GIV LIV

Supper

  • Rustik suppe med friteret grønkål

    Suppe Skræl kartofler, pastinakker og selleri, og skær det i mundrette stykker. Hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Steg pancettaen sprød i en gryde, og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle. Kom grønsager, løg, chili og presset hvidløg i gryden, og steg det et øjeblik. Krydr med paprika,… Læs mere »

  • Cremet grønkålssuppe med sprødstegt chorizo

    Hak løgene. Skræl kartofler og gulerødder, og skær dem i tern. Rens porren, og skær den i ringe. Rib og skyl grønkålen, og hak den helt fint. Varm olien i en gryde, og steg løgene, til de er gyldne. Kom kartofler, gulerødder og porre i gryden sammen med bouillon og timian og lad det simre… Læs mere »

  • Spicy rodfrugtsuppe med kåltopping

    Rodfrugtsuppe Skræl rodfrugterne, og skær dem i mund­rette stykker. Pil og hak løget. Varm olien i en stor gryde, og svits løg og rodfrugter i karrypasta i ca. 5 minutter. Vend godt rundt undervejs. Tilsæt ingefær og presset hvid­løg og hæld bouillon ved. Lad rodfrugterne simre under låg i ca. 20 minutter. Kåltopping Fjern stokken… Læs mere »

  • Spinatsuppe med feta og brødcrutoner

    Spinatsuppe Skyl spinaten grundigt. Kog spinat og grønsagsbouillon i 5 minutter. Blend spinat og bouillon til en helt fin puré. Rør majsstivelse sammen med mælk, pisk jævningen i suppen og kog op under omrøring. Smag suppen til med lidt salt. Fetadrys Skær gulerødder, radiser og rødløg i meget små tern. Skær chilien i skiver og… Læs mere »

  • Spicy hokkaidosuppe med svampe

    Spicy hokkaidosuppe Skær græskarkødet i tern ca. 2 x 2 cm. Pil og hak løget. Varm olien i en gryde, tilsæt karrypasta og svits løg, presset hvidløg og ingefær et par minutter. Tilsæt græskar, og hæld bouillon på. Lad suppen simre under låg ved svag varme i ca. 20 minutter, til græskarkødet er mørt. Tag… Læs mere »

  • Rødbedesuppe med oksekød og timianbrød

    Rødbedesuppe Skræl alle rodfrugter og løg. Hak løgene groft, skær rodfrugterne i grove stykker, og snit kålen, alle grøntsager i mundrette størrelser. Brun kødet på alle sider i olien i en stor gryde. Tilsæt grøntsagerne, og svits det hele godt igennem, til grøntsagerne falder lidt sammen. Dæk ingredienserne med vand, og tilsæt laurbærblad. Lad suppen… Læs mere »

  • Efterårsminestrone

    Skær baconen i små terninger. Skær squashen i kvarte og derpå i terninger. Nip bønnerne, og skær dem i stykker på 2 cm. Skær broccoliens blomst i små buketter og stokken i små stykker. Skær bladsellerien i små stykker. Hak løgene groft. Skær tomaterne i grove tern. Svits baconen til den er gylden i olien… Læs mere »

  • Græskarsuppe med sesamkylling

    Græskarsuppe Hak løgene. Skær skrællen af græskaret, og fjern kernerne. Skær græskarkødet i mindre stykker. Svits løgene i olien i en gryde i 3 minutter. Tilsæt græskar og svits et par minutter. Tilsæt bouillon, og kog suppen i ca. 20 minutter til græskarrene er helt møre. Blend suppen, og smag den til med salt. Spæd… Læs mere »

  • Tomat-linsesuppe med cremefraiche og ristede svampe

    Suppe Hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Skær tomater og peberfrugt i tern. Varm olien i en gryde, og svits løg, presset hvidløg, peberfrugt og chili. Skyl linserne, og kom dem i gryden sammen med tomater og rør godt rundt. Tilsæt eddike og farin og kog op. Tilsæt tomatjuice og… Læs mere »

  • Tomatsuppe med gremoulata og chipotle yoghurt

    Tomatsuppe Halvér tomaterne. Skær løgene i kvarte. Fordel tomater og løg på en bageplade med bagepapir sammen med presset hvidløg. Dryp olivenolie over og krydr med timian, salt og peber. Bag tomater og løg i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter. Kom de bagte tomater med løg og hele balladen i en gryde.… Læs mere »