GIV LIV

Salater

  • Jordskoksalat med stegt laks

    Skrub jordskokkerne, og skær dem i skiver på 3-4 mm. Steg jordskokkerne i olie i en stor gryde i 5 minutter, de må godt få lidt farve. Dryp med citronsaft, krydr med salt og peber, og tag gryden af varmen. Vend rucola og edamame bønner i jordskokkerne lige inden servering. Skær laksen i 4 stykker.… Læs mere »

  • Kalvefilet med tunsauce, tomatsalat og basilikum

    Kalvefilet Tænd ovnen på 225 grader. Krydr kødet med salt og peber og læg det i et ovnfast fad. Sæt kødet i ovnen, når den er varm. Brun kødet i ca. 15 minutter. Sænk temperaturen til 175 grader og steg kødet i yderligere ca. 30 minutter. Hvis du bruger et stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 55… Læs mere »

  • Karbonade med rødbedesalat og kartoffel-pastinakmos

    Kartoffel-pastinakmos Skræl kartofler og pastinakker. Skær dem i grove stykker og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra; men gem lidt af kogevandet. Mos kartofler og pastinakker med en kartoffelmoser eller et piskeris. Spæd mosen med kogevandet eller lun mælk og smag til med salt og peber. Rødbedesalat Rens rødbederne uden at ødelægge… Læs mere »

  • Karrystegt spidskål med løvstikke og abrikoser

    Fjern kålens yderste blade, del kålen i kvarte på den lange led, skær stokken af og snit kålen. Skræl gulerødderne og skær dem i tændstiktynde strimler. Varm olien i en sautérpande og rist karryen heri. Tilsæt spidskål og gulerødder og steg det, til kålen er mør, men stadig har bid, ca. 5 minutter. Hak løvstikken.… Læs mere »

  • Kartoffelsalat med kylling og urtedressing

    Skrub kartoflerne og kog dem i 12-15 minutter til de er møre. Afkøl kartoflerne. Pensl kyllingebrysterne med lidt olie og grill på en grillpande til kødet er mørt. Drys med salt. Skær agurken i små tern og tomaterne i både.  Skær radiser i skiver. Hak krydderurterne og vend med creme fraiche og sennep og smag… Læs mere »

  • Kartofler med krydderurtesalat

    Pluk bladene af krydderurterne og bland dem. Hak skalotteløgene fint og bland dem med olie, vineddike eller citronsaft. Vend krydderurterne i dressingen og smag salaten til med salt og peber. Grillede kartofler Skrub kartoflerne, vend dem i olien og læg dem på en mellemvarm grill. Vend dem undervejs, så de bliver grillet på alle sider.… Læs mere »

  • Kylling i salat med frugt og mormordressing

    Kylling Pensl kyllingefileterne med olie og grill dem i ca. 5 minutter på hver side, til kødet er mørt. Krydr kødet med salt og peber. Salat Skyl de to slags salater og slyng dem tørre. Halvér blommerne, fjern stenene og skær blommerne i både. Vend salaten med blommer og hindbær og kyllingebryst skåret i skiver.… Læs mere »

  • Laksesalat med croutoner

    Salat Skyl salaten og slyng den tør. Snit salaten på tværs i 2 cm brede strimler. Skyl og nip bønnerne. Kog dem i letsaltet vand i 2 minutter. Skyl bønnerne i koldt vand og dryp dem af. Snit blegsellerien fint. Rist brødet og skær det i små tern. Dressing Rør yoghurt med mayonnaise og sennep.… Læs mere »

  • Linsesalat med kylling

    Skyl linserne og godt og kog dem i rigeligt letsaltet vand til de er er møre, ca. 20 minutter. Hæld dem i en sigte, skyl dem og lad dem dryppe af. Skræl de søde kartofler, skær dem i tern og vend dem med olie i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Bag dem møre i… Læs mere »

  • Lun salat med bagt laks og smørbønner

    Læg bønnerne i blød i en skål med rigeligt vand i mindst 10 timer i køleskabet. Kassér udblødningsvandet. Kog bønnerne i rigeligt vand med 5 hele fed hvidløg og laurbærblade til bønnerne er møre. Der er stor forskel på bønners kogetid, så tjek dem under kogningen, første gang efter ½ time. Dræn de kogte bønner.… Læs mere »