GIV LIV

Okse-/kalvekød

  • Pitabrød med bøf, sauce tatar og sprød kål

    Pitabrød med bøf, sauce tatar og sprød kål

    Rør yoghurt med sennep, mayonnaise, hakkede kapers og hakkede krydderurter og smag til med salt og peber. Halver kålen, fjern stokken og de yderste blade og snit kålen fint. Skær glaskål i tændstiktynde strimler. Vend sauce tatar med kål og glaskål. Varm en grillpande godt op. Krydr kødet med salt og peber og grill det… Læs mere »

  • Boef-Bøf stroganoff med jordskok- og kartoffelmosstroganoff-med-jordskok-og-korfottelmos

    Bøf stroganoff med jordskok- og kartoffelmos

    Skær kødet i strimler og dup dem let med køkkenrulle. Bland hvedemel med paprika, salt og peber og vend kødet heri. Pil og hak løgene. Rens champignon og skær i skiver. Skræl gulerødder og pastinakker og skær i små tern. Steg bacon sprødt i en tykbundet slip let gryde og tag det op. Steg løg,… Læs mere »

  • Cottage pie

    Cottage pie

    Kartoffelmos Skræl kartoflerne og kog dem møre i en gryde med rigeligt vand. Afdryp og kom de møre kartofler i en skål og mos dem, mens du gradvis tilsætter mælken – du kan evt. lune den lidt forinden. Mosen skal være luftig. Smag til med salt, peber og muskatnød. Kødsauce Hak løg, hvidløg, riv gulerødder,… Læs mere »

  • Langtidsstegt okse med polenta

    Langtidsstegt okse Skær kødet i tern. Varm olien i en tykbundet stegegryde, og brun kødet. Krydr med salt og peber og sæt til side. Rens grønsagerne, og skær dem i små terninger. Hak rødløg og hvidløg fint. Steg grønsager og rødløg i gryden, og tilsæt hvidløg, hakkede tomater, rødvin, rosmarin og laurbærblade. Tilsæt kødet, og… Læs mere »

  • Cremet grønkålssuppe med sprødstegt chorizo

    Hak løgene. Skræl kartofler og gulerødder, og skær dem i tern. Rens porren, og skær den i ringe. Rib og skyl grønkålen, og hak den helt fint. Varm olien i en gryde, og steg løgene, til de er gyldne. Kom kartofler, gulerødder og porre i gryden sammen med bouillon og timian og lad det simre… Læs mere »

  • Krydderculotte med hvidløgsmarinerede bønner, kartofler og løgkompot

    Krydderculotte Skær det meste af fedtet af oversiden af stegen, så der kun er 1 mm fedt tilbage. Rids det tynde fedtlag i tern. Hak rosmarin og timian fint. Riv citronskallen fint. Hak hvidløget fint, og bland det med krydderurter, citronskal, salt og peber. Gnid krydderblandingen ind i kødet. Læg stegen på en bagerist, og… Læs mere »

  • Sliders med kålsalat, oksekød og barbequesauce

    12 stk./4 personer Mini-burgerboller Hæld kærnemælk i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, og rør dernæst fuldkorns durum mel i væsken. Ælt hvedemelet i lidt af gangen, og ælt til dejen er glat og smidig og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time. Slå dejen ned på… Læs mere »

  • Wrap med grillspyd, quinoasalat og rygeostcreme

    Quinoasalat Kog quinoa som angivet på emballagen og afkøl. Snit spidskålen fint. Skyl og nip jord­bærrene. Skær agurken i brede spåner med en kartoffelskræller. Vend quinoa med kål, jordbær, agurk og ærter. Rygeostcreme Rør rygeost sammen med yoghurt. Skær eller klip purløgene fint – gem lidt til pynt – og rør dem i cremen. Smag… Læs mere »

  • Efterårsgryde med rodfrugter og svampe

    Efterårsgryde Hak løgene. Skræl gulerødderne og knoldselleri og skær i små tern. Rens svampene. Skær kødet i tern, og vend det i mel. Varm halvdelen af olien i gryden, og svits løg, presset hvidløg, gule­rødder, selleri og svampe. Tag grønsagerne op. Hæld resten af olien i gryden, og brun kødet. Kom grønsager til­bage i gryden,… Læs mere »

  • Hakkebøf med stegte svampe, bløde løg, græskarfritter og estragoncreme

    Græskarfritter Tænd ovnen på 200 grader. Skær hokkaido i pomfritlignende stykker og vend med olivenolie. Fordel på en bageplade med bagepapir og krydr med salt. Bag fritterne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er sprøde. Hakkebøffer Form kødet til 4 bøffer. Krydr med salt og peber, og grill-bøf­ferne i ca. 3 minutter på… Læs mere »