GIV LIV

Okse-/kalvekød

  • Wrap med grillspyd, quinoasalat og rygeostcreme

    Quinoasalat Kog quinoa som angivet på emballagen og afkøl. Snit spidskålen fint. Skyl og nip jord­bærrene. Skær agurken i brede spåner med en kartoffelskræller. Vend quinoa med kål, jordbær, agurk og ærter. Rygeostcreme Rør rygeost sammen med yoghurt. Skær eller klip purløgene fint – gem lidt til pynt – og rør dem i cremen. Smag… Læs mere »

  • Efterårsgryde med rodfrugter og svampe

    Efterårsgryde Hak løgene. Skræl gulerødderne og knoldselleri og skær i små tern. Rens svampene. Skær kødet i tern, og vend det i mel. Varm halvdelen af olien i gryden, og svits løg, presset hvidløg, gule­rødder, selleri og svampe. Tag grønsagerne op. Hæld resten af olien i gryden, og brun kødet. Kom grønsager til­bage i gryden,… Læs mere »

  • Hakkebøf med stegte svampe, bløde løg, græskarfritter og estragoncreme

    Græskarfritter Tænd ovnen på 200 grader. Skær hokkaido i pomfritlignende stykker og vend med olivenolie. Fordel på en bageplade med bagepapir og krydr med salt. Bag fritterne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er sprøde. Hakkebøffer Form kødet til 4 bøffer. Krydr med salt og peber, og grill-bøf­ferne i ca. 3 minutter på… Læs mere »

  • Risnudler med oksekød og grønsager

    Skær gulerødder, porrer og bladselleri i skiver. Flæk peberfrugtrene, og skær dem i skiver. Brun kødet på en stor pande i 1 spsk. olie, og læg det på en tallerken. Steg grønsagerne i resten af olien, 4-5 minutter under omrøring. Hak hvidløgene fint, og vend dem i grønsagerne sammen med kødet og ærter eller edamammebønner.… Læs mere »

  • One pot lasagne

    Hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Skær peberfrugt i små tern. Skræl gulerødderne, og skær dem i tern. Pres hvidløgene. Varm olien i en gryde og svits løg, presset hvidløg, chili, peber­frugt og gulerødder, uden at det tager farve. Tilsæt pancetta og steg yderligere et øjeblik. Tilsæt kødet, og brun… Læs mere »

  • Wok med okse og nudler

    Halvér kålen, fjern de yderste blade og stokken, og snit kålen fint. Del broccoli i mindre buketter. Skyl og slyng spinaten tør. Snit peberfrugten. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Varm 1 spsk. olie i en wok. Den skal være rygende varm. Tilsæt karrypasta, og brun kødet. Tag kødet op, og varm… Læs mere »

  • Grillet flanksteak med salat af spelt og jordbær

    Grillet flanksteak Kom kød, citronsaft, presset hvidløg, hakket rosmarin og salt i en frysepose. Bind knude på posen, og massér marinaden ind i kødet. Lad kødet marinere minimum 1 time. Krydr kødet med salt og peber og grill i ca. 3 minutter på hver side, afhængig af kødets tykkelse. Tag kødet af grillen, og lad… Læs mere »

  • Kebabbrød med hummus

    Kebab Bland alle krydderierne sammen med citronsaft og olie. Vend kødet i marinaden, og lad det trække i 15 minutter. Steg kødet lige inden servering på en hed, tør pande, og rør hele tiden, til det er brunet på alle sider. Hummus Hæld saltlagen fra kikærterne. Blend dem med presset hvidløg og citronsaft og spæd… Læs mere »

  • Græske bøffer med rødbede-tzatziki og ovnkartofler

    Ovnkartofler Skur kartoflerne grundigt, og skær dem i både. Skræl løgene, og skær dem i både. Vend kartofler og løg med olie og timiankviste. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200 grader i 30 minutter. Vend dem en gang under bagningen. Drys med salt inden servering. Rødbedetzatziki Skræl og… Læs mere »

  • Ungarsk gullasch

    Skær kødet i tern. Varm olien i en gryde, og brun kødet. Rør lidt af bouillonen med tomatpuré, paprika og spidskommen, og hæld det ved. Tilsæt resten af bouillonen og laurbærblade, og kog kødet ved svag varme i 1½ time. Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kom dem i gryden. Kog retten ca. 20… Læs mere »