GIV LIV

Sandwich

  • Amagersandwich med rygeost og skinke

    Smør de to skiver brød med rygeost og læg det sammen med skinke og salatblade. Anret med tomater og agurk i skiver eller stave. Kværn evt. lidt peber over.

  • Burger med pulled pork og fennikelsalat

    Pulled pork Afpuds kødet for synligt fedt. Kom kødet i et ildfast fad med låg. Hæld bouillon ved og tilsæt timian, korianderfrø og stjerne anis. Skær løget i smalle både og kom det ved kødet sammen med presset hvidløg. Krydr med salt og peber, læg låg på fadet, og sæt det i ovnen. Steg kødet… Læs mere »

  • Club salad nicoise

    Snit kålen fint. Drys kålen med salt og sukker og kram den godt. Nip bønnerne og damp dem. Skær agurk i tændstiktynde strimler – fx med en julienneskræller. Snit peberfrugten. Kog æggene og skær i kvarte. Afdryp tunen og rør med yoghurt, mayonnaise, sennep, kapers og hakket dild. Smag til med salt og peber. Rist… Læs mere »

  • Fuldkornsflutes med kamut og rug

    3 flutes Hæld vandet i en stor røreskål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og honning og rør først rugkerner og dernæst kamutmel og hvedemel i væsken. Rør dejen rigtig godt sammen. Har du en røremaskine, kan dejen røres i den. Ellers rører du den i hånden – helst i 5 minutter, hvis du har… Læs mere »

  • Gravad laks med rævesauce

    Gravad laks Fjern de små ben med en pincet eller få fiskehandleren til at gøre det. Tør laksen godt. Bland brun farin med salt, og fordel det på laksefileten. Krydr den med peber. Læg laksen med skindsiden opad i en beholder med tætsluttende låg og læg den i køleskabet i mindst 1 døgn – gerne… Læs mere »

  • Halloumi sandwich med langtidsbagte tomater

    Halver tomaterne, drys dem med sukker og evt. chilipulver. Bag tomaterne i ovnen ved ca. 125  grader i min. 3 timer. Skær løgene i så tynde strimler som muligt og vend dem med salt og citronsaft. Lad dem trække en time i køleskabet. Tilbered brødet efter anvisning på emballagen. Halver brødene og flæk dem. Skær… Læs mere »

  • Kyllingeburger med romescosauce

    Burgerboller Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, kamutmel, durummel og halvdelen af hvedemelet. Ælt dejen godt, mens du tilsætter mere mel, til dejen lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i 12 stykker. Form hvert stykke til en bolle.… Læs mere »

  • Rugbrødssandwich med røget hellefisk og peberrodscreme

    Rør flødeosten med friskrevet peberrod og smag til med salt, peber og friskpresset citronsaft. Smør cremen på 8 skiver rugbrød. Læg salat og gulerod på 4 af skiverne. Lav lange strimler af guleroden med en skrællekniv. Læg hellefisk og gulerod oven på. Drys med løg i skiver og masser af karse. Luk sandwichene med de resterende skiver… Læs mere »

  • Sandwich med andebryst og mango

    Tryk andebrystet tørt med køkkenrulle, rids skindsiden i tern og gnid brystet med salt. Steg det ved medium varme i ca. 15 minutter med skindsiden nedad, så fedtet smelter af. Vend brystet, dæmp varmen og steg det yderligere 10 minutter. Tag kødet af panden, og lad det køle af. Skræl mangofrugten, skær kødet fri af… Læs mere »

  • Sandwich med flødeostcreme og fyld af laks eller mørbrad

    Rør den ene halvdel af flødeosten med revet skal og saft af en halv lime. Smag cremen til med salt og peber. Rør den anden halvdel med wasabipasta og smag den til med salt. Smør fire brødskiver med limecreme og fire med wasabicreme. Læg salatblade på de smurte brødskiver. Fordel røget laks på to skiver… Læs mere »