GIV LIV

Salater

  • Kisir - fin bulgursalat

    Kisir – Fin bulgursalat

    Kisir Kog bulguren som beskrevet på emballagen. Bland tomatpuré og olie i den varme bulgur. Smag til med salt, chili og rigeligt peber. Lad det køle af. Skær agurk, tomater og peberfrugter i små tern og forårsløgene i skiver. Hak persillen groft. Vend grøntsager og persille i bulguren og bland det hele godt sammen. Smag… Læs mere »

  • Roastbeef med jordbærsalat og sprøde rugbrødschips

    Roastbeef Krydr stegen med salt og peber. Varm olien i en slip let-gryde, og brun stegen godt på alle sider. Læg stegen i et ovnfast fad, og sæt det i en kold ovn på 200 grader. Steg til kødet har en centrumstemperatur på 54 grader. Tag stegen ud og afkøl. Sprøde rugbrødschips Tænd ovnen på… Læs mere »

  • Julesalat med rødkål og appelsin

    Julesalat med rødkål og appelsin

    Fjern stokken og de yderste blade fra julesalaten. Skær salaten i strimler. Fjern stok og de yderste blade af rødkålen og snit den fint. Drys kålen med salt og sukker og kram den godt. Skær appelsinen i fileter, og rødløg i tynde ringe – fx skåret på et mandolinjern. Anret julesalat og rødkål nederst i… Læs mere »

  • Rødbedebøffer i sprød salat med bagte søde kartofler

    Rødbedebøffer i sprød salat med søde kartofler

    Rødbedebøffer Skyl linserne godt og kog dem møre. Afdryp linserne. Hak løget og pres hvidløget. Skræl rødbederne og riv dem på den grove side af et rivejern. Blend evt. linserne lidt inden de røres med løg, hvidløg, rødbeder, spidskommen, æg og kikærtemel. Krydr med salt og peber. Form farsen til 4 hakkebøffer og læg dem… Læs mere »

  • Avocadosalat med sprød kål og chili

    Avocadosalat med sprød kål og chili

    Halver kålen, fjern stokken og snit kålen fint, fx på et mandolinjern. Drys kålen med sukker og salt og kram den godt. Hæld kogende vand over edamame bønnerne og afdryp. Skyl de sorte bønner godt og afdryp. Vend spidskål med edamame bønner og sorte bønner. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Hak… Læs mere »

  • Vegetardeller med rødbede quinoasalat

    Vegetardeller Skær brødet i tern og læg det i blød i mælk. Rens grønsagerne. Riv selleri, gulerødder, porre og løg i en foodprocessor, og hæld det i en skål. Hak persillen. Tilsæt halvdelen af persillen – gem resten til quinoasalaten – det udblødte brød, æg og æggehvide, og krydr med salt og peber. Form farsen… Læs mere »

  • Kartoffelsalat med spidskål, blåbær og dildcreme

    Kartoffelsalat Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre. Afkøl kartoflerne. Halvér kålen. Fjern de yderste blade og stokken, og snit kålen helt fint – evt. på et mandolinjern. Drys kålen med salt og sukker, og kram den godt. Lad den stå på køkken­bordet minimum 20 minutter. Kram den gerne lidt undervejs. Skyl blå­bærrene. Dildcreme… Læs mere »

  • Salat med jordbær, blomkål, ærter og sommerblomster

    Skyl og slyng salaten tør. Snit salaten. Rens blomkålen, og del den i små buketter. Skyl og nip jordbærrene og skær i kvarte eller i skiver. Skær melonen i tern, og klargør ærter. Hak krydderurterne. Hyldeblomstvinaigrette Rør eddike med hyldeblomst­saft, sennep og olie. Vend dres­singen med salat og hakkede urter og anret på et fad… Læs mere »

  • Grønkålssalat med bagt græskar

    Græskarfritter Tænd ovnen på 180 grader. Skræl Hokkaido græskar, og skær græskaret i både. Vend med olivenolie, og fordel på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt. Bag græskarbådene i ovnen i ca. 20 minutter, til de er sprøde. Grønkålssalat Del grønkålen i mindre stykker. Drys med salt og sukker, og kram kålen godt. Skær… Læs mere »

  • Grønkålssalat med æble, quinoa og pocheret æg

    Grønkålssalat Skyl quinoa og kog som angivet på emballagen. Afdryp og afkøl quinoa. Hak grønkålen, og kom den i en skål. Drys med salt og sukker, og kram det godt. Halvér granatæblet, og pres kerner og saft over grønkålen. Skær æbler i tynde både og vend i grønkål med quinoa. Pocheret æg Bring en stor… Læs mere »