Ingredienser
4 Personer
Jordskoksalat
- 600 g jordskokker
- 2 avocado
- 1 rødløg
- 1 spsk. olivenolie
- 2 spsk. citronsaft
- 300 g frisk stenbiderrogn
- 1 lille bakke karse
- friskkværnet sort peber
Tilbehør
- 4 skiver fuldkornshvedebrød (200 g)
- evt. citron i både
Del og print opskriften
Tilberedning
Skur jordskokkerne grundigt. Skær dem i ½ cm tykke skiver, og kog dem i en gryde letsaltet vand i 2-3 minutter, eller til de er møre, men stadig med et godt bid. Lad dem køle af under koldt vand og dryppe af i en sigte. Fjern skræl og sten fra avocadoen, og skær den i tern. Hak løget fint. Rør olie og citronsaft sammen og vend jordskokker, løg og avocado i dressingen. Anret grøntsagerne i 4 skåle eller tallerkener, fordel stenbiderrognen oven på og drys med klippet karse og friskkværnet peber.
Servér med brød og eventuelt ekstra citron i både til at dryppe over.
Frugt og grønt*
Ca. 200 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
1500 KJ
(360 kcal)
Kulhydrat
52 gFedt
13 gHeraf mættet fedt
2 g* pr. person, medmindre andet er angivet