GIV LIV

Påskemad

  • Lam med baba ganoush og sprød blomkål

    Baba ganoush Skyl auberginerne, og tør dem godt. Prik dem med en gaffel, og bag dem ved 200 grader i ca. 40 minutter, til de er rynkede og bløde. Afkøl auberginerne. Halvér auberginerne på langs, og skrab kødet ud. Kom auberginekødet i en blender sammen med presset hvidløg, tahin, krydderier, citronsaft og olivenolie, og blend… Læs mere »

  • Lam Navarin

    Brun kødet på alle sider i olien i en gryde. Tilsæt hakket hvidløg og tomatpuré, og svits det med et øjeblik. Drys melet i, og rør det sammen med kødet. Dæk kødet lige akkurat med vand, kog det op, og lad det koge i 45 minutter. Kom kartoflerne i gryden, og lad dem koge med… Læs mere »

  • Smørrebrød med sild og porrecreme

    Marinerede sild Klip sildene over på midten, og klip finnerne af. Skær hver filet i 3 skiver på skrå, og læg dem i et fad. Skær løget i skiver. Kog eddike, sukker, salt og peber op i en gryde. Kom løgskiverne i lagen og kog et par minutter, og hæld lagen over sildene. Sildene er… Læs mere »

  • Stegte sild med kålstuvning og rosenkål

    Kålstuvning Fjern de yderste blade og stokken af kålhovedet. Snit kålen helt fint. Skræl gulerødderne og skær i små tern. Rens porren og skær i skiver. Kog kål, gulerødder og porre i lidt vand, så det kun lige dækker i ca. 3 minutter og afdryp. Hæld 5 dl mælk i en gryde, og varm mælken… Læs mere »

  • Sild i rødløg med rødbedepuré

    Sild i rødløg Skær løgene i skiver. Kog sukker og eddike op, og kog løgene i lagen i 4 minutter. Lad lagen køle lidt af. Krydr sildene med salt og peber, og vend dem i melet. Steg sildene brune i olien på en slip let-pande. Læg sildene i lagen, og lad dem trække i 1-2… Læs mere »

  • Sild med æblesalat og råsyltede rødløg

    Råsyltede rødløg Skær løgene i tynde ringe fx på et mandolinjern. Rør eddike med honning og vand og hæld over løgene. Kram løgene godt. Æblesalat Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i tynde både. Flæk chilien, skrab kerner ud og hak chilien fint. Vend æbler med citronsaft og chili. Hak koriander fint… Læs mere »

  • Lammegryde med kikærter og spinat

    Hak løget. Rist krydderierne på en tør pande, til de dufter. Tag krydderierne af panden, og knus dem i en morter eller kaffekværn. Varm olien i en gryde, og svits løg, presset hvidløg og krydderier i ca. 1 minut under omrøring. Tilsæt kødet, og brun det ved god varme. Kom de hakkede tomater i gryden,… Læs mere »

  • Lammefrikadeller med bagte rodfrugter og tzatziki

    Lammefrikadeller Rist krydderierne på en tør pande, til de begynder at dufte. Stød dem i en morter. Rør lammekød med salt. Finhak løget, og pres hvidløget. Rør løg, hvidløg og krydderier med kødet sammen med æg, danskvand og rasp. Krydr med peber. Lad farsen hvile i køleskabet i en halv time. Varm olien på en… Læs mere »

  • Sild med æblesalat og råsyltede rødløg

    Råsyltet rødløg Skær løgene i tynde ringe fx på et mandolinjern. Rør eddike med honning og vand og hæld over løgene. Kram løgene godt. Æblesalat Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i tynde både. Flæk chilien, skrab kerner ud og hak chilien fint. Vend æbler med citronsaft og chili. Hak koriander fint… Læs mere »

  • Påskesalat med æg og sild

    Marmorerede æg Kog æggene til de er hårdkogte, og lad dem køle af. Riv rødbeden, og kog den op med vand og eddike. Lad lagen køle af. Knæk skallen på æggene, som skulle du til at pille dem, men læg dem i stedet sammen med lagen i en frysepose. Luk luften ud af posen, og… Læs mere »