GIV LIV

Snacks og forretter

  • Hummus - kikærtedip

    Hummus – Kikærtedip

    Hummus Læg kikærterne i blød i rigeligt vand og lad dem udbløde i køleskabet til dagen efter. Kasser blødsætningsvandet og kog kikærterne i nyt vand i ca. 1½ time. Afdryp kikærterne og tag lidt fra til pynt. Blend de resterende kikærter med olivenolie, tahin, persille og hvidløg. Smag til med citronsaft og chili. Spæd eventuelt… Læs mere »

  • Sambusa - fyldte dejkuverter

    Sambusa – Fyldte dejkuverter

    Fyld Varm olien på en slip let pande og brun kødet. Lad kødet afkøle. Pil rødløgene og hak forårsløg, peberfrugter, rødløg, chili og koriander fint. Bland med kødet og smag til med salt, peber og spidskommen. Dej Tænd ovnen på 200 grader. Ælt de to slags mel, salt og vand sammen til en smidig dej.… Læs mere »

  • Canjeero/laxoox - somaliske pandekager

    Canjeero/laxoox – Somaliske pandekager

    Canjeero Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør eller blend det hele godt sammen. Lad dejen hvile i 20-30 minutter til den er hævet. Steg pandekagerne på en slip let pande. Dryp evt. et par dråber olie på panden inden den første pandekage. Kom lidt dej på… Læs mere »

  • Kisir - fin bulgursalat

    Kisir – Fin bulgursalat

    Kisir Kog bulguren som beskrevet på emballagen. Bland tomatpuré og olie i den varme bulgur. Smag til med salt, chili og rigeligt peber. Lad det køle af. Skær agurk, tomater og peberfrugter i små tern og forårsløgene i skiver. Hak persillen groft. Vend grøntsager og persille i bulguren og bland det hele godt sammen. Smag… Læs mere »

  • Fatair - brødpakker med spinatfyld

    Fatair – Brødpakker med spinatfyld

    Dej Smuldr gæret i vandet. Kom salt, olie og fuldkornmelet i. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen godt sammen, kom mel i, til dejen ikke klistrer mere. Lad dejen hæve tildækket ca. ½ time. Fyld Rens spinaten grundigt og hak den mellemgroft. Pil og hak løget fint. Varm olien i en stor gryde og… Læs mere »

  • Boerek - dejruller med oksekødsfyld

    Börek – Dejruller med oksekødsfyld

    Börek Pil løgene og riv dem groft. Skær peberfrugterne i meget små tern. Varm olie på en slip let pande og svits løg og peberfrugter ved middelhøj varme til de er klare. Tilsæt kødet og svits det med i 5 minutter. Hak persillen fint og skær tomaterne i små tern. Vend det med kødet på… Læs mere »

  • Spinatæggewrap med røget laks og sprøde grønsager

    Spinatæggewrap Rens spinat, skyl den godt, og damp den i det vand, som hænger ved. Vrid spinaten fri for vand, og hak den groft. Pisk æg med mælk, fuldkornshvedemel og spinat og krydr med salt og peber. Varm halvdelen af olien på en slip-let-pande, og kom halvdelen af æggemassen på. Lad den sætte sig, skru… Læs mere »

  • Knækbrød med kerner og frø

    Knækbrød med kerner og frø

    Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, olie, hørfrø, rugmel og hvedemel, og ælt dejen sammen til en blød og elastisk dej. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse – ca. 45 minutter. Del dejen i to, og rul hvert stykke dej tyndt ud mellem to stykker bagepapir til en firkant,… Læs mere »

  • Rødbedehummus

    Rødbedehummus

    Rødbedehummus Kom kikærterne i en skål med koldt vand og lad dem stå tildækket til næste dag. Skyl kikærterne rigtig godt og kom dem i en gryde med friskt vand og kog dem i ca. 35 min. Afdryp kikærterne og gem kogevandet. Skræl og riv rødbeden groft. Kom kikærter i en blender eller foodprocessor sammen… Læs mere »

  • Rodfrugtchips med sauce tatar

    Rodfrugtchips med sauce tatar

    Rodfrugtchips Skræl rodfrugterne, og skær dem helt tyndt på langs på et mandolinjern. Kom grønsagerne en frysepose med olivenolie, og massér dem forsigtigt, så olien fordeler sig. Læg grønsagerne på en bageplade med bagepapir – de skal ligge adspredt. Krydr med salt og bag dem sprøde i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.… Læs mere »