GIV LIV

Okse-/kalvekød

  • Karbonade med rødbedesalat og kartoffel-pastinakmos

    Kartoffel-pastinakmos Skræl kartofler og pastinakker. Skær dem i grove stykker og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra; men gem lidt af kogevandet. Mos kartofler og pastinakker med en kartoffelmoser eller et piskeris. Spæd mosen med kogevandet eller lun mælk og smag til med salt og peber. Rødbedesalat Rens rødbederne uden at ødelægge… Læs mere »

  • Majssuppe med stegt oksekød og kidneybønner og sprøde tortillas med avokado

    Majssuppe Hak løget. Skræl kartoflen, og skær den i små tern. Svits løg og kartoffel i olien i en stor gryde. Svits majskernerne med i et par minutter, og tilsæt bouillon. Kog suppen i ca. 15 minutter, og blend den, til den er helt fin og ensartet. Smag den til med salt. Stegt oksekød og… Læs mere »

  • Mexicansk salat med krydret kød og tortillas

    Kødblanding Udblød kikærterne i rigeligt vand i mindst 10 timer i køleskabet. Kassér udblødningsvandet. Kom kikærterne i en gryde dækket med vand, og bring dem i kog. Kog kikærterne i ca. 1 time under låg, til de er møre. Si kogevandet fra kikærterne. Varm olien op på en pande. Steg kødet, til det har skiftet… Læs mere »

  • Mexicanske pandekager med grøn salsa

    Hak løgene. Riv gulerødderne fint. Svits kødet i en gryde uden fedtstof til det har skiftet farve. Kom løg og gulerødder i og svits det med et par minutter. Tilsæt tacosaucen og kog det sammen til det meste af væsken er fordampet, 5-10 minutter. Rør jævnligt i gryden. Smag til med salt og peber. Skær… Læs mere »

  • Oksecuvette med glaserede rodfrugter

    Befri kødet for sener og lignende. Skær det meste af fedtkanten på oversiden af, så der kun er en tynd fedtkant tilbage. Rids fedtlaget og krydr godt med salt og peber. Brun stegen på en varm pande med fedtkanten nedad først, så fedtet smelter af. Steg kødet i ovnen ved 180 grader i ca. 35-40… Læs mere »

  • Oksekødssalat asian style

    Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem på en grillpande i ca. 3 minutter på hver side, afhængigt af tykkelse og af, hvor rødt du ønsker kødet. Tag kødet af panden og køl det af. Dressing Ryst dåsen med kokosmælk, inden du åbner den. Varm olien i en lille gryde og tilsæt Sambal… Læs mere »

  • Pitabrøds pizza med oksekød og rødløg

    Tomatsauce Kom hakkede tomater, presset hvidløg, eddike, oregano og brun farin i en lille gryde og kog det uden låg i ca. 10 minutter. Tag gryden af varmen og smag saucen til med salt og peber. Pizza Tænd ovnen på 225 grader varmluft eller så varmt som muligt i en almindelig ovn. Lad to bageplader… Læs mere »

  • Fuldkornspasta med kødsauce på grønsager, rødvin og krydderurter

    Kødsauce: Hak løgene groft. Skær aubergine og peberfrugter i tern, ca. 2×2 cm. Svits løg, auberginer og peberfrugter i olie i en gryde, til auberginerne er lidt brune og løgene klare. Pluk kødet ud i små stykker med to gafler og bland dem med grøntsagerne og svits det hele videre, så kødet bliver brunet. Skær… Læs mere »

  • Fuldkornspasta med skært oksekød og wokstegte grønsager

    Halver kålen, fjern stokken og snit kålen fint. Knæk den nederste træede end af aspargesene. Skær asparges i snitter. Skyl spinaten og slyng den tør. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Skær kødet i strimler. Varm olien i en wok. Steg kødet ved god varme ca. 2 minutter. Tag kødet af panden… Læs mere »

  • Bankekød med gulerødder

    Bank oksekødsskiverne flade og krydr dem med salt og peber. Varm den flydende margarine op i en stegegryde og brun kødskiverne, evt. af flere omgange. Tag kødet op. Pil løgene og skær dem i strimler. Brun løgene i gryden og kom kødet tilbage. Tilsæt rødvin, oksebouillon og krydderier. Lad retten simre under låg i ca.… Læs mere »