GIV LIV

Påskemad

  • Frugtsalat med appelsincreme

    Pres saften ud af appelsinen. Kom ½ dl appelsinsaft og sukker i en lille gryde. Bring blandingen til kogepunktet og lad den småkoge i 10-15 minutter til en sirupsagtig konsistens. Lad siruppen afkøle. Rør den i yoghurten, når den er lunken og stadig flydende. Halver vindruerne, skær pæren i skiver og blommerne i kvarte. Hæld… Læs mere »

  • Grydestegt lammeculotte med skalotteløg og gulerodssalat

    Grydestegt lammeculotte med skalotteløg: Skær fedtlaget af culotterne. Pil løg og hvidløg. Halvér hvidløgene. Varm olien op i en stegegryde og brun kødet på alle sider. Tag kødet op og brun løgene i 4-5 minutter i gryden. Læg kødet ned i gryden igen og krydr med salt og peber. Tilsæt hvidløg, timianstilke, hvidvin og bouillon… Læs mere »

  • Kålrabipuré med lam

    Steg lammekødet i ovnen efter anvisning på emballagen. Pil hvidløgsfeddene. Skræl kålrabien – det er nemmest at halvere den og derefter skrælle den med en skarp kniv, mens den ligger på skærefladen. Skær kålrabien i grove tern og kog den mør, ca. 20 min. med hvidløgsfeddene. Hæld grøntsagerne i et dørslag og lad dem dryppe… Læs mere »

  • Kylling i salat med grønt

    Kog kyllingen i lidt bouillon i ca. 15 minutter. Kassér kogevandet og findel kødet. Del broccoli i mindre buketter. Knæk den nederst træede ende af aspargsene og skær asparges i snitter. Snit sukkerærter og forårsløg. Varm olien på en pande og tilsæt karrypasta. Svits broccoli, asparges, sukkerærter, hvidløg og ingefær ved god varme ca. 3-4… Læs mere »

  • Lam med baba ganoush og sprød blomkål

    Baba ganoush Skyl auberginerne, og tør dem godt. Prik dem med en gaffel, og bag dem ved 200 grader i ca. 40 minutter, til de er rynkede og bløde. Afkøl auberginerne. Halvér auberginerne på langs, og skrab kødet ud. Kom auberginekødet i en blender sammen med presset hvidløg, tahin, krydderier, citronsaft og olivenolie, og blend… Læs mere »

  • Lam Navarin

    Brun kødet på alle sider i olien i en gryde. Tilsæt hakket hvidløg og tomatpuré, og svits det med et øjeblik. Drys melet i, og rør det sammen med kødet. Dæk kødet lige akkurat med vand, kog det op, og lad det koge i 45 minutter. Kom kartoflerne i gryden, og lad dem koge med… Læs mere »

  • Lammefrikadeller med bagte rodfrugter og tzatziki

    Lammefrikadeller Rist krydderierne på en tør pande, til de begynder at dufte. Stød dem i en morter. Rør lammekød med salt. Finhak løget, og pres hvidløget. Rør løg, hvidløg og krydderier med kødet sammen med æg, danskvand og rasp. Krydr med peber. Lad farsen hvile i køleskabet i en halv time. Varm olien på en… Læs mere »

  • Lammegryde med abrikoser

    Opvarm olien i en gryde og svits karryen. Brun lammekødet i karryolien. Skær løgene i tern og hak hvidløget fint. Kom løg, hvidløg og mynte i gryden og svits det et par min. Krydr med salt og peber. Tilsæt bouillon og yoghurt og lad det simre under låg i 45-60 minuter, til kødet er mørt.… Læs mere »

  • Lammegryde med kikærter og spinat

    Hak løget. Rist krydderierne på en tør pande, til de dufter. Tag krydderierne af panden, og knus dem i en morter eller kaffekværn. Varm olien i en gryde, og svits løg, presset hvidløg og krydderier i ca. 1 minut under omrøring. Tilsæt kødet, og brun det ved god varme. Kom de hakkede tomater i gryden,… Læs mere »

  • Lammekoteletter med tzatziki og stegte grønsager

    Riv agurken i tynde skiver på et rivejern. Læg agurkeskiverne i et dørslag, drys salt over og lad dem trække ca. 15 minutter. Rør græsk yoghurt med finthakket hvidløg. Vrid agurkeskiverne fri for vand og vend dem i yoghurten. Smag til med salt og peber. Del squashene på langs og skær dem i 2 cm… Læs mere »