GIV LIV

Sandwich

  • Toast med bønnecreme og sprød topping

    Bønnecreme: Hak løgene groft og svits dem i 1 spsk. olie i en gryde ved middelhøj temperatur, til de bliver bløde og møre. Hæld vandet fra bønnerne, skyl dem i kold vand og bland dem med løgene. Lad løg og bønner simre i 10 minutter. Rør i det ofte, så det ikke brænder på. Blend… Læs mere »

  • Grønkålstatar med ansjoser

    Rib grønkålen, skyl den godt og lad den dryppe af. Skær grønkålen i meget tynde strimler og hak den lidt bagefter. Hak rødløget fint. Hak ansjoserne meget fint og rør dem sammen med mayonnaisen. Spæd mayonnaisen med eddike. Vend grønkål og rødløg med mayonnaisen. Smag tataren til med salt og peber. Anret grønkålstataren på ristet… Læs mere »

  • Club salad nicoise

    Snit kålen fint. Drys kålen med salt og sukker og kram den godt. Nip bønnerne og damp dem. Skær agurk i tændstiktynde strimler – fx med en julienneskræller. Snit peberfrugten. Kog æggene og skær i kvarte. Afdryp tunen og rør med yoghurt, mayonnaise, sennep, kapers og hakket dild. Smag til med salt og peber. Rist… Læs mere »

  • Halloumi sandwich med langtidsbagte tomater

    Halver tomaterne, drys dem med sukker og evt. chilipulver. Bag tomaterne i ovnen ved ca. 125  grader i min. 3 timer. Skær løgene i så tynde strimler som muligt og vend dem med salt og citronsaft. Lad dem trække en time i køleskabet. Tilbered brødet efter anvisning på emballagen. Halver brødene og flæk dem. Skær… Læs mere »

  • Kyllingeburger med romescosauce

    Burgerboller Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, kamutmel, durummel og halvdelen af hvedemelet. Ælt dejen godt, mens du tilsætter mere mel, til dejen lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i 12 stykker. Form hvert stykke til en bolle.… Læs mere »

  • Sandwichbrød

     12 stk. Kom hørfrø i en skål og hæld kogende vand over. Lad frøene trække i ca. 30 minutter. Hæld kærnemælk i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt honning, salt, havregryn, speltmel og de udblødte hørfrø. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen, indtil dejen er glat og smidig. Den skal være lidt klistret.… Læs mere »

  • Sandwichflutes med roastbeef og chilimayonnaise

    Sandwichflutes Rør gæren ud i vandet i en stor skål. Tilsæt salt, honning, rugmel og det meste af hvedemelet, og ælt dejen godt. Tilsæt løbende mere mel, mens du ælter, til dejen er glat og smidig og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve i 1 time. Form 2 store flutes af dejen, og… Læs mere »

  • Tortilla med hvidløgsdressing og tomatsalat

    Tortilla Hak løgene fint. Skær kartoflerne i skiver. Fjern de yderste blade af kålen og snit kålen fint. Varm olien på en pande, som tåler at komme i ovnen. Svits bacon, løg, presset hvidløg, kartofler og kål under omrøring. Svits, til kålen falder sammen. Tilsæt eddike og lad den fordampe. Pisk æg med mælk og… Læs mere »

  • Tortillas med pulled kylling i mexicansk tomatsauce

    “Pulled” kylling Kom kyllingen i en gryde, og dæk den med koldt vand. Kog det op og fjern skummet. Tilsæt salt, løg i kvarte, pillede hvidløgsfed og peberkorn. Bring gryden i kog igen. Lad kyllingen småkoge under låg, ca. 1 time. Lad den trække i ca. 15 minutter i kogevandet. Tag kyllingen op, og fjern… Læs mere »

  • Ædedolkepakker – tortilla med kylling og grønt

    Lun tortillaerne efter anvisningen på emballagen og afkøl dem. Bland mayonnaise, tomatketchup og eventuelt worcestershire sauce. Skær kogt eller stegt kyllingekød og rød peber i tern og vend det i mayonnaiseblandingen sammen med afdryppede majs. Smag til med salt og peber. Fordel snittet icebergsalat midt på tortillaerne. Fordel kyllingeblandingen over. Fold tortillaerne sammen, som om du… Læs mere »