GIV LIV

Sødt

  • Mexicanske chokolade-chili cookies

    15 stk. Hak de 50 g chokolade fint, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Pisk sukker, sirup, olie, smeltet chokolade og mælk sammen i 3-4 minutter med en håndmixer. Pisk ægget i. Bland hvedemel med kakaopulver, natron, cayennepeber, vaniljesukker, salt, finthakkede mandler og hakket chokolade, og rør det i sukkerblandingen. Fordel dejen i… Læs mere »

  • Marcipan-chokolade-cookies

    45 stk. (4 stk. pr. person) Riv marcipanen groft og ælt den sammen med alle de øvrige ingredienser, undtagen chokoladen. Del dejen i 3 og rul hver del ud til en pølse. Skær pølsen i 15 stykker og tril dem til kugler. Læg kuglerne på bageplader med bagepapir med god afstand imellem. Tryk kuglerne lidt… Læs mere »

  • Mandelkage med brombær

    Bred mandlerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og rist dem let gyldne i ovnen ved ca. 180 grader, ca. 10 minutter. Lad mandlerne køle af, kom dem i en foodprocessor, og mal dem til mel. Tilsæt sukker og bagepulver. Tilsæt æggene et ad gangen, mens foodprocessoren kører, og kom citron i. Hæld dejen… Læs mere »

  • Kold blåbærsuppe med citronyoghurtis

    Pres saften af citronen. Bring blåbær, vand og citronsaft i kog og kog det i ca. 10 minutter ved svag varme under låg, til blåbærrene springer. Lad det køle af. Kom det hele i en foodprocessor eller blender og kør, til det er helt glat. Sigt suppen og kom den tilbage i gryden. Tilsæt det… Læs mere »

  • Katrineblommekage

    Let syltede blommer Halvér blommerne, og fjern stenene. Kog vandet op med sukker, og lad blommerne koge sagte, til de er møre uden at koge ud. Tag blommerne op af vandet, og læg dem i et ovnfast tærtefad med den runde side opad. Dej Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn, æg og sukker… Læs mere »

  • Julemuffins

    16 stk. Riv skallen af 1 appelsin fint.. Pres saften ud af appelsinerne. Hak syltet appelsinskal og hasselnødder. Bland hakket appelsinskal, -saft, syltet appelsinskal, hasselnødder og rosiner i en skål. Pisk æg, sukker, margarine og kvark i. Bland mel, bagepulver, kanel og kardemomme og sigt det i dejen. Fordel dejen i ca. 16 papirforme. Bag… Læs mere »

  • Jordbærtiramisu

    Skyl jordbærrene, og skær dem i skiver. Tag 2 dl jordbærskiver fra til pynt. Bland resten af jordbærene, 4 spsk sukker, friskpresset appelsinsaft og eventuelt Grand Marnier. Pisk æggeblommerne med 1 spsk sukker og vaniljekorn fra vaniljestangen, til det er cremet. Vend yoghurten i. Pisk æggehviderne stive og fold dem i. Fordel ladyfingers i et… Læs mere »

  • Jordbærmousse med jordbærsauce

    Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Skyl jordbærrene og fjern stilkene. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen. Blend jordbærrene med flormelis og vaniljekorn. Tag 1½ dl jordbærpuré fra til sauce og gem den til senere. Tag husblassen op af vandet og smelt den ved meget svag varme i en kasserolle. Den… Læs mere »

  • Honningroulade med sveskemos

    Udblød sveskerne i vand i et par timer. Kog dem i udblødningsvandet med citronsaft ved svag varme i ca. ½ time. Tilsæt sukkeret og kog dem endnu et par min. Mos sveskerne med kogelagen i en foodprocessor eller blender til en fin ensartet mos. Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne godt med brun… Læs mere »

  • Hjertesmåkager

    Ca. 50 stk. Varm sirup og margarine let op i en gryde. Rør hjortetaksalt og potaske ud i vand og rør det i den lune sirup. Tilsæt sukat og lad det køle af til stuetemperatur. Bland hvedemel, allehånde og kanel og sigt det i sirupsmassen.  Rør dejen sammen. Hæld dejen ud på et bord og ælt… Læs mere »