GIV LIV

Sødt

  • Jordbærsorbet med guf

    Jordbærsorbet Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i mindre stykker. Kom jordbær, sukker, glukose og vand i en gryde og kog i ca. 5 minutter. Tilsæt citronsaft og tag gryden af varmen og blend massen. Pres massen gennem en sigte og afkøl. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt dernæst den blendede jordbærmasse. Rør til cremen er… Læs mere »

  • Kiks med mandler og chokolade og jordbæris

    Kiks med mandler og chokolade Hak mandlerne meget fint. Hak chokoladen groft. Pisk æggehviderne skummende, tilsæt sukkeret, mens du pisker, og pisk æggehviderne, til de er tykke og seje. Vend mandler og chokolade i æggehviderne. Form dejen til 16 flade runde kager, ca. 6 cm i diameter på bageplader med bagepapir. Bag dem ved 175… Læs mere »

  • Tærte med appelsin

    Tærtebund Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet blank dej. Smør en tærteform 22-24 cm i diameter med olie, og tryk dejen ud i formen. Prik bunden med en gaffel. Bag bunden ved 180 grader i 20 minutter, til den er lysebrun og gennembagt. Lad tærtebunden køle af. Creme Skrab kornene ud af vaniljestangen og… Læs mere »

  • Daddel-havregrynssnitter

    20 stykker Daddelfyld Blend dadlerne i en minihakker eller foodprocessor eller hak dem fint. Bland dem med appelsinsaft og kardemomme. Havregrynsdej Hak mandlerne groft, og bland dem med havregrynene. Kom farin, olie og honning i en kasserolle, og lun det hele ved middel varme under omrøring, til det er tyktflydende og sammenhængende. Kom massen i… Læs mere »

  • Karamelkurve med mandler og julefrugtsalat

    Karamelkurve Hak mandlerne. Ælt mandler, nøddeolie, sirup og farin sammen. Bag 4 kurve ad gangen (der bliver 8 stk. af hele portionen) på en bageplade med bagepapir og sørg for, at der er god plads til, at de kan flyde ud. Bag ved 180 grader i 7-9 minutter, til karamellen er lysebrun og bobler lidt.… Læs mere »

  • Daddelkugler med marcipan

    Ca. 40 stk. Kom dadler og olie i en blender, og blend det sammen. Tilsæt reven marcipan, kakaopulver, chiafrø, appelsinmarmelade og havregryn. Rør massen godt sammen, og juster konsistensen med vand. Massen skal være klistret. Den kan eventuelt tilsættes et par dråber romessens. Tril til 40 kugler, og vend dem i havregryn.  

  • Marinerede svesker med crunch og vaniljecreme

    Marinerede svesker Bland svesker, rødvin, honning, kanel og peberkorn i en gryde, og giv det et opkog. Skru ned, og lad sveskerne simre under låg i ca. 30 minutter. Hæld svesker og væske i en skål til afkøling. Crunch Smelt honningen i en gryde, tag gryden af varmen, og rør havregryn og græskarkerner i, så… Læs mere »

  • Honningkagehjerter

    Ca. 30 små eller 15 store hjerter Honningkagehjerter Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne med Muscovado sukker, honning og appelsinskal til en luftig masse. Bland melet med bagepulver og krydderier. Vend melblandingen og appelsinsaften sammen med æggemassen. Pisk æggehviderne stive. Rør en tredjedel af hviderne i dejen, så den bliver lidt blød. Vend… Læs mere »

  • Æblemos bagt med kagecreme

    Æblemos Skræl æblerne, og skær dem i tern. Kom dem i en gryde og tilsæt vand. Lad æblerne koge under låg, til de er kogt næsten ud. Hvis mosen er meget syrlig, kan du smage til med et par spsk. sukker. Kagecreme Skrab kornene ud af vaniljestangen. Pisk vanilje og alle de øvrige ingredienser til… Læs mere »

  • Æblemousse med valnøddebund og hyldebærgelé

    1 kage/14 stykker Valnøddebund Hak valnødderne mellemfint. Bland mel med nødder, bagepulver og salt. Pisk æg og sukker til en lys og luftig skum. Vend olie og melblanding i æggeskummet. Kom dejen i en smurt springform 24 cm i diameter. Bag kagen ved 180 grader i 15-20 minutter, til du kan prikke i den med… Læs mere »