GIV LIV

Sødt

  • Cookies med lakrids og chokolade

    24 stk. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Rør marcipan med muscovado sukker, havregryn, hvedemel, bagepulver og lakridspulver. Tilsæt æggene, og rør dejen sammen. Hak chokoladen, og vend den i dejen. Fordel dejen ved hjælp af to teskeer i 24 små toppe på to bageplader med bagepapir. Beregn plads til, at kagerne… Læs mere »

  • Mini daddelscones med chiafrø

    10 små scones Kom de to slags mel i en skål sammen med bagepulver, sukker, salt og chiafrø. Hak dadlerne, og kom dem i dejen sammen med fløde og dernæst kærnemælk lidt ad gangen. Rør til dejen er samlet. Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 2 cm. Udstik dejen med et glas på… Læs mere »

  • Roulade med hindbær og yoghurtcreme

    Roulade Tænd ovnen på 180 grader. Pisk æg og sukker hvidt og skummende i ca. 10 minutter med en håndmikser. Bland hvedemel med kartoffelmel og bagepulver og sigt det i æggemassen. Fold forsigtigt blandingen i med en dejskraber, til den er fordelt i æggemassen. Bred forsigtigt sukkerbrødsdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, ca.… Læs mere »

  • Æblekage med marcipan, appelsin og kanel

    1 kage/12 personer Sigt mel, bagepulver og kanel sammen, og tilsæt salt. Pisk æggene luftige med rørsukker og vaniljesukker, og vend melet i. Riv marcipanen groft og riv appelsinskallen fint. Rør marcipan og appelsinskal i dejen sammen med græsk yoghurt eller kvark. Pres appelsinsaften op i en stor skål. Skræl æblerne, fjern kerner og skær… Læs mere »

  • Blommeclafouti

    Tænd ovnen på 200 grader. Skyl blommerne, halver dem og fjern stenen. Smør et stort tærtefad eller to mindre med lidt olie. Læg blommerne i fadet med den runde side opad. Kom æg, mel, majsstivelse, sukker, mælk, olie og salt i en blender. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom i blenderen. Blend dejen godt… Læs mere »

  • Creme brulé med blåbær

    Tænd ovnen på 125 grader. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer  og det hele æg let sammen med 75 g sukker i en skål. Kog mælken op, og hæld den  i æggene under piskning. Skyl blåbærrene, og fordel dem i 6 ovnfaste, flade  skåle eller små tærtefade. Stil formene i en bradepande, og… Læs mere »

  • Yoghurt-is med rabarber

    Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og stang i en gryde, og kog ved svag varme i ca. 10 min. Tag vaniljestangen op, og afkøl kompotten. Kom yoghurt og rabarberkompot i en blender og kør til en fin og ensartet blanding. Hæld cremen i en ismaskine, og kør til ismassen er fast og blød som softice. Har… Læs mere »

  • Æble-limemousse med æblesalat

    Mousse Skræl og udkern æblerne til moussen, og skær dem i mindre stykker. Læg dem i en gryde med æblemost og fintrevet limeskal, og kog dem helt møre under låg – ca. 10 minutter. Læg husblassen i blød i koldt vand. Blend æbler og væske til en fin puré, og smag til med limesaft og… Læs mere »

  • Risalamande med kirsebærsauce

    Lidt godt i julen I anledning af julen har vi denne opskrift på risalamande baseret på en lækker opskrift. Portionerne er små (140 gram pr. portion). Kog risene op med vandet og lad det koge 4-5 min. Tilsæt mælken og rør konstant indtil det koger igen. Brug evt. en træpalet som grydeske, da den kan… Læs mere »

  • Hindbærfromage

    Hindbærfromage Tø eventuelt hindbærrene op. Blend dem med ca. halvdelen af sukkeret. Pisk æggeblommerne hvide og skummende med resten af sukkeret. Udblød husblassen i rigeligt, koldt vand. Smelt husblassen med det vand, der hænger ved, i en skål over vandbad. Pas på, det ikke bliver for varmt. Bland de blendede bær, æggesnaps og yoghurt i… Læs mere »