Forside > Sundhed > Opskrifter > Tapastallerken med bruscetta, ruller og rugbrød
Frokost

Tapastallerken med bruscetta, ruller og rugbrød

Ingredienser

4 Personer

Bruscetta med avocado og spicy tomatsalsa

  • 4 skiver fuldkornssurdejsbrød, 200 g
  • 1 avokado
  • Saft af 1 lime
  • 250 g cherrytomater
  • ½ rødløg
  • ½ chili
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. hakket koriander
  • ½ tsk. salt
  • Peber
  • 2 tsk. balsamicoeddike

Raw ruller med sprøde grøntsager og bresaola

  • 8 grønne asparges
  • 4 forårsløg
  • ½ agurk
  • 12 tynde skiver bresaola (okseinderlår), ca. 100 g

Ristet rugbrød med rygeostcreme og stenbiderrogn

  • 2 skiver rugbrød, 100 g
  • ½ agurk
  • 100 g rygeost 1 %
  • 2 spsk. yoghurt naturel 0,1 %
  • 1 lille bundt purløg
  • ½ tsk. salt
  • Peber
  • 200 g stenbiderrogn

Tilberedning

Bruscetta
Rist brødet.
Halvér avokadoen, fjern skræl og sten. Skær avokado i tynde skiver. Pres limesaft over.
Hak tomaterne. Hak rødløget fint. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Vend tomater med rødløg, chili, hvidløg og hakket koriander.
Krydr med salt, peber og balsamicoeddike.
Fordel avokado og tomatsalsa på det ristede brød.

Raw ruller
Knæk den nederste træede ende af asparges. Rens forårsløgene, og damp asparges og forårsløg i 1 min. Skær asparges og forårsløg igennem på langs. Skær agurken i lange tynde stave.
Vikl kødet omkring lidt asparges, forårsløg og agurk til 12 ruller.

Ristet rugbrød
Rist brødet og del det evt. i kvarte.
Skær agurk i små tern. Rør rygeost med yoghurt, agurk, klip purløg (gem lidt til pynt) og smag til med salt og peber.
Top rugbrødet med rygeostcreme og stenbiderrogn og pynt med purløg.