GIV LIV

Okse-/kalvekød

  • Let sprængt kalvebryst med peberrodssauce

    Saltlage Kom vand, salt og sukker i en gryde og kog det op til salt og sukker er opløst. Afkøl lagen. Læg kalvebrystet i lagen under pres, så kødet er dækket af lagen. Stil kødet i køle­skabet 1-2 døgn. Let sprængt kalvebryst Skyl kødet godt under koldt vand. Kom kød, krydderurter og krydderier i en… Læs mere »

  • Caféburger med oksesteak og

    Estragoncreme Hak agurker og estragon fint. Rør cremefraiche med mayonnaise, sennep, syltede agurker og estragon. Smag cremen til med salt og peber. Burger Snit salaten. Skær tomater, agurk og løg i skiver. Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem på en varm grillpande i ca. 3 minutter på hver side. Lun brødene, flæk… Læs mere »

  • Kalvelever i sennepssauce med grønkålskartoffelmos

    Grønkålskartoffelmos Skræl kartoflerne og skær dem i store stykker. Kom dem i en gryde, dæk dem lige akkurat med vand og kog kartoflerne i 15 minutter. Tilsæt grønkålen og kog den med i 5 minutter eller til den er tøet op. Hæld vandet fra, men gem lidt. Mos kartoflerne med en kartoffelmoser, et piskeris eller… Læs mere »

  • Bagte auberginer med kødsauce

    Bagte auberginer Halvér auberginerne. Smør skærefladen med 1 spsk. olie og læg auberginerne med skærefladen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag auberginerne i ovnen i 30-40 minutter ved 180 grader, til de er helt møre indeni og brune ovenpå. Kødsauce Skær løgene i skiver. Skær bladselleri i små tern. Skær champignonerne i skiver.… Læs mere »

  • Kalvefrikassé med forårsgrønt

    Suppevisk Bind porretop, timian, laurbærblad og persille sammen til en suppevisk. Kom kødet i en gryde med vand, så det dækker. Kog det op og skum kogevandet af. Tilsæt salt og skum vandet af igen. Kom suppevisken i gryden til kødet. Læg låg på gryden og kog kødet ved svag varme i ca. 1 time,… Læs mere »

  • Hakkebøf med rosenkålssalat og mormordressing

      Rosenkålssalat Kog kartoflerne møre, og pil dem. Fjern eventuelt de yderste grimme blade og stokken af rosenkålen. Del halvdelen af rosenkålene i blade. Snit resten fint. Damp rosenkål bladene og de snittede rosenkål i ca. 2 minutter, og afdryp dem. Skræl gulerødderne, og skær dem i bånd med en tyndskræller. Rist mandelflagerne gyldne på… Læs mere »

  • Grillet kalveinderlår med grønsagsmarinade og spidskålsalat

    Spidskålssalat Snit spidskålen fint. Rør ylette og sennep sammen og vend kålen i dressingen. Smag salaten til med salt og peber. Grønsagsmarinade Skær gulerod, selleri og rødløg i bittesmå tern. Rør olivenolie og æbleeddike sammen, vend grønsagerne i dressingen og smag den til med salt og peber. Lad marinaden trække i 10 minutter. Grillet kalveinderlår… Læs mere »

  • Hakkebøf med broccolisalat og fetacreme

    Broccolisalat Kog bulguren som angivet på emballagen og afkøl den. Del broccolien i buketter og damp den i 3 minutter. Skyl og slyng rucolasalaten tør. Pil og hak rødløget fint. Rist mandlerne på en tør pande og hak dem. Vend bulguren med broccoli, rucola, løg, mandler og rosiner. Smag salaten til med salt og peber.… Læs mere »

  • Kalveruller med skinke og ost

    Kalveruller med skinke og ost Bank eventuelt schnitzlerne tyndt ud, hvis ikke de er det i forvejen. Skær hver kalveschnitzel over på midten. Læg en halv skive ost og 1 kvist rosmarin på hvert stykke kød og fold det sammen om fyldet. Rul et stykke skinke om hvert stykke kød. Varm olien op på en… Læs mere »

  • Pariserbøf med grønkålscreme

    Grønkålscreme Optø grønkålen og vrid den fri for vand. Rør syrnet fløde med mayonnaise, presset hvidløg og grønkål. Smag cremen til med salt og peber. Pariserbøf Form kødet til hakkebøffer og krydr dem med salt og peber. Varm olien på en pande og steg bøfferne ved høj varme i ca. 2 minutter på hver side.… Læs mere »