Tomatsauce Kom hakkede tomater, presset hvidløg, eddike, oregano og brun farin i en lille gryde og kog det uden låg i ca. 10 minutter. Tag gryden af varmen og smag saucen til med salt og peber. Pizza Tænd ovnen på 225 grader varmluft eller så varmt som muligt i en almindelig ovn. Lad to bageplader… Læs mere »
Kødsauce: Hak løgene groft. Skær aubergine og peberfrugter i tern, ca. 2×2 cm. Svits løg, auberginer og peberfrugter i olie i en gryde, til auberginerne er lidt brune og løgene klare. Pluk kødet ud i små stykker med to gafler og bland dem med grøntsagerne og svits det hele videre, så kødet bliver brunet. Skær… Læs mere »
Halver kålen, fjern stokken og snit kålen fint. Knæk den nederste træede end af aspargesene. Skær asparges i snitter. Skyl spinaten og slyng den tør. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Skær kødet i strimler. Varm olien i en wok. Steg kødet ved god varme ca. 2 minutter. Tag kødet af panden… Læs mere »
Bank oksekødsskiverne flade og krydr dem med salt og peber. Varm den flydende margarine op i en stegegryde og brun kødskiverne, evt. af flere omgange. Tag kødet op. Pil løgene og skær dem i strimler. Brun løgene i gryden og kom kødet tilbage. Tilsæt rødvin, oksebouillon og krydderier. Lad retten simre under låg i ca.… Læs mere »
Skær løget i små tern. Kom olien på en pande og varm det op. Svits løg og kød til kødet har skiftet farve. Kom barbecuesauce i. Kog blandingen ind ca. 5-8 minutter under omrøring. Smag til med salt og peber. Skær peberfrugt, tomater og agurk i skiver. Varm burgerbollerne på brødristeren, flæk bollerne og smør… Læs mere »
Hak løgene fint. Skær top og bund af citrongræs, fjern de yderste blade, bank stænglerne og hak den hvide del af stænglerne fint. Den grønne del gemmes. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak den fint. Varm olien i en stor gryde og steg løg, citrongræs – både den hakkede og den grønne del –… Læs mere »
Kom kødet i en gryde med koldt vand, så vandet lige dækker. Lad det koge op og skum vandet af. Tilsæt salt og skum det igen. Kom laurbærblade, persillestilke og peberkorn ved. Lad kødet simre under låg i 2-2½ time, til det er mørt. Kogetiden afhænger af udskæringen. Pil løgene og skær dem i grove… Læs mere »
Skræl løgene og skær dem i tynde skiver. Varm olien op i en bredbundet gryde eller sauterpande med tilhørende låg. Svits løgene i olien indtil de bliver klare. Tilsæt eddike og lad den koge væk. Læg låg på løgene og lad dem simre ved svag varme i ca. tre kvarter. Løgene får en kompotagtig konsistens… Læs mere »
Bank oksekødsskiverne meget tynde. Hak løg og kapers. Smør blandingen på den ene halvdel af skiverne og fold dem. Krydr bøfferne med salt og peber. Skræl kartofler og selleri og skær dem i mindre stykker. Kog grønsagerne i fløden ved svag varme under låg til de er møre, ca. 20 minutter, gerne i en teflonkasserolle.… Læs mere »
Vask og skræl kartofler og knoldselleri og skær dem i skiver. Snit porrerne. Smør et ildfast fad med ½ spsk olie og fordel kartofler, porrer og selleri lagvis. Krydr med salt og peber og hæld hvidløgssaucen over. Kom det i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter. Kom tranebær, appelsinsaft og sukker i en gryde. Lad… Læs mere »