Let syltede blommer Halvér blommerne, og fjern stenene. Kog vandet op med sukker, og lad blommerne koge sagte, til de er møre uden at koge ud. Tag blommerne op af vandet, og læg dem i et ovnfast tærtefad med den runde side opad. Dej Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn, æg og sukker… Læs mere »
Kvarkkage Del æggene i blommer og hvider. Riv skallen fint af appelsinen. Pisk æggeblommer og sukker sammen med kardemomme og appelsinskal. Pisk kvarken sammen med æggemassen lidt efter lidt, så alle klumper piskes ud. Rør olien i massen. Sigt mel og bagepulver sammen og vend det i dejen. Pisk æggehviderne stive med salt. Rør 1/3… Læs mere »
Bred mandlerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og rist dem let gyldne i ovnen ved ca. 180 grader, ca. 10 minutter. Lad mandlerne køle af, kom dem i en foodprocessor, og mal dem til mel. Tilsæt sukker og bagepulver. Tilsæt æggene et ad gangen, mens foodprocessoren kører, og kom citron i. Hæld dejen… Læs mere »
Opløs gæren i vandet. Tilsæt fromage frais og sukker. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem. Rul eller tryk dejen ud i en lille bradepande (½ stor) ca. 25 x 20 cm. Rør margarine og farin godt sammen. Tryk små fordybninger i dejen med en finger og smør fyldet på. Lad… Læs mere »
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt kakao og pisk igen. Bland mel sammen med bagepulver og vaniljesukker og pisk det i dejen sammen med mælk og oliemargarine. Fordel dejen i en lille form på ca. 20 x 25 cm foret med bagepapir og bag kagen ved 175 grader i ca. 25 min.… Læs mere »
1 kage svarer til 10 personer Hak chokoladen og smelt den i en skål over et vandbad. Pisk æggeblommerne med sukkeret til lyst skum. Pisk æggehviderne stive. Vend æggesnapsen sammen med den smeltede chokolade. Vend derefter æggehviderne i massen. 1/3 af chokolademassen skal bruges til dejen og 2/3 skal bruges til pynt. Blend mandlerne fint. Bland dem… Læs mere »
40 stk. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk æg og sukker med vaniljen til det er tykt og skummende, ca. 10 min. Hak eller riv chokoladen fint eller findel den i en foodprocessor. Rør chokoladen i æggesnapsen. Sigt melet i og rør dejen sammen med let hånd, så luften ikke slås ud af dejen.… Læs mere »
Ca. 45 stk. Hak nødderne fint. Hak chokoladen groft. Skrab vaniljekornene ud af den halve vaniljestang. Bland nødder og vanilje med de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen. Rul ca. 45 små kugler af dejen. Læg kuglerne på bageplader beklædt med bagepapir med lidt afstand imellem, så de kan flyde lidt ud under bagningen.… Læs mere »
12 stk. Tænd ovnen på 175 grader. Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende. Bland hvedemel med bagepulver og sigt det ned i æggemassen. Rør mælken i dejen sammen med margarine. Skær æblerne i både, fjern kernehus og skær æblerne i små tern. Vend æblerne i dejen. Fyld dejen i muffinsforme og drys med lakridspulver. Rør… Læs mere »
Rabarberkompot Rens rabarberne, og skær dem i stykker på 3 cm. Kog rabarberne med 2-3 spsk. vand, sukker og den tomme vaniljestang. Kog rabarberne til de er næsten udkogte, og lad kompotten køle af. Kagebund Pisk æggene skummende og hvide med sukker og vaniljekorn. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver sammen, og sigt det i æggemassen.… Læs mere »