GIV LIV

Sødt

  • Karamelkurve med mandler og julefrugtsalat

    Karamelkurve Hak mandlerne. Ælt mandler, nøddeolie, sirup og farin sammen. Bag 4 kurve ad gangen (der bliver 8 stk. af hele portionen) på en bageplade med bagepapir og sørg for, at der er god plads til, at de kan flyde ud. Bag ved 180 grader i 7-9 minutter, til karamellen er lysebrun og bobler lidt.… Læs mere »

  • Daddelkugler med marcipan

    Ca. 40 stk. Kom dadler og olie i en blender, og blend det sammen. Tilsæt reven marcipan, kakaopulver, chiafrø, appelsinmarmelade og havregryn. Rør massen godt sammen, og juster konsistensen med vand. Massen skal være klistret. Den kan eventuelt tilsættes et par dråber romessens. Tril til 40 kugler, og vend dem i havregryn.  

  • Marinerede svesker med crunch og vaniljecreme

    Marinerede svesker Bland svesker, rødvin, honning, kanel og peberkorn i en gryde, og giv det et opkog. Skru ned, og lad sveskerne simre under låg i ca. 30 minutter. Hæld svesker og væske i en skål til afkøling. Crunch Smelt honningen i en gryde, tag gryden af varmen, og rør havregryn og græskarkerner i, så… Læs mere »

  • Honningkagehjerter

    Ca. 30 små eller 15 store hjerter Honningkagehjerter Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne med Muscovado sukker, honning og appelsinskal til en luftig masse. Bland melet med bagepulver og krydderier. Vend melblandingen og appelsinsaften sammen med æggemassen. Pisk æggehviderne stive. Rør en tredjedel af hviderne i dejen, så den bliver lidt blød. Vend… Læs mere »

  • Æblemos bagt med kagecreme

    Æblemos Skræl æblerne, og skær dem i tern. Kom dem i en gryde og tilsæt vand. Lad æblerne koge under låg, til de er kogt næsten ud. Hvis mosen er meget syrlig, kan du smage til med et par spsk. sukker. Kagecreme Skrab kornene ud af vaniljestangen. Pisk vanilje og alle de øvrige ingredienser til… Læs mere »

  • Æblemousse med valnøddebund og hyldebærgelé

    1 kage/14 stykker Valnøddebund Hak valnødderne mellemfint. Bland mel med nødder, bagepulver og salt. Pisk æg og sukker til en lys og luftig skum. Vend olie og melblanding i æggeskummet. Kom dejen i en smurt springform 24 cm i diameter. Bag kagen ved 180 grader i 15-20 minutter, til du kan prikke i den med… Læs mere »

  • Brombærkage

    Smør en bradepande eller et ovnfast fad, ca. 25×35 cm, med olie. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æg, vaniljekorn og sukker hvidt og skummende med en håndmikser. Bland hvedemel med kartoffelmel, bagepulver og salt. Vend melblandingen og mandelmel forsigtigt i æggemassen. Bred dejen ud i bradepanden. Vend brombærren med 2 spsk. sukker, og… Læs mere »

  • Blommekrumlekage

    Krumlekage Blend dadler og nødder med olien i en foodprocessor eller minihakker, til de er helt findelt. Ælt dadler og nødder sammen med havregryn. Fjern stenene fra blommerne, og skær dem i halve hvis det er små blommer og i kvarte, hvis blommerne er store. Rør honningen med vaniljekorn, og vend den med blommerne. Bred… Læs mere »

  • Jordbærlagkage med flødeostecreme

    10 stykker Lagkagebunde Pisk æggene hvide og skummende med sukker og vand. Vend melet i, og kom dejen i en springform på 22 cm i diameter. Drys mandelflager på toppen. Bag kagen ved 180 grader nederst i ovnen i 20-25 minutter, til kagen er fast og elastisk, når du trykker den på midten. Tag kagen… Læs mere »

  • Marengs med creme og friske bær

    Marengs Tænd ovnen på 100 grader. Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt eddike og pisk yderligere et øjeblik. Tilsæt sukker og pisk et par minutter, til skummet er hvidt, tykt og fast. Fordel massen i 4 ”fuglereder” på ca. 10-12 cm diameter fordelt på en bageplade med bagepapir. Bag/tør marengsene ved 100 grader i ca. 1… Læs mere »