GIV LIV

Snacks og forretter

  • Ristede kikærter med chipotle

    Ristede kikærter med chipotle

    Tør de kogte kikærter godt. Varm olien på en slip let pande og rist kikærterne med chipotle til de er gyldne og let sprøde. Krydr med salt og server som snacks.

  • Rodfrugtchips med sauce tatar

    Rodfrugtchips med sauce tatar

    Rodfrugtchips Skræl rodfrugterne og skær dem helt tyndt på langs på et mandolinjern. Kom grøntsagerne en frysepose med olivenolie og masser dem forsigtig, så olien fordeler sig. Læg grøntsagerne på en bageplade med bagepapir -de skal ligge adspredt. Krydr med salt og bag dem sprøde i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. Åben… Læs mere »

  • Rødbedehummus

    Rødbedehummus

    Rødbedehummus Kom kikærterne i en skål med koldt vand og lad dem stå tildækket til næste dag. Skyl kikærterne rigtig godt og kom dem i en gryde med friskt vand og kog dem i ca. 35 min. Afdryp kikærerne og gem kogevandet. Skræl og riv rødbeden groft. Kom kikærter i en blender eller foodprocessor sammen… Læs mere »

  • Crudité med edamamecreme

    Crudité med edamamecreme

    Edamamecreme Kom edamame bønner, presset hvidløg, olivenolie og skyr i en blender og kør til en cremet konsistens. Smag til med salt og peber. Tilbehør Rist pitabrødet og skær i kvarte. Skræl grøntsagerne og skær i stave. Server edamamecreme med ristet pitabrød og sprøde grøntsagsstænger.

  • Frugt- og nøddesnitter

    18 snitter Hak mandler, hasselnødder og valnødder meget groft. Skær abrikoser, dadler og figner i lidt mindre stykker. Sigt mel og bagepulver sammen, og tilsæt salt. Pisk æg og farin skummende, og vend melblandingen i. Vend al fyldet i dejen, og pres den ud i en form (18 x 26 cm) foret med bagepapir. Sæt… Læs mere »

  • Crudité med tuncreme og sprøde chips

    Sprøde chips Skær brødet i tynde skiver. Pensl med olie, og fordel brødet på en bageplade med bagepapir. Drys med salt. Rist rugbrødet ved 220 grader – helst varmluft i ca. 3 minutter, til det er sprødt og gyldent. Crudité Skær agurk i stave. Fjern top og bund af blegselleri og skær igennem på langs.… Læs mere »

  • Ærtehummus med nye gulerødder og tortillachips

    Skyl og afdryp kikærterne. Skyl persillen, og slyng den tør. Kom kikærter, halvdelen af ærterne, persille, spidskommen, presset hvid­løg, tahin og yoghurt i en blender og kør til en tyk hummus. Smag til med citronsaft, salt og peber og rør even­tuelt med lidt koldt vand, hvis konsi­stensen er for fast. Vend resten af ærterne i… Læs mere »

  • Jordskoksalat med stenbiderrogn

    Skur jordskokkerne grundigt. Skær dem i ½ cm tykke skiver, og kog dem i en gryde letsaltet vand i 2-3 minutter, eller til de er møre, men stadig med et godt bid. Lad dem køle af under koldt vand og dryppe af i en sigte. Fjern skræl og sten fra avokadoen, og skær den i… Læs mere »

  • Lakseruller på toast

    Knæk den nederst træede ende af aspargesene. Damp asparges i 2 minutter og afdryp. Skær hver asparges i to dele. Rens forårsløg og skær i lange stimler på ca. 6 cm. Skær agurken i stave. Skyl salaten og afdryp. Læg en skive laks på et skærebræt. Læg lidt asparges, forårsløg og agurk på laksen, og… Læs mere »

  • Daddel-havregrynssnitter

    20 stykker Daddelfyld Blend dadlerne i en minihakker eller foodprocessor eller hak dem fint. Bland dem med appelsinsaft og kardemomme. Havregrynsdej Hak mandlerne groft, og bland dem med havregrynene. Kom farin, olie og honning i en kasserolle, og lun det hele ved middel varme under omrøring, til det er tyktflydende og sammenhængende. Kom massen i… Læs mere »