Skær kødet i tern. Varm olien i en gryde, og brun kødet. Rør lidt af bouillonen med tomatpuré, paprika og spidskommen, og hæld det ved. Tilsæt resten af bouillonen og laurbærblade, og kog kødet ved svag varme i 1½ time. Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kom dem i gryden. Kog retten ca. 20… Læs mere »
Roastbeef med Karl Johan-svampe Blend de tørrede svampe til fint pulver. Brun roastbeefen på alle sider i olien på en pande. Læg roastbeefen i et ovnfast fad med bagepapir. Krydr den med salt og peber, og rul den helt tæt i Karl Johan-pulveret. Steg roastbeefen færdig i ovnen ved 180 grader i 10-15 minutter, til… Læs mere »
Pastasauce Skær porrerne i ringe. Snit savojkålen fint. Brun kødet i olie i en gryde. Tilsæt porrer og savojkål, og steg det med kødet i et par minutter. Tilsæt lidt vand, og damp det hele sammen, til grønsagerne er møre. Hak hvidløget fint og basilikum groft, og kom begge dele i gryden. Smag det hele… Læs mere »
Græsk salat Skær tomaterne i både. Skær løget i skiver og pres citronsaft over. Kram løget, til det bliver blødt. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Vend tomater med løg, presset hvidløg, chili og fetaost. Dryp olie, eddike og oregano over og krydr med salt og peber. Tzatziki Skær agurken i skiver.… Læs mere »
Aspargessalat Knæk den nederste træede ende af aspargesene og damp i 2 minutter. Skær asparges i snitter. Skyl spinaten, og slyng den tør. Skyl og hak persillen. Rist mandelflagerne gyldne. Vend asparges med spinat, persille og mandler. Pebersovs Hæld rødvin og bouillon på panden og kog ind til det halve. Tilsæt hakkede peberkorn. Rør majsstivelse… Læs mere »
Millionbøf Skræl løg og gulerødder. Blend løg, gulerødder og hvidkål i en foodprocessor, eller riv dem groft. Brun kødet i olien i en gryde. Tilsæt grønsagerne, og brun dem med i 4-5 minutter. Rør tomatpuréen sammen med bouillon og majsstivelse, og rør blandingen med kød og grønsager. Tilsæt laurbærblad, kog op, skru ned til lavt… Læs mere »
Braiserede oksekæber Hak løgene. Pres hvidløgene. Skær gulerod og selleri i små tern. Varm olien i en store ovnfast gryde. Brun oksekæberne godt og sæt til side. Svits løg, hvidløg og gulerod et par minutter sammen med krydderierne. Tilsæt tomatpuré, øl og fond, og kom de brunede kæber tilbage i gryden. Bring i kog, og… Læs mere »
Nye rødbeder Skrub rødbederne, og tør dem godt. Pak dem i stanniol, og læg dem på en bageplade. Bag rødbederne i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter afhængig af størrelsen. Tag rødbederne ud, og smut dem under rindende vand. Afkøl rødbederne, inden de skæres i mindre stykker og vendes med olivenolie, citronskal og… Læs mere »
Thai beef grillspyd Skær kødet i tern. Skær rødløg i både. Fordel kød og rødløg på spyd, og pensl spyddene med chilisauce. Lad kødet marinere, mens du tilbereder det øvrige. Grøn kartoffelsalat Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre. Afkøl kartoflerne. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp aspargesene i 1-2 minutter.… Læs mere »
Bagte tomater Halvér tomaterne, og krydr dem med timian, salt og peber. Læg tomaterne i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter. Fennikelsalat Skær top og bund af fenniklerne, og snit dem fint. Skær agurken i lange tynde strimler med en kartoffelskræller. Skyl spinaten, og slyng den tør. Vend fennikel… Læs mere »