GIV LIV

Salater

  • Skinkemignon med melon-avokadosalat og karrykartofler

    Skinkemignon Afpuds kødet for senere og fedt. Brun kødet på begge sider i olien i en stegegryde. Krydr med salt og peber og skru ned til lav varme. Lad kødet simre under låg i ca. 10 minutter. Vend den om under stegningen. Tag gryden fra blusset, og lad stegen trække 10 minutter, inden den skæres… Læs mere »

  • Flanksteak med græsk salat

    Græsk salat Skær tomaterne i både. Skær løget i skiver og pres citronsaft over. Kram løget, til det bliver blødt. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Vend tomater med løg, presset hvidløg, chili og fetaost. Dryp olie, eddike og oregano over og krydr med salt og peber. Tzatziki Skær agurken i skiver.… Læs mere »

  • Kylling med aspargessalat

    Aspargessalat Skær kartoflerne i mindre stykker. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp asparges i ca. 2 minutter. Afdryp og skær asparges i snitter. Skyl spinaten, og slyng den tør. Rens forårsløg og snit på skrå. Skyl hindbær, og hak mandlerne. Dressing Skyl løvstikke, slyng den tør og hak den fint. Rør yoghurt… Læs mere »

  • Rugbrøds-tarteletter med sommersalat

    Ca. 16 stk. Rugbrødstarteletter Bryd brødet i mindre stykker. Findel brødet i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt æg og 1 spsk. olie og blend til en ensartet dej. Smør silikone- eller metalmuffinforme med lidt olie. Kom lidt vand på hænderne, og tryk dejen tyndt ud i formene. Bag tarteletterne ved 175 grader i 20-25 minutter.… Læs mere »

  • Grillbøf med aspargessalat, kartofler og pebersauce

    Aspargessalat Knæk den nederste træede ende af aspargesene og damp i 2 minutter. Skær asparges i snitter. Skyl spinaten, og slyng den tør. Skyl og hak persillen. Rist mandelflagerne gyldne. Vend asparges med spinat, persille og mandler. Pebersovs Hæld rødvin og bouillon på panden og kog ind til det halve. Tilsæt hakkede peberkorn. Rør majsstivelse… Læs mere »

  • Forårssalat med letsprængt mørbrad og rabarber

    Letsprængt mørbrad Dag 1: Drys kødet med salt og sukker, og kom det i en frysepose. Bind en knude på posen, og gnid lagen godt ind i kødet. Læg kødet på køl til næste dag. Dag 2: Skyl kødet fri for “marinade” og tør det godt. Varm olien på en pande, og brun mørbraden. Steg… Læs mere »

  • Påskesalat med æg og sild

    Marmorerede æg Kog æggene til de er hårdkogte, og lad dem køle af. Riv rødbeden, og kog den op med vand og eddike. Lad lagen køle af. Knæk skallen på æggene, som skulle du til at pille dem, men læg dem i stedet sammen med lagen i en frysepose. Luk luften ud af posen, og… Læs mere »

  • Grillet mørbrad i salat med sommerbær

    Grillet mørbrad Krydr mørbraden med salt, peber og rosmarin. Brun mørbraden på grillen, og læg den derefter på indirekte varme og luk låget. Grill mørbraden i ca. 10 minutter – vend den undervejs. Mærkes den meget blød, skal den have lidt længere tid. Tag mørbraden af varmen, og lad den hvile ca. 10 minutter, inden… Læs mere »

  • Thai beef grillspyd med grøn kartoffelsalat og ærtedip

    Thai beef grillspyd Skær kødet i tern. Skær rødløg i både. Fordel kød og rødløg på spyd, og pensl spyddene med chilisauce. Lad kødet marinere, mens du tilbereder det øvrige. Grøn kartoffelsalat Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre. Afkøl kartoflerne. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp aspargesene i 1-2 minutter.… Læs mere »

  • Laksespyd og kålsalat med asiatisk dressing

    Kålssalat med asiatisk dressing Snit spidskålen fint. Skyl og tør salaten, og bryd den i store stykker. Skær peberfrugt og løg i tynde skiver. Rør karrypastaen sammen med olie, sukker, fiskesauce og limesaft. Vend grøntsagerne sammen med dressingen og smag eventuelt salaten til med lidt salt. Laksespyd Skær skindet af laksefileten, og skær den i… Læs mere »