GIV LIV

Sødt

  • Hindbærfromage

    Hindbærfromage Tø eventuelt hindbærrene op. Blend dem med ca. halvdelen af sukkeret. Pisk æggeblommerne hvide og skummende med resten af sukkeret. Udblød husblassen i rigeligt, koldt vand. Smelt husblassen med det vand, der hænger ved, i en skål over vandbad. Pas på, det ikke bliver for varmt. Bland de blendede bær, æggesnaps og yoghurt i… Læs mere »

  • Panna cotta med æble og brændte mandler

    Panna cotta Udblød husblassen i en stor skål koldt vand i mindst 10 minutter. Varm 1 dl mælk op med sukker og vaniljekorn, til det smelter. Kram vandet ud af husblassen, og smelt den i den varme mælk. Bland den varme mælk med den kolde, og hæld mælken op i 4 glas. Lad dem stivne… Læs mere »

  • Æbletoddy med ingefær

    Kom æblemost, rom og rørsukker i en gryde og varm det op – det må ikke koge! Riv citronen fint. Tilsæt revet ingefær, stjerneanis, kanel og citronskal. Tag gryden af varmen og lad det trække et par timer. Lun æbletoddyen inden servering og servér toddyen i glas med skiver af æble. TIP Toddy kan selvfølgelig… Læs mere »

  • Æble-pære kage

    Skræl pærer og æbler, fjern kernehusene og skær dem i både. Smør et tærtefad med ½ spsk flydende margarine. Kom frugten i tærtefadet og drys kanel og farin over. Bland havregryn med knuste makroner, resten af den flydende margarine og honning. Fordel blandingen over frugten. Bag kagen ved 200 grader i 25-30 minutter, til frugten… Læs mere »

  • Trifli med marinerede sommerbær

    Marinerede sommerbær Rens bærrene og kom dem i en skål. Hæld likør eller dessertvin over bærrene og vend dem forsigtig rundt. Lad bærrene marinere, mens du tilbereder cremen. Vaniljecreme Pisk æggeblommerne sammen med sukker og majsstivelse i en gryde. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og pisk dem i æggeblommerne sammen med mælken. Bring ingredienserne i… Læs mere »

  • Søde græskartærter med ingefær og nødder

    Ved 8 personer bages 4 små tærter med ½ til hver person eller 1 stor Græskarfyld Skær græskarkødet i tern, og kog det helt mørt i usaltet vand. Hæld vandet fra, og lad græskarret dampe af i gryden. Blend eller mos det og bland det med æg, farin, fintrevet ingefær, muskatnød og kanel. Tærtebund Blend nødder,… Læs mere »

  • Stjernesmåkager

    50 stk. Kom flormelis, revet marcipan og vaniljesukker i en skål. Tilsæt olie og mælk og rør det sammen. Tilsæt melet og ælt dejen sammen. Rul dejen ud til et stort kvadrat på ca. 3 mm tykkelse. Udstik dejen med en stjerneudstikker. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med sammenpisket æg og… Læs mere »

  • Squashkage med flødeostglasur

    Pisk æg og brun farin skummende. Rør oliemargarine og mælk i. Bland mel med bagepulver og kanel og vend det i dejen sammen med squash og rosiner. Hæld dejen i en form, ca. 25 x 30 cm, beklædt med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen ved 180 i ca. 40 minutter. Rør flødeost sammen med… Læs mere »

  • Sommerfuglemuffins

    Tænd ovnen på 175 grader. Hak chokoladen på et skærebræt. Pisk sukker og æg cremet. Pisk olien i. Bland hvedemel, eventuelt salt, kakaopulver, vaniljesukker, bagepulver og chokolade og vend det i blandingen sammen med mælken. Fordel dejen i formene. Bag dem i ca. 25 minutter på midterste ovnribbe. Rør glasur af flormelis, kakaopulver og vand.… Læs mere »

  • Snegle med æble og kanel

    Rør gæren ud i lunkent vand og A 38, og tilsæt hvedeklid, rugmel, salt og sukker. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen. Lad dejen hæve tildækket i ca. 45 minutter. Slå dejen ned, halver den og rul den ud i til to plader på ca. 30 x 40 cm. Riv æblerne og klem… Læs mere »