GIV LIV

Salater

  • Tortilla med hvidløgsdressing og tomatsalat

    Tortilla Hak løgene fint. Skær kartoflerne i skiver. Fjern de yderste blade af kålen og snit kålen fint. Varm olien på en pande, som tåler at komme i ovnen. Svits bacon, løg, presset hvidløg, kartofler og kål under omrøring. Svits, til kålen falder sammen. Tilsæt eddike og lad den fordampe. Pisk æg med mælk og… Læs mere »

  • Linsesalat med kylling

    Skyl linserne og godt og kog dem i rigeligt letsaltet vand til de er er møre, ca. 20 minutter. Hæld dem i en sigte, skyl dem og lad dem dryppe af. Skræl de søde kartofler, skær dem i tern og vend dem med olie i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Bag dem møre i… Læs mere »

  • Vintersalat med arabiske rødder

    Kog bulgur som angivet på emballagen sammen med presset hvidløg. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Skræl appelsinerne og skær dem i fileter. Hak rødløg, mandler, mynte og persille. Vend bulgur med gulerødder, appelsiner, rødløg, mandler og krydderurter. Halvér granatæblet og pres saft og kerner over salaten. Smag salaten til med salt og… Læs mere »

  • Lun salat med bagt laks og smørbønner

    Læg bønnerne i blød i en skål med rigeligt vand i mindst 10 timer i køleskabet. Kassér udblødningsvandet. Kog bønnerne i rigeligt vand med 5 hele fed hvidløg og laurbærblade til bønnerne er møre. Der er stor forskel på bønners kogetid, så tjek dem under kogningen, første gang efter ½ time. Dræn de kogte bønner.… Læs mere »

  • Mexicansk salat med krydret kød og tortillas

    Kødblanding Udblød kikærterne i rigeligt vand i mindst 10 timer i køleskabet. Kassér udblødningsvandet. Kom kikærterne i en gryde dækket med vand, og bring dem i kog. Kog kikærterne i ca. 1 time under låg, til de er møre. Si kogevandet fra kikærterne. Varm olien op på en pande. Steg kødet, til det har skiftet… Læs mere »

  • Nudelsalat med kylling og efterårsgrønt

    Nudelsalat Kog kyllingebrystfileterne i ca. 15 minutter. Kassér kogevandet og findel kødet med to gafler. Kog nudlerne som angivet på emballagen, og afdryp dem. Efterårsgrønt Skær gulerødderne i skiver på skrå. Snit grønkålen fint. Kog grønkålen i ca. 2 minutter, og afdryp den. Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter. Snit forårsløgene fint. Vend nudlerne… Læs mere »

  • Grillstegt svinekotelet med perlebygsalat og sommerbær

    Skyl perlebyggen og kog den som angivet på emballagen. Afdryp og afkøl kornene. Fjern de yderste blade og stokken fra spidskålen. Snit kålen fint og drys den med salt og sukker. Vend kålen godt rundt. Hak persillen groft. Vend perlebyg med spidskål, persille, blåbær og hindbær. Rør olivenolie med eddike, sennep og honning og vend… Læs mere »

  • Oksekødssalat asian style

    Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem på en grillpande i ca. 3 minutter på hver side, afhængigt af tykkelse og af, hvor rødt du ønsker kødet. Tag kødet af panden og køl det af. Dressing Ryst dåsen med kokosmælk, inden du åbner den. Varm olien i en lille gryde og tilsæt Sambal… Læs mere »

  • Græsk salat med steak, kartoffelcroutoner og tzatziki

    Kartoffelcroutoner Skrub kartoflerne og skær dem i små tern, ca. 1×1 cm. Vend kartoflerne med olien og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med rosmarin, salt og peber. Steg kartoflerne ved 225 grader i ca. 20 minutter. Tzatziki Kom yoghurten i et kaffefilter og stil det i et stort glas eller litermål. Lad… Læs mere »

  • Rissalat med grillede kæmperejer

    Kog risen efter anvisning på emballagen og lad den køle af. Kog balsamico´en ind til halvdelen ved svag varme og lad den køle af. Skær peberfrugterne i kvarte og fjern frøene. Grill peberfrugterne i ovnen med skindet opad til det bliver sort. Kom de grillede peberfrugter i en plasticpose. Gnid det sorte skind af, når… Læs mere »