GIV LIV

Okse-/kalvekød

  • Hakkebøf med ostegratinerede kartofler

    Ostegratinerede kartofler Skær kartoflerne i store tern, og bland dem med finthakket hvidløg, hytteost, timianblade, salt og peber. Kom kartoflerne i et stort ildfast fad, og bag dem i ovnen ved 200 grader i 20 minutter. Riv osten groft, drys den over kartoflerne, og bag kartoflerne i endnu 10 minutter. Tjek om kartoflerne er møre,… Læs mere »

  • Kalveculotte med estragonkartofler, hvidløgsdip og grønsager

    Kalveculotte Skær fedtkanten af. Krydr culotten med salt og peber. Læg den i en bradepande med bagepapir og sæt den i en forvarmet ovn ved 200 grader. Steg culotten i ca. 30 minutter. Tag den ud af ovnen og lad den hvile i 15 minutter. Hvidløgsdip Pres hvidløget. Rør skyr eller fromage frais sammen med… Læs mere »

  • Kalvefilet med tunsauce, tomatsalat og basilikum

    Kalvefilet Tænd ovnen på 225 grader. Krydr kødet med salt og peber og læg det i et ovnfast fad. Sæt kødet i ovnen, når den er varm. Brun kødet i ca. 15 minutter. Sænk temperaturen til 175 grader og steg kødet i yderligere ca. 30 minutter. Hvis du bruger et stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 55… Læs mere »

  • Kalveschnitzler med ostegratinerede bønner og spinatpuré

    Ostegratinerede bønner Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i 3 minutter. Lad bønnerne dryppe af i en sigte og læg dem i et ovnfast fad. Fordel oliven oven på bønnerne. Bland ost og sennep sammen og fordel blandingen over bønner og oliven. Sæt fadet under grillen i ovnen og grill, til osten er… Læs mere »

  • Karbonade med rødbedesalat og kartoffel-pastinakmos

    Kartoffel-pastinakmos Skræl kartofler og pastinakker. Skær dem i grove stykker og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra; men gem lidt af kogevandet. Mos kartofler og pastinakker med en kartoffelmoser eller et piskeris. Spæd mosen med kogevandet eller lun mælk og smag til med salt og peber. Rødbedesalat Rens rødbederne uden at ødelægge… Læs mere »

  • Majssuppe med stegt oksekød og kidneybønner og sprøde tortillas med avokado

    Majssuppe Hak løget. Skræl kartoflen, og skær den i små tern. Svits løg og kartoffel i olien i en stor gryde. Svits majskernerne med i et par minutter, og tilsæt bouillon. Kog suppen i ca. 15 minutter, og blend den, til den er helt fin og ensartet. Smag den til med salt. Stegt oksekød og… Læs mere »

  • Mexicansk salat med krydret kød og tortillas

    Kødblanding Udblød kikærterne i rigeligt vand i mindst 10 timer i køleskabet. Kassér udblødningsvandet. Kom kikærterne i en gryde dækket med vand, og bring dem i kog. Kog kikærterne i ca. 1 time under låg, til de er møre. Si kogevandet fra kikærterne. Varm olien op på en pande. Steg kødet, til det har skiftet… Læs mere »

  • Mexicanske pandekager med grøn salsa

    Hak løgene. Riv gulerødderne fint. Svits kødet i en gryde uden fedtstof til det har skiftet farve. Kom løg og gulerødder i og svits det med et par minutter. Tilsæt tacosaucen og kog det sammen til det meste af væsken er fordampet, 5-10 minutter. Rør jævnligt i gryden. Smag til med salt og peber. Skær… Læs mere »

  • Oksecuvette med glaserede rodfrugter

    Befri kødet for sener og lignende. Skær det meste af fedtkanten på oversiden af, så der kun er en tynd fedtkant tilbage. Rids fedtlaget og krydr godt med salt og peber. Brun stegen på en varm pande med fedtkanten nedad først, så fedtet smelter af. Steg kødet i ovnen ved 180 grader i ca. 35-40… Læs mere »

  • Oksekødssalat asian style

    Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem på en grillpande i ca. 3 minutter på hver side, afhængigt af tykkelse og af, hvor rødt du ønsker kødet. Tag kødet af panden og køl det af. Dressing Ryst dåsen med kokosmælk, inden du åbner den. Varm olien i en lille gryde og tilsæt Sambal… Læs mere »