GIV LIV

Sommerens_salater

  • Grøn kartoffelsalat med sommerfrugt, ærter og laks

    Grøn kartoffelsalat Skrub kartoflerne og kog dem lige netop møre. Afkøl kartoflerne, halvér dem, hvis de er store, og vend dem med olivenolie. Skyl salaten, og slyng den tør. Halvér ferskenerne, fjern stenene og skær ferskenerne i både. Skyl og tør jordbærrene, før de nippes. Halvér dem. Bælg ærterne, og hak basilikum. Vend forsigtigt kartofler… Læs mere »

  • Salat med jordbær, blomkål, ærter og sommerblomster

    Skyl og slyng salaten tør. Snit salaten. Rens blomkålen, og del den i små buketter. Skyl og nip jordbærrene og skær i kvarte eller i skiver. Skær melonen i tern, og klargør ærter. Hak krydderurterne. Hyldeblomstvinaigrette Rør eddike med hyldeblomst­saft, sennep og olie. Vend dres­singen med salat og hakkede urter og anret på et fad… Læs mere »

  • Wrap med grillspyd, quinoasalat og rygeostcreme

    Quinoasalat Kog quinoa som angivet på emballagen og afkøl. Snit spidskålen fint. Skyl og nip jord­bærrene. Skær agurken i brede spåner med en kartoffelskræller. Vend quinoa med kål, jordbær, agurk og ærter. Rygeostcreme Rør rygeost sammen med yoghurt. Skær eller klip purløgene fint – gem lidt til pynt – og rør dem i cremen. Smag… Læs mere »

  • Kartoffelsalat med rejer

    Skrab eller skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Køl dem af, og skær dem i skiver. Pisk ylette, mayonnaise og 1 spsk. sennep sammen i en stor skål. Bælg ærterne, og snit forårsløgene fint. Skær radiserne i skiver. Gem lidt radiser, forårsløg og ærter til at pynte med. Vend resten af grøntsagerne… Læs mere »

  • Grillede kyllingespyd med melonsalat

    Grillede kyllingespyd Læg træspyddene i vand. Bland olie, limesaft, cayennepeber og salt. Vend  kyllingekødet i marinaden, og lad det trække i 30 minutter. Træk kyllingeinderfileterne på træspyd, og dryp dem af for marinade. Grill dem på en  mellemvarm grill eller grillpande, 2-3 minutter på hver side. Melonsalat Skær  skrællen af melonerne, og skær dem i terninger,… Læs mere »

  • Kartoffelsalat med kylling og urtedressing

    Skrub kartoflerne og kog dem i 12-15 minutter til de er møre. Afkøl kartoflerne. Pensl kyllingebrysterne med lidt olie og grill på en grillpande til kødet er mørt. Drys med salt. Skær agurken i små tern og tomaterne i både.  Skær radiser i skiver. Hak krydderurterne og vend med creme fraiche og sennep og smag… Læs mere »

  • Laksesalat med croutoner

    Salat Skyl salaten og slyng den tør. Snit salaten på tværs i 2 cm brede strimler. Skyl og nip bønnerne. Kog dem i letsaltet vand i 2 minutter. Skyl bønnerne i koldt vand og dryp dem af. Snit blegsellerien fint. Rist brødet og skær det i små tern. Dressing Rør yoghurt med mayonnaise og sennep.… Læs mere »

  • Salat med torsk, æg og sennepssauce

    Salat Skræl rødbederne, og skær dem i både eller store tern. Kog rødbederne i letsaltet vand, til de er møre, men med lidt bid, ca. 10 minutter. Hæld vandet fra, og lad rødbederne køle af. Skyl spinaten grundigt, og tør den. Varm olien i en stor gryde, og svits spinaten, til den falder sammen. Krydr… Læs mere »

  • Skrubbe med sennepskartofler og gulerodssalat med kørvel

    Sennepskartofler Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og lad dem køle lidt af. Skær kartoflerne i skiver. Hak løget fint. Kog bouillonen op. Pisk sennep, sukker og eddike i bouillonen. Vend forsigtigt kartofler og løg i den varme bouillon, og smag sennepskartoflerne til med salt og peber. Skyl og tør salaten. Anret… Læs mere »

  • Tortilla med hvidløgsdressing og tomatsalat

    Tortilla Hak løgene fint. Skær kartoflerne i skiver. Fjern de yderste blade af kålen og snit kålen fint. Varm olien på en pande, som tåler at komme i ovnen. Svits bacon, løg, presset hvidløg, kartofler og kål under omrøring. Svits, til kålen falder sammen. Tilsæt eddike og lad den fordampe. Pisk æg med mælk og… Læs mere »