Chevapchichi Bræk brødet i stykker, kom det i en skål og lad det udbløde i vandet i ca. 15 minutter. Rør kødet sejt med salt. Tilsæt æg, fintrevet løg og hvidløg, hakket persille og det udblødte brød og de øvrige ingredienser. Rør farsen godt sammen. Kom lidt vand på hænderne og form farsen til 8… Læs mere »
Rødbedesalat Kog rødbederne møre i 30-60 minutter. Kogetiden afhænger af størrelse og alder. Chokafkøl rødbederne under iskoldt vand og gnub skindet af, mens de stadig er lune. Afkøl rødbederne helt og skær dem i mundrette stykker. Skyl og hak persillen. Vend rødbeder med persille, soltørrede tranebær og salattern. Pres citronen. Dryp citronsaften over og krydr… Læs mere »
Brødsalat med grillede grønsager Skær skorperne af brødet og bryd det i små stykker. Bred brødstykkerne ud på en bageplade og tør brødet i ovnen ved 100 grader i 30 minutter. Skær squashene i 1 cm tykke skiver og kom dem i en plasticpose med 2 spsk. olivenolie. Ryst posen grundigt, så olien fordeles på… Læs mere »
Sprød kålsalat og majs Halver kålen. Fjern de yderste blade og stokken. Snit kålen fint og kom den i en skål. Drys kålen med salt og sukker og vend den godt rundt. Lad kålen stå, mens du tilbereder det øvrige. Fjern blade og tråde fra majskolberne og kog dem i letsaltet vand i ca. 10… Læs mere »
Rosenkålssalat Kog kartoflerne møre, og pil dem. Fjern eventuelt de yderste grimme blade og stokken af rosenkålen. Del halvdelen af rosenkålene i blade. Snit resten fint. Damp rosenkål bladene og de snittede rosenkål i ca. 2 minutter, og afdryp dem. Skræl gulerødderne, og skær dem i bånd med en tyndskræller. Rist mandelflagerne gyldne på… Læs mere »
Salade nicoise Skyl salaten og afdryp den. Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i 2 minutter. Afdryp bønnerne og hæld koldt vand over. Halvér cherrytomaterne og skær kartoflerne i skiver. Vend salaten med kartofler, bønner, cherrytomater, kapers og oliven. Sennepsdressing Pisk ingredienserne til dressingen sammen og dryp den over salaten. Stegte sild Klip… Læs mere »
Spidskålssalat Snit spidskålen fint. Rør ylette og sennep sammen og vend kålen i dressingen. Smag salaten til med salt og peber. Grønsagsmarinade Skær gulerod, selleri og rødløg i bittesmå tern. Rør olivenolie og æbleeddike sammen, vend grønsagerne i dressingen og smag den til med salt og peber. Lad marinaden trække i 10 minutter. Grillet kalveinderlår… Læs mere »
Dressing Rør ylette med karry. Spæd med olie, citronsaft og vand. Smag dressingen til med salt og peber. Pastasalat Kog pastaen i en stor gryde letsaltet vand som er angivet på emballagen. Hæld den kogte pasta i en sigte og skyl den med koldt vand, til den er kølet af. Lad pastaen dryppe af i… Læs mere »
Broccolisalat Kog bulguren som angivet på emballagen og afkøl den. Del broccolien i buketter og damp den i 3 minutter. Skyl og slyng rucolasalaten tør. Pil og hak rødløget fint. Rist mandlerne på en tør pande og hak dem. Vend bulguren med broccoli, rucola, løg, mandler og rosiner. Smag salaten til med salt og peber.… Læs mere »
Løgsalat Pil og skær løgene i tynde både, kom dem i en sigte og vend dem med salt. Lad dem trække i 15 minutter. Skyl løgene og lad det dryppe af. Skær tomaterne i både. Halvér limefrugten og skrab frugtkød og saft ud med en teske. Bland løg, tomater, limekød og -saft. Krydr med peber.