Forside > Sundhed > Opskrifter > Crudité med tuncreme og sprøde chips
Snacks

Crudité med tuncreme og sprøde chips

Ingredienser

4 Personer

Sprøde chips

  • 200 g rugbrød
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. flagesalt

Crudité

  • 1 agurk
  • 1 bundt blegselleri
  • 250 g grønne asparges
  • 100 g snackgulerødder
  • 1 bundt radiser

Tuncreme

  • 1 lille rødløg
  • 1 dåse tun i vand
  • 1 dl cremefraiche, 9 % fedt
  • 1 lille bundt krydderurter fx dild, purløg, kørvel, basilikum
  • 1 spsk. kapers
  • reven skal og saft af 1 ubehandlet citron
  • peber
  • 1 spsk. rogn til pynt

Tilberedning

Sprøde chips
Skær brødet i tynde skiver. Pensl med olie, og fordel brødet på en bageplade med bagepapir. Drys med salt. Rist rugbrødet ved 220 grader – helst varmluft i ca. 3 minutter, til det er sprødt og gyldent.

Crudité
Skær agurk i stave. Fjern top og bund af blegselleri og skær igennem på langs. Knæk den nederst træede ende af aspargesene, og damp dem i ca. 2 minutter. Skrub gulerødder og radiser, og anret grøntsagerne.

Tuncreme
Hak løget fint. Del tunen i flager. Vend forsigtigt tun med cremefraiche, rødløg, hakkede krydderurter, kapers, citronskal og saft. Krydr med peber, og top med rogn.

Servér crudité med tuncreme og sprøde chips.