GIV LIV

Okse-/kalvekød

  • Rørt tatar med salat

    Rørt tatar Hak persille og løget fint. Skær cornichonerne i små tern. Rør tatarkødet med sennep, tomatpuré og cognac. Rør persille, løg, cornichoner og kapers i kødet og smag til med salt og peber. Form den rørte tatar til flade bøffer direkte på 4 tallerkener. Salat Skær gulerødderne i lange strimler med en kartoffelskræller. Skyl… Læs mere »

  • Græsk salat med steak, kartoffelcroutoner og tzatziki

    Kartoffelcroutoner Skrub kartoflerne og skær dem i små tern, ca. 1×1 cm. Vend kartoflerne med olien og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med rosmarin, salt og peber. Steg kartoflerne ved 225 grader i ca. 20 minutter. Tzatziki Kom yoghurten i et kaffefilter og stil det i et stort glas eller litermål. Lad… Læs mere »

  • Sandwichflutes med roastbeef og chilimayonnaise

    Sandwichflutes Rør gæren ud i vandet i en stor skål. Tilsæt salt, honning, rugmel og det meste af hvedemelet, og ælt dejen godt. Tilsæt løbende mere mel, mens du ælter, til dejen er glat og smidig og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve i 1 time. Form 2 store flutes af dejen, og… Læs mere »

  • Gullasch med byg

    Gullasch Hak løget. Skær gulerødderne i skiver. Snit blegselleri og peberfrugter i strimler. Varm olien i en gryde og brun kødet. Tilsæt løg og presset hvidløg og steg det, til løgene er klare. Kom gulerødder, blegselleri, paprika, hakkede tomater, rosmarin, laurbærblade og bouillon ved. Kog det op, og lad retten simre under låg i 1½-2… Læs mere »

  • Wokret med oksekød og grønt i østerssauce

    Rist sesamfrøene på en tør pande, til de dufter og ”popper”. Lad dem køle af. Skær peberfrugterne i trekantede stykker. Rens og halvér champignonerne. Skær kinakålen i kvarte. Fjern den groveste del af stokken og bunden og skær kålen i ca. 4 cm brede stykker. Varm i 1 spsk. olie op på en pande og… Læs mere »

  • Hakkebøf med grillet middelhavsgrønt

    Grillet middelhavsgrønt Skær peberfrugterne i både. Skær auberginen og courgetten i skiver. Skær løgene i både. Vend forsigtigt grøntsagerne med olien. Grill grøntsagerne, til de er møre og får farve. Estragondressing Rør ingredienserne til estragondressingen sammen og smag den til med salt og peber. Hakkebøf Form kødet til 4 bøffer og krydr dem med salt… Læs mere »

  • Hakkebøf med ostegratinerede kartofler

    Ostegratinerede kartofler Skær kartoflerne i store tern, og bland dem med finthakket hvidløg, hytteost, timianblade, salt og peber. Kom kartoflerne i et stort ildfast fad, og bag dem i ovnen ved 200 grader i 20 minutter. Riv osten groft, drys den over kartoflerne, og bag kartoflerne i endnu 10 minutter. Tjek om kartoflerne er møre,… Læs mere »

  • Kalveculotte med estragonkartofler, hvidløgsdip og grønsager

    Kalveculotte Skær fedtkanten af. Krydr culotten med salt og peber. Læg den i en bradepande med bagepapir og sæt den i en forvarmet ovn ved 200 grader. Steg culotten i ca. 30 minutter. Tag den ud af ovnen og lad den hvile i 15 minutter. Hvidløgsdip Pres hvidløget. Rør skyr eller fromage frais sammen med… Læs mere »

  • Kalvefilet med tunsauce, tomatsalat og basilikum

    Kalvefilet Tænd ovnen på 225 grader. Krydr kødet med salt og peber og læg det i et ovnfast fad. Sæt kødet i ovnen, når den er varm. Brun kødet i ca. 15 minutter. Sænk temperaturen til 175 grader og steg kødet i yderligere ca. 30 minutter. Hvis du bruger et stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 55… Læs mere »

  • Kalveschnitzler med ostegratinerede bønner og spinatpuré

    Ostegratinerede bønner Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i 3 minutter. Lad bønnerne dryppe af i en sigte og læg dem i et ovnfast fad. Fordel oliven oven på bønnerne. Bland ost og sennep sammen og fordel blandingen over bønner og oliven. Sæt fadet under grillen i ovnen og grill, til osten er… Læs mere »