GIV LIV

Salater

  • Kartoffelsalat med spidskål, blåbær og dildcreme

    Kartoffelsalat Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre. Afkøl kartoflerne. Halvér kålen. Fjern de yderste blade og stokken, og snit kålen helt fint – evt. på et mandolinjern. Drys kålen med salt og sukker, og kram den godt. Lad den stå på køkken­bordet minimum 20 minutter. Kram den gerne lidt undervejs. Skyl blå­bærrene. Dildcreme… Læs mere »

  • Salat med jordbær, blomkål, ærter og sommerblomster

    Skyl og slyng salaten tør. Snit salaten. Rens blomkålen, og del den i små buketter. Skyl og nip jordbærrene og skær i kvarte eller i skiver. Skær melonen i tern, og klargør ærter. Hak krydderurterne. Hyldeblomstvinaigrette Rør eddike med hyldeblomst­saft, sennep og olie. Vend dres­singen med salat og hakkede urter og anret på et fad… Læs mere »

  • Grønkålssalat med bagt græskar

    Græskarfritter Tænd ovnen på 180 grader. Skræl Hokkaido græskar, og skær græskaret i både. Vend med olivenolie, og fordel på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt. Bag græskarbådene i ovnen i ca. 20 minutter, til de er sprøde. Grønkålssalat Del grønkålen i mindre stykker. Drys med salt og sukker, og kram kålen godt. Skær… Læs mere »

  • Grønkålssalat med æble, quinoa og pocheret æg

    Grønkålssalat Skyl quinoa og kog som angivet på emballagen. Afdryp og afkøl quinoa. Hak grønkålen, og kom den i en skål. Drys med salt og sukker, og kram det godt. Halvér granatæblet, og pres kerner og saft over grønkålen. Skær æbler i tynde både og vend i grønkål med quinoa. Pocheret æg Bring en stor… Læs mere »

  • Bulgursalat med rødspætter, nye gulerødder, spinat og spicy kikærter

    Rødspætteruller Krydr rødspætterne med salt og peber, og rul dem sammen fra halen og op. Læg dem i et ovnfast fad og hæld bouillon ved. Damp rødspætterne ved 180 grader i ca. 15 minutter, til de deler sig i flager, når du trykker let på dem med en finger. Sprøde kikærter Afdryp og tør kikærterne.… Læs mere »

  • Mini fiskefrikadeller med kartoffelsalat

    Hjemmerørt majsremoulade Fjern de yderste blade af majsen og kog dem i ca. 5 minutter. Skær majsene fra kolbe. Del blomkål i små buketter. Skær agurken i små tern. Hak persillen. Rør skyr med mayonnaise, sennep, kapers, persille og grøn­sager og smag til med salt og peber. Mini fiskefrikadeller Drys torsken med salt, og hak… Læs mere »

  • Kålsalat med quinoa, bagt græskar, svampe og syltede rødløg

    Bagt græskar Tænd ovnen på 225 grader. Skær græskar i både og vend med olie. Fordel dem på en bage­plade med bagepapir og krydr med salt og peber og bag i ovnen i ca. 20 minutter, til de er møre og gyldne. Pas endelig på, de ikke bliver for branket. Syltet rødløg Pil løget og… Læs mere »

  • Jordskoksalat med stenbiderrogn

    Skur jordskokkerne grundigt. Skær dem i ½ cm tykke skiver, og kog dem i en gryde letsaltet vand i 2-3 minutter, eller til de er møre, men stadig med et godt bid. Lad dem køle af under koldt vand og dryppe af i en sigte. Fjern skræl og sten fra avokadoen, og skær den i… Læs mere »

  • Bønnesalat med blomkål, kylling og avokadodressing

    Bønnesalat Brun kyllingen på begge sider i olien på en pande. Skru ned for varmen og lad kyllingen simre 5 minutter på hver side. Krydr med salt og peber, og lad kyllingen trække i 5 minutter. Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i 4 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte. Skær… Læs mere »

  • Grillet flanksteak med salat af spelt og jordbær

    Grillet flanksteak Kom kød, citronsaft, presset hvidløg, hakket rosmarin og salt i en frysepose. Bind knude på posen, og massér marinaden ind i kødet. Lad kødet marinere minimum 1 time. Krydr kødet med salt og peber og grill i ca. 3 minutter på hver side, afhængig af kødets tykkelse. Tag kødet af grillen, og lad… Læs mere »