GIV LIV

Snacks og forretter

  • Rejecocktail asian style

    Rejecocktail Fjern de yderste blade af kålen, og snit den fint. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp dem i ca. 2 minutter. Dræn dem, hæld koldt vand over og afkøl dem. Skær aspargesene i snitter. Snit forårsløg fint. Flæk agurken på langs, fjern kernerne, og skær agurken i skiver. Halvér avokadoerne, fjern… Læs mere »

  • Røget laks med peberrodscreme

    Peberrodscreme Rør skyr med mayonnaise og friskrevet peberrod. Smag cremen til med salt og peber. Røget laks Skær laksen i 8 eller 16 stykker og rul den sammen. Rist rugbrødet på begge sider, og skær det i halve eller kvarte. Top brødet med peberrodscreme og anret laksen ovenpå. Pynt med dild og krydr med salt… Læs mere »

  • Samosa med yoghurtsalat

    Samosa Kog kartoflerne møre og pil dem. Hak løgene groft og skær blomkålen i tern på 2×2 cm. Steg løg og blomkål i halvdelen af olien på en pande ved middelhøj varme så de bliver klare uden at få farve. Riv ingefæren fint, til der bliver 1 spsk. Tilsæt kartofler i tern, ærter, garam marsala,… Læs mere »

  • Snegle til madpakken med parmaskinke og spinat

    Dej Hæld vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning og olie. Ælt de to slags durummel i væsken lidt ad gangen. Tilsæt hvedemel og ælt, indtil dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter. Fyld Optø spinaten i en gryde ved svag… Læs mere »

  • Vietnamesiske ruller med chilisovs

    Vietnamesiske sommerruller Kog nudlerne som angivet på emballagen, køl dem af under koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte. Skær kyllingen i tynde strimler, og brun dem på alle sider i olie på en pande. Skær gulerod, agurk, forårsløg og spidskål i strimler på 5-6 cm. Kom 2 rispandekager ad gangen i… Læs mere »

  • Ærtesuppe med rejer

    Ærtesuppe Skræl løget og snit det fint. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Svits kartofler og løg i olie i en gryde, til løgene er klare. De skal ikke tage farve. Tilsæt bouillonen. Kog det hele meget mørt, ca. 20 minutter. Tilsæt ærterne og kog dem med de sidste par minutter. Blend eller… Læs mere »

  • Grissini med parmesan og oregano

    24 stk. Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, olie, rugmel og hvedemel og ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve 30 minutter. Rul dejen ud til en pølse og skær den i 24 stykker. Drys kun en lille smule mel på bordet og tril hvert stykke dej til en lang pølse, ca. 25 cm. Læg… Læs mere »

  • Håndmadder med avocadosmør og rejer

    Fjern skal og sten fra avocadoerne og mos avocadokødet blødt med en gaffel. Smag avocadosmøret til med lidt friskpresset citronsaft og salt. Fordel avocadosmøret på rugbrødet. Skær rugbrødet i halve på tværs. Hak dilden. Bland rejerne med dilden og 1 spsk. citronsaft. Fordel rejerne på avocadomadderne. Drys med friskkværnet peber. Rens radiserne og skyl og… Læs mere »

  • Madmuffins med rødbede, skinke og hvidløgscreme

    Madmuffins Rør havregrynene sammen med yoghurt og mælk, og lad det trække i 5 minutter. Skræl rødbederne, og riv dem groft. Hak løget. Steg grønsagerne i olie på en pande i et par minutter, og lad dem køle lidt af. Rør æggene sammen med havregrynsblandingen. Bland mel, bagepulver og timian sammen. Vend blandingen i havregrynsblandingen… Læs mere »

  • Asparges-guacamole med rugbrødschips

    Rugbrødschips Læg rugbrødet i fryseren i 1 times tid. Skær det halvfrosne rugbrød i 2-3 mm tynde skiver med en stor skarp kniv eller på en pålægsmaskine. Læg dem på bageplader med bagepapir, og bag dem i ca. 10-15 minutter ved 180 grader varmluft. Lad dem afkøle på en rist. Asparges-guacamole Knæk de træede ender… Læs mere »