelelen af bouillonen fra, og blend resten til en flydende suppen. Spæd nu gradvist til… Læs mere »

  • Kartoffel-porresuppe med stenbiderrogn og sprøde rugbrødsstænger

    Rens porrerne og snit dem fint – kassér grove, grønne blade. Pil hvidløgsfeddene. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Sautér porrer og hvidløg bløde i en gryde med olie, og vend kartoflerne i. Tilsæt bouillon, og lad suppen simre til alt er mørt – ca. 20 minutter. Blend suppen sammen med fløden, og… Læs mere »

  • Broccolisuppe med bacon og nødder

    Broccolisuppe Skær den tørre ende af broccolistokkene. Skær al broccolien i mindre stykker, og kom dem i en gryde. Tilsæt bouillon og kog op. Lad suppen koge ca. 20 minutter, og blend den helt fint. Tilsæt salt. Drys Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på en tallerken.… Læs mere »

  • Rødbedesuppe med æbler og peberrodsfløde

    Rødbedesuppe Skræl rødbeder og kartofler og skær dem i små tern. Varm olien i en gryde og svits rødbeder, kartofler, presset hvidløg og koriander et par minutter. Hæld bouillon ved og lad grøntsagerne simre under låg ved svag varme i ca. 30 minutter, til rødbeder og kartofler er møre. Blend suppen og smag den til… Læs mere »

  • Tomatsuppe med marinerede bønner

    Marinerede bønner Læg bønnerne i blød i en skål med rigeligt koldt vand, og lad dem udbløde i minimum 10 timer i køleskabet. Kog bønnerne i frisk koldt vand til de er møre men ikke udkogte – hold øje med dem under kogningen, det kan tage mellem 30-60 minutter afhængigt af bønnerne. Lad dem dryppe… Læs mere »

  • Blomkåls-gazpacho med brødcroutoner

    Blomkåls-gazpacho Del blomkålen i små buketter. Tag ca. ¼ fra og gem dem til senere. Skær det yderste af agurken i brede strimler med en tyndskræller. Gem dem til senere. Skær resten af agurken i små tern. Skær æblet i kvarte. Fjern kernehuset, og skær æblet i små tern. Damp blomkål i halvdelen af bouillonen,… Læs mere »

  • Agurkesuppe med røget laks og rugbrødschips

    Agurkesuppe Skær agurkerne i tern. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Skær brødet i tern. Kom agurker, chili, brød, presset hvidløg og eddike i en blender, og blend det til en ensartet konsistens. Justér konsistensen med cremefraiche og bouillon. Rugbrødschips Skær brødet i tynde skiver. Pensl brødet med olien, og rist det… Læs mere »

  • Porre-kartoffelsuppe med sprød parmaskinke

    Snit det hvide af porrerne i skiver. Pil hvidløgsfeddene og hak dem. Skræl kartofler og persillerødder og skær dem i mindre stykker. Varm olien op i en tykbundet gryde og svits porrer og hvidløg heri, uden at det tager farve. Kom kartofler og persillerødder ved og tilsæt vand, så det lige dækker. Tilsæt laurbærblade og… Læs mere »