12 stk./4 personer Mini-burgerboller Hæld kærnemælk i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, og rør dernæst fuldkorns durum mel i væsken. Ælt hvedemelet i lidt af gangen, og ælt til dejen er glat og smidig og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time. Slå dejen ned på… Læs mere »
Quinoasalat Kog quinoa som angivet på emballagen og afkøl. Snit spidskålen fint. Skyl og nip jordbærrene. Skær agurken i brede spåner med en kartoffelskræller. Vend quinoa med kål, jordbær, agurk og ærter. Rygeostcreme Rør rygeost sammen med yoghurt. Skær eller klip purløgene fint – gem lidt til pynt – og rør dem i cremen. Smag… Læs mere »
Efterårsgryde Hak løgene. Skræl gulerødderne og knoldselleri og skær i små tern. Rens svampene. Skær kødet i tern, og vend det i mel. Varm halvdelen af olien i gryden, og svits løg, presset hvidløg, gulerødder, selleri og svampe. Tag grønsagerne op. Hæld resten af olien i gryden, og brun kødet. Kom grønsager tilbage i gryden,… Læs mere »
Græskarfritter Tænd ovnen på 200 grader. Skær hokkaido i pomfritlignende stykker og vend med olivenolie. Fordel på en bageplade med bagepapir og krydr med salt. Bag fritterne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er sprøde. Hakkebøffer Form kødet til 4 bøffer. Krydr med salt og peber, og grill-bøfferne i ca. 3 minutter på… Læs mere »
Skær gulerødder, porrer og bladselleri i skiver. Flæk peberfrugtrene, og skær dem i skiver. Brun kødet på en stor pande i 1 spsk. olie, og læg det på en tallerken. Steg grønsagerne i resten af olien, 4-5 minutter under omrøring. Hak hvidløgene fint, og vend dem i grønsagerne sammen med kødet og ærter eller edamammebønner.… Læs mere »
Hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Skær peberfrugt i små tern. Skræl gulerødderne, og skær dem i tern. Pres hvidløgene. Varm olien i en gryde og svits løg, presset hvidløg, chili, peberfrugt og gulerødder, uden at det tager farve. Tilsæt pancetta og steg yderligere et øjeblik. Tilsæt kødet, og brun… Læs mere »
Halvér kålen, fjern de yderste blade og stokken, og snit kålen fint. Del broccoli i mindre buketter. Skyl og slyng spinaten tør. Snit peberfrugten. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Varm 1 spsk. olie i en wok. Den skal være rygende varm. Tilsæt karrypasta, og brun kødet. Tag kødet op, og varm… Læs mere »
Grillet flanksteak Kom kød, citronsaft, presset hvidløg, hakket rosmarin og salt i en frysepose. Bind knude på posen, og massér marinaden ind i kødet. Lad kødet marinere minimum 1 time. Krydr kødet med salt og peber og grill i ca. 3 minutter på hver side, afhængig af kødets tykkelse. Tag kødet af grillen, og lad… Læs mere »
Kebab Bland alle krydderierne sammen med citronsaft og olie. Vend kødet i marinaden, og lad det trække i 15 minutter. Steg kødet lige inden servering på en hed, tør pande, og rør hele tiden, til det er brunet på alle sider. Hummus Hæld saltlagen fra kikærterne. Blend dem med presset hvidløg og citronsaft og spæd… Læs mere »
Ovnkartofler Skur kartoflerne grundigt, og skær dem i både. Skræl løgene, og skær dem i både. Vend kartofler og løg med olie og timiankviste. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200 grader i 30 minutter. Vend dem en gang under bagningen. Drys med salt inden servering. Rødbedetzatziki Skræl og… Læs mere »