GIV LIV

Sødt

  • Brød med chokolade/nøddesmør

    Kom hasselnøddekernerne på en bageplade beklædt med bagepapir og rist dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Hæld dem over på et rent viskestykke og gnid hurtigt skallerne af i viskestykket. Kom de varme nødder og de øvrige ingredienser i en foodprocessor og blend det hele, til massen er ensartet. Smør brødet… Læs mere »

  • Chokoladekage

    Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt kakao og pisk igen. Bland mel sammen med bagepulver og vaniljesukker og pisk det i dejen sammen med mælk og oliemargarine. Fordel dejen i en lille form på ca. 20 x 25 cm foret med bagepapir og bag kagen ved 175 grader i ca. 25 min.… Læs mere »

  • Chokolademoussekage med appelsinsyltede abrikoser

    1 kage svarer til 10 personer Hak chokoladen og smelt den i en skål over et vandbad. Pisk æggeblommerne med sukkeret til lyst skum. Pisk æggehviderne stive. Vend æggesnapsen sammen med den smeltede chokolade. Vend derefter æggehviderne i massen. 1/3 af chokolademassen skal bruges til dejen og 2/3 skal bruges til pynt. Blend mandlerne fint. Bland dem… Læs mere »

  • Chokoladepastiller

    Ca. 30 stk. Smeltning og temperering af chokolade Hak chokoladen fint. Kom halvdelen af chokoladen i en skål. Smelt resten i en anden skål over vandbad til 48-50 grader – brug et termometer. Bland det meste af den smeltede chokolade i den usmeltede chokolade. Rør godt rundt, og lad chokoladen smelte sammen. Hvis al den… Læs mere »

  • Chokoladepleskner

    40 stk. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk æg og sukker med vaniljen til det er tykt og skummende, ca. 10 min. Hak eller riv chokoladen fint eller findel den i en foodprocessor. Rør chokoladen i æggesnapsen. Sigt melet i og rør dejen sammen med let hånd, så luften ikke slås ud af dejen.… Læs mere »

  • Chokoladesmåkager med nødder

    Ca. 45 stk.  Hak nødderne fint. Hak chokoladen groft. Skrab vaniljekornene ud af den halve vaniljestang. Bland nødder og vanilje med de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen. Rul ca. 45 små kugler af dejen. Læg kuglerne på bageplader beklædt med bagepapir med lidt afstand imellem, så de kan flyde lidt ud under bagningen.… Læs mere »

  • Cupcakes med æble, lakrids og hvid chokoladecreme

    12 stk. Tænd ovnen på 175 grader. Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende. Bland hvedemel med bagepulver og sigt det ned i æggemassen. Rør mælken i dejen sammen med margarine. Skær æblerne i både, fjern kernehus og skær æblerne i små tern. Vend æblerne i dejen. Fyld dejen i muffinsforme og drys med lakridspulver. Rør… Læs mere »

  • Dessertroulade med rabarber og friskostcreme

    Rabarberkompot Rens rabarberne, og skær dem i stykker på 3 cm. Kog rabarberne med 2-3 spsk. vand, sukker og den tomme vaniljestang. Kog rabarberne til de er næsten udkogte, og lad kompotten køle af. Kagebund Pisk æggene skummende og hvide med sukker og vaniljekorn. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver sammen, og sigt det i æggemassen.… Læs mere »