GIV LIV

Salater

  • Bulgursalat med rødspætter, nye gulerødder, spinat og spicy kikærter

    Rødspætteruller Krydr rødspætterne med salt og peber, og rul dem sammen fra halen og op. Læg dem i et ovnfast fad og hæld bouillon ved. Damp rødspætterne ved 180 grader i ca. 15 minutter, til de deler sig i flager, når du trykker let på dem med en finger. Sprøde kikærter Afdryp og tør kikærterne.… Læs mere »

  • Mini fiskefrikadeller med kartoffelsalat

    Hjemmerørt majsremoulade Fjern de yderste blade af majsen og kog dem i ca. 5 minutter. Skær majsene fra kolbe. Del blomkål i små buketter. Skær agurken i små tern. Hak persillen. Rør skyr med mayonnaise, sennep, kapers, persille og grøn­sager og smag til med salt og peber. Mini fiskefrikadeller Drys torsken med salt, og hak… Læs mere »

  • Kålsalat med quinoa, bagt græskar, svampe og syltede rødløg

    Bagt græskar Tænd ovnen på 225 grader. Skær græskar i både og vend med olie. Fordel dem på en bage­plade med bagepapir og krydr med salt og peber og bag i ovnen i ca. 20 minutter, til de er møre og gyldne. Pas endelig på, de ikke bliver for branket. Syltet rødløg Pil løget og… Læs mere »

  • Jordskoksalat med stenbiderrogn

    Skur jordskokkerne grundigt. Skær dem i ½ cm tykke skiver, og kog dem i en gryde letsaltet vand i 2-3 minutter, eller til de er møre, men stadig med et godt bid. Lad dem køle af under koldt vand og dryppe af i en sigte. Fjern skræl og sten fra avokadoen, og skær den i… Læs mere »

  • Bønnesalat med blomkål, kylling og avokadodressing

    Bønnesalat Brun kyllingen på begge sider i olien på en pande. Skru ned for varmen og lad kyllingen simre 5 minutter på hver side. Krydr med salt og peber, og lad kyllingen trække i 5 minutter. Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i 4 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte. Skær… Læs mere »

  • Grillet flanksteak med salat af spelt og jordbær

    Grillet flanksteak Kom kød, citronsaft, presset hvidløg, hakket rosmarin og salt i en frysepose. Bind knude på posen, og massér marinaden ind i kødet. Lad kødet marinere minimum 1 time. Krydr kødet med salt og peber og grill i ca. 3 minutter på hver side, afhængig af kødets tykkelse. Tag kødet af grillen, og lad… Læs mere »

  • Asiatiske kyllingekødboller i nudelsalat

    Kyllingeboller Hak løget fint. Rør kød med løg, karrypasta, æg og salt. Lad farsen hvile ca. 30 minutter i køleskab. Form kyllingekødet til små boller (på størrelse med en golfbold), og læg dem på en bageplade med bagepapir. Steg kødbollerne i ovnen ved 220 grader i ca. 12 minutter. Vend dem undervejs. Afkøl kødbollerne en… Læs mere »

  • Hønsesalat med rødbeder, nødder og æble

    4-8 personer Hønsesalat Kom kyllingefileterne i en gryde, og dæk dem akkurat med vand. Tilsæt ½ tsk. salt og peberkorn, og kog det forsigtigt op. Lad kyllingen koge sagte i 10 minutter under låg. Hæld vandet fra, lad kødet trække i 5 minutter, og lad det derpå køle af i køleskabet. Kog rødbederne møre i… Læs mere »

  • And i appelsinsalat med grønkål og granatæble

    Appelsinsalat Skær fedtet af andebrystet. Brun kødet på begge sider på en pande i 1 spsk. olivenolie. Skru ned for varmen, og steg kødet endnu 4 minutter på hver side, og krydr med salt og peber. Lad kødet trække i 5 minutter, og skær det i tynde skiver. Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem… Læs mere »

  • Bagt laks med fennikel og julesalat med dadler og granatæbler

    Bagte jordskokker og kartofler Skrub jordskokkerne med en grønsagsbørste. Del eventuelt kartofler eller jordskokker i mindre stykker, så de alle har nogenlunde samme størrelse. Bland jordskokker og kartofler på en bageplade med bagepapir, og vend begge dele godt med olien. Bag dem i ca. 30 minutter i ovnen ved 200 grader, til de er lysebrune… Læs mere »