GIV LIV

Påskemad

Påskemad

  • Frugtsalat med appelsincreme

    Pres saften ud af appelsinen. Kom ½ dl appelsinsaft og sukker i en lille gryde. Bring blandingen til kogepunktet og lad den småkoge i 10-15 minutter til en sirupsagtig konsistens. Lad siruppen afkøle. Rør den i yoghurten, når den er lunken og stadig flydende. Halver vindruerne, skær pæren i skiver og blommerne i kvarte. Hæld… Læs mere »

  • Grydestegt lammeculotte med skalotteløg og gulerodssalat

    Grydestegt lammeculotte med skalotteløg: Skær fedtlaget af culotterne. Pil løg og hvidløg. Halvér hvidløgene. Varm olien op i en stegegryde og brun kødet på alle sider. Tag kødet op og brun løgene i 4-5 minutter i gryden. Læg kødet ned i gryden igen og krydr med salt og peber. Tilsæt hvidløg, timianstilke, hvidvin og bouillon… Læs mere »

  • Kylling i salat med grønt

    Kog kyllingen i lidt bouillon i ca. 15 minutter. Kassér kogevandet og findel kødet. Del broccoli i mindre buketter. Knæk den nederst træede ende af aspargsene og skær asparges i snitter. Snit sukkerærter og forårsløg. Varm olien på en pande og tilsæt karrypasta. Svits broccoli, asparges, sukkerærter, hvidløg og ingefær ved god varme ca. 3-4… Læs mere »

  • Lammefrikadeller med bagte rodfrugter og tzatziki

    Lammefrikadeller Rist krydderierne på en tør pande, til de begynder at dufte. Stød dem i en morter. Rør lammekød med salt. Finhak løget, og pres hvidløget. Rør løg, hvidløg og krydderier med kødet sammen med æg, danskvand og rasp. Krydr med peber. Lad farsen hvile i køleskabet i en halv time. Varm olien på en… Læs mere »

  • Lammegryde med abrikoser

    Opvarm olien i en gryde og svits karryen. Brun lammekødet i karryolien. Skær løgene i tern og hak hvidløget fint. Kom løg, hvidløg og mynte i gryden og svits det et par min. Krydr med salt og peber. Tilsæt bouillon og yoghurt og lad det simre under låg i 45-60 minuter, til kødet er mørt.… Læs mere »

  • Lammeschnitzler med græske kartofler og salat med stegte tomater

    Fetakartofler Kog kartoflerne møre. Hak persille eller oregano. Hak de grønne oliven groft og hak hvidløget fint. Lad de kogte kartofler dryppe af og bred dem ud på et fad. Drys oliven, krydderurt og hvidløg over kartoflerne og smuldr fetaen på toppen. Salat med stegte tomater Skyl og tør salaten og bræk den i store… Læs mere »

  • Nye kartofler med lam, sprød kål og dild

    Krydr lammefileten med hakket rosmarin, presset hvidløg, salt og peber. Pres citronsaft over og lad kødet marinere et par timer. Skrub kartofler og kog dem lige netop møre. Halvér kartoflerne. Grill kødet på en varm grillpande i ca. 4 minutter på hver side afhængig af, hvor rødt du ønsker kødet. Tag kødet af panden. Halvér… Læs mere »

  • Ovnstegt skinkesteg med fennikel

    Dup kødet tørt og krydr det med salt, peber og koriander. Brun kødet godt på alle sider i olie på en pande. Del fenniklerne i kvarte og læg dem i et ildfast fad. Hæld væde ved og læg kødet ovenpå. Sæt fadet i ovnen i ca. 40 minutter ved 160 grader til centrumtemperaturen er 65-70… Læs mere »

  • Påskesalat med æg og sild

    Marmorerede æg Kog æggene til de er hårdkogte, og lad dem køle af. Riv rødbeden, og kog den op med vand og eddike. Lad lagen køle af. Knæk skallen på æggene, som skulle du til at pille dem, men læg dem i stedet sammen med lagen i en frysepose. Luk luften ud af posen, og… Læs mere »

  • Sild med urtecreme

    Hak løget. Snit radiserne. Rør creme fraiche med mayonnaise, hakket rødløg, radiser, klippet purløg, hakket dild og salt. Smag dressingen til med peber. Skær sildene i mundrette stykker. Skær agurken i lange strimler med en kartoffelskræller. Fordel sild, urtecreme og agurk på rugbrødet. Top med karse.