GIV LIV

Snacks og forretter

  • Brød med chokolade/nøddesmør

    Kom hasselnøddekernerne på en bageplade beklædt med bagepapir og rist dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Hæld dem over på et rent viskestykke og gnid hurtigt skallerne af i viskestykket. Kom de varme nødder og de øvrige ingredienser i en foodprocessor og blend det hele, til massen er ensartet. Smør brødet… Læs mere »

  • Filotarteletter med kylling i aspargescreme

    Kylling: Rens kyllingen. Rens grøntsagerne og skær top og bund af gulerod og porre. Skær løget i både. Kom grøntsager og løg i en gryde sammen med kyllingen. Hæld koldt vand på så det dækker og bring kyllingen i kog. Skum af og kog kyllingen under låg i ca. 1 time. Tag kyllingen op og… Læs mere »

  • Fisk med gratineret krumme

    Steg baconen sprød på panden og lad den dryppe af på køkkenrulle. Hak citronskal fra ½ citron, ½ bundt persille og hvidløg fint. Smuldr brød og bacon og bland det med citronskal, hvidløg og persille. Beklæd et ovnfast fad med bagepapir. Læg torskefileterne i fadet og fordel brød- og baconblandingen ovenpå. Krydr med salt og… Læs mere »

  • Fiskeruller med parmaskinke og ratatouille

    Ratatouille: Tænd ovnen på 200 grader. Rens grønsagerne og skær dem i mundrette stykker. Vend grønsagerne med olie og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr grønsagerne med salt og peber og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre. Tilsæt frisk timian. Fiskeruller: Hak persillen og rør den… Læs mere »

  • Fladbrød med svinekød, couscoussalat og urter

    Couscoussalat Tilbered couscous som angivet på emballagen, og afkøl den. Skyl og snit salaten. Skær tomaterne i både og agurken i små tern. Findel couscoussen med en gaffel, og vend salat, tomat, agurk, oliven og hakket persille i. Svinekød Varm olien på en pande, og steg kødet med hakket rosmarin i ca. 5 minutter, til… Læs mere »

  • Fuldkornsknækbrød med frø

    10 stk. Tænd ovnen på 185 grader. Kom havregryn, fuldkornshvedemel, frø og kerner i en skål sammen med bagepulver og salt. Tilsæt vand og olie og rør dejen godt sammen. Dejen skal være lidt klistret. Rul dejen ud mellem de to stykker bagepapir i ca. 3 mm tykkelse. Fjern det øverste stykke bagepapir. Skær dejen… Læs mere »

  • Fyldig svampesuppe

    Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Pil hvidløg og løg og hak det groft. Kog kartofler og løg møre i bouillon, så det dækker, under låg. Blend eller purér suppen og kom den tilbage i gryden. Del svampene i mindre stykker og svits dem i olien på en varm slip-let pande. Kom dem… Læs mere »

  • Fyldte peberfrugter med tun

    Kog bulguren efter anvisning på emballagen og lad den køle lidt af. Skær et kryds i toppen af tomaterne og overhæld dem med kogende vand. Flå tomaterne og hak dem groft. Hak løg, hvidløg, chili og sorte oliven. Dræn tunen og pluk den fra hinanden. Bland bulguren med alle ingredienserne. Halver peberfrugterne og fjern frø… Læs mere »

  • Gratineret skrubbefilet med lun spinatpasta

    Gratineret skrubbe: Pisk mælk og mel sammen i en gryde. Varm op under omrøring og lad saucen koge ved svag varme i mindst 5 minutter. Rør ofte, så saucen ikke brænder på. Smag til med salt og peber. Riv brødet eller kom det i en minihakker. Bland brødet med finthakket persille, fintrevet parmesan og 1… Læs mere »

  • Gravad laks med rævesauce

    Gravad laks Fjern de små ben med en pincet eller få fiskehandleren til at gøre det. Tør laksen godt. Bland brun farin med salt, og fordel det på laksefileten. Krydr den med peber. Læg laksen med skindsiden opad i en beholder med tætsluttende låg og læg den i køleskabet i mindst 1 døgn – gerne… Læs mere »