GIV LIV

Sødt

  • Trifli med marinerede sommerbær

    Marinerede sommerbær Rens bærrene og kom dem i en skål. Hæld likør eller dessertvin over bærrene og vend dem forsigtig rundt. Lad bærrene marinere, mens du tilbereder cremen. Vaniljecreme Pisk æggeblommerne sammen med sukker og majsstivelse i en gryde. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og pisk dem i æggeblommerne sammen med mælken. Bring ingredienserne i… Læs mere »

  • Kold blåbærsuppe med citronyoghurtis

    Pres saften af citronen. Bring blåbær, vand og citronsaft i kog og kog det i ca. 10 minutter ved svag varme under låg, til blåbærrene springer. Lad det køle af. Kom det hele i en foodprocessor eller blender og kør, til det er helt glat. Sigt suppen og kom den tilbage i gryden. Tilsæt det… Læs mere »

  • Æble-pære kage

    Skræl pærer og æbler, fjern kernehusene og skær dem i både. Smør et tærtefad med ½ spsk flydende margarine. Kom frugten i tærtefadet og drys kanel og farin over. Bland havregryn med knuste makroner, resten af den flydende margarine og honning. Fordel blandingen over frugten. Bag kagen ved 200 grader i 25-30 minutter, til frugten… Læs mere »

  • Mandelkage med brombær

    Bred mandlerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og rist dem let gyldne i ovnen ved ca. 180 grader, ca. 10 minutter. Lad mandlerne køle af, kom dem i en foodprocessor, og mal dem til mel. Tilsæt sukker og bagepulver. Tilsæt æggene et ad gangen, mens foodprocessoren kører, og kom citron i. Hæld dejen… Læs mere »

  • Æbletoddy med ingefær

    Kom æblemost, rom og rørsukker i en gryde og varm det op – det må ikke koge! Riv citronen fint. Tilsæt revet ingefær, stjerneanis, kanel og citronskal. Tag gryden af varmen og lad det trække et par timer. Lun æbletoddyen inden servering og servér toddyen i glas med skiver af æble. TIP Toddy kan selvfølgelig… Læs mere »

  • Marcipan-chokolade-cookies

    45 stk. (4 stk. pr. person) Riv marcipanen groft og ælt den sammen med alle de øvrige ingredienser, undtagen chokoladen. Del dejen i 3 og rul hver del ud til en pølse. Skær pølsen i 15 stykker og tril dem til kugler. Læg kuglerne på bageplader med bagepapir med god afstand imellem. Tryk kuglerne lidt… Læs mere »

  • Melondessert

    Melondessert Halvér begge meloner og skær skrællen af. Skær den ene melon i grove tern og blend dem med honningen. Skær den anden melon i tern, ca. 1½x1½ cm. Pil kernerne ud af granatæblet. Pluk 1 håndfuld mynte af planten. Gem 4 myntekviste til pynt og hak resten af myntebladene groft. Anret melonpureen i 4… Læs mere »

  • Mexicanske chokolade-chili cookies

    15 stk. Hak de 50 g chokolade fint, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Pisk sukker, sirup, olie, smeltet chokolade og mælk sammen i 3-4 minutter med en håndmixer. Pisk ægget i. Bland hvedemel med kakaopulver, natron, cayennepeber, vaniljesukker, salt, finthakkede mandler og hakket chokolade, og rør det i sukkerblandingen. Fordel dejen i… Læs mere »

  • Muffins med banan og chokolade

    Pisk æggene hvide og skummende med sukkeret. Blend bananerne med citronsaften og vend dem i æggeskummet med en dejskraber. Hak chokoladen og kom den i. Bland hvedemel og bagepulver, sigt det i og vend det hele godt sammen. Fordel dejen i små muffinsforme og bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter.

  • Myslibarer med peanutbutter og blandede nødder

    Ca. 18 stk. Tænd ovnen på 160 grader. Hak nødderne. Skær abrikoser og figner i meget små stykker. Kom sukker, sirup og peanutbutter i en lille gryde og kog op ved svag varme. Tilsæt havregryn, nødder, kerner og tørret frugt. Tag gryden af varmen og rør godt rundt. Fordel massen i en lille ildfast form… Læs mere »