Forside > Sundhed > Opskrifter > Jordskoksalat med stenbiderrogn
Aftensmad

Jordskoksalat med stenbiderrogn

Ingredienser

4 Personer

Jordskoksalat

  • 600 g jordskokker
  • 2 avocado
  • 1 rødløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • 300 g frisk stenbiderrogn
  • 1 lille bakke karse
  • friskkværnet sort peber

Tilbehør

  • 4 skiver fuldkornshvedebrød (200 g)
  • evt. citron i både

Del og print opskriften

Tilberedning

Skur jordskokkerne grundigt. Skær dem i ½ cm tykke skiver, og kog dem i en gryde letsaltet vand i 2-3 minutter, eller til de er møre, men stadig med et godt bid. Lad dem køle af under koldt vand og dryppe af i en sigte. Fjern skræl og sten fra avocadoen, og skær den i tern. Hak løget fint. Rør olie og citronsaft sammen og vend jordskokker, løg og avocado i dressingen. Anret grøntsagerne i 4 skåle eller tallerkener, fordel stenbiderrognen oven på og drys med klippet karse og friskkværnet peber.

Servér med brød og eventuelt ekstra citron i både til at dryppe over.

Frugt og grønt*

Ca. 200 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

1500 KJ
(360 kcal)

Kulhydrat

52 g

Fedt

13 g

Heraf mættet fedt

2 g

* pr. person, medmindre andet er angivet