GIV LIV

Morgenmad

  • Mexicansk morgenmad

    Scrambled eggs Pisk æggene sammen i en skål og krydr med salt og peber. Skræl og riv gulerødderne på råkostjern. Rens peberfrugterne, og skær dem i små tern. Snit forårsløgene. Varm olien op på en slip let-pande. Svits gulerødder, peberfrugt og forårsløg i 2-3 minutter. Tag lidt grønsager fra til pynt. Hæld æggemassen over grønsagerne… Læs mere »

  • Appelsinsmoothie

    Skær skal og den hvide hinde af appelsinen. Skær frugtkødet i mindre stykker og kom det i en foodprocessor eller blender sammen med banan, ingefær, honning og olie. Kør, til blandingen er ensartet. Tilsæt yoghurten og kør et øjeblik, til det hele er blandet. TIP Ingefær kan udelades, men kan også suppleres med lidt chili… Læs mere »

  • Fuldkornsknækbrød med frø

    10 stk. Tænd ovnen på 185 grader. Kom havregryn, fuldkornshvedemel, frø og kerner i en skål sammen med bagepulver og salt. Tilsæt vand og olie og rør dejen godt sammen. Dejen skal være lidt klistret. Rul dejen ud mellem de to stykker bagepapir i ca. 3 mm tykkelse. Fjern det øverste stykke bagepapir. Skær dejen… Læs mere »

  • Fuldkornshvedebrød

    Overhæld hvedekernerne med kogende vand og lad dem trække med vandet i mindst 12 timer. Opløs gæren i kærnemælk og tilsæt honning og salt. Kom kerner med vand i gærvæsken og rør det grove mel i. Slå det hele godt sammen og tilsæt det meste af hvedemelet. Hæld dejen ud på køkkenbordet og ælt den… Læs mere »

  • Fuldkornsbagels

    Kog havregryn og vand op og tag gryden fra varmen. Lad det afkøle, til det er lunkent. Rør gær, sukker, olie, mælk og salt i. Tilsæt grahamsmel og hvedemel. Ælt dejen til den er smidig. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time et lunt sted. Del dejen i 14 stykker. Form dem til boller. Lav… Læs mere »

  • Brød med chokolade/nøddesmør

    Kom hasselnøddekernerne på en bageplade beklædt med bagepapir og rist dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Hæld dem over på et rent viskestykke og gnid hurtigt skallerne af i viskestykket. Kom de varme nødder og de øvrige ingredienser i en foodprocessor og blend det hele, til massen er ensartet. Smør brødet… Læs mere »

  • Blåbærsmoothie

    Blåbærsmoothie Giv blåbærrene et hurtigt opkog i rigeligt kogende vand. Hæld dem i en sigte, og lad dem køle helt af i en sigte. Skræl bananer og pærer, og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en blender med havregryn, blåbær, yoghurt, mælk og isterninger. Blend det hele, til det er helt findelt og… Læs mere »

  • Baked chilibeans med spejlæg og sprød skinke

    Baked chilibeans Udblød bønnerne i rigeligt vand i mindst 10 timer i køleskabet. Kassér udblødningsvandet, kom bønnerne i en gryde, dæk med vand og bring dem i kog. Lad bønnerne simre i ca. 1 time, til de er møre. Hæld kogevandet fra bønnerne. Skær chilierne i 3-4 store stykker og pres hvidløgene. Blend tomaterne. Varm… Læs mere »