GIV LIV

Påskelam

  • Lam med baba ganoush og sprød blomkål

    Baba ganoush Skyl auberginerne, og tør dem godt. Prik dem med en gaffel, og bag dem ved 200 grader i ca. 40 minutter, til de er rynkede og bløde. Afkøl auberginerne. Halvér auberginerne på langs, og skrab kødet ud. Kom auberginekødet i en blender sammen med presset hvidløg, tahin, krydderier, citronsaft og olivenolie, og blend… Læs mere »

  • Lam Navarin

    Brun kødet på alle sider i olien i en gryde. Tilsæt hakket hvidløg og tomatpuré, og svits det med et øjeblik. Drys melet i, og rør det sammen med kødet. Dæk kødet lige akkurat med vand, kog det op, og lad det koge i 45 minutter. Kom kartoflerne i gryden, og lad dem koge med… Læs mere »

  • Lammegryde med kikærter og spinat

    Hak løget. Rist krydderierne på en tør pande, til de dufter. Tag krydderierne af panden, og knus dem i en morter eller kaffekværn. Varm olien i en gryde, og svits løg, presset hvidløg og krydderier i ca. 1 minut under omrøring. Tilsæt kødet, og brun det ved god varme. Kom de hakkede tomater i gryden,… Læs mere »

  • Lammespyd med grillede grønsager og blomkåls-couscous

    Lammespyd Kom lammemørbrad i en frysepose med citronsaft, rosmarin og presset hvidløg. Lad kødet marinere i ca. 1 time. Grillede grønsager Skær peberfrugterne i tykke strimler. Skær aubergine og courgette i skiver. Skær løget i både. Vend forsigtigt grønsagerne med olien. Grill grønsagerne til de er møre og får farve. Vend de grillede grønsager med basilikum, og krydr med… Læs mere »

  • Nye kartofler med lam, sprød kål og dild

    Krydr lammefileten med hakket rosmarin, presset hvidløg, salt og peber. Pres citronsaft over og lad kødet marinere et par timer. Skrub kartofler og kog dem lige netop møre. Halvér kartoflerne. Grill kødet på en varm grillpande i ca. 4 minutter på hver side afhængig af, hvor rødt du ønsker kødet. Tag kødet af panden. Halvér… Læs mere »

  • Grydestegt lammeculotte med skalotteløg og gulerodssalat

    Grydestegt lammeculotte med skalotteløg: Skær fedtlaget af culotterne. Pil løg og hvidløg. Halvér hvidløgene. Varm olien op i en stegegryde og brun kødet på alle sider. Tag kødet op og brun løgene i 4-5 minutter i gryden. Læg kødet ned i gryden igen og krydr med salt og peber. Tilsæt hvidløg, timianstilke, hvidvin og bouillon… Læs mere »

  • Lam tikka masala

    Lam tikka masala Rør yoghurten med 1 spsk. citronsaft, spidskommen, kanel, cayennepeber, sort peber og fintrevet ingefær og hvidløg. Vend kødet i yoghurten og lad det marinere i 2 timer eller natten over i køleskabet. Hak løget fint og svits det i olien i en gryde, til de er klare. Tag kødet op af marinaden… Læs mere »

  • Lammeschnitzler med græske kartofler og salat med stegte tomater

    Fetakartofler Kog kartoflerne møre. Hak persille eller oregano. Hak de grønne oliven groft og hak hvidløget fint. Lad de kogte kartofler dryppe af og bred dem ud på et fad. Drys oliven, krydderurt og hvidløg over kartoflerne og smuldr fetaen på toppen. Salat med stegte tomater Skyl og tør salaten og bræk den i store… Læs mere »

  • Marokkansk lam med masser af krydderi

    Skær kødet i tern. Hak løgene. Varm halvdelen af olien i en gryde og brun kødet på alle sider. Tag kødet op. Varm resten af olie op og brun løgene. Kom kød, presset hvidløg og krydderier i gryden og tilsæt bouillon. Lad kødet simre under låg ved svag varme i ca. 2 timer. Skræl gulerødder… Læs mere »