GIV LIV

Kage

  • Moccatiramisu med Amarena kirsebær

    Rør skyr med, flormelis og vaniljekorn til en creme. Knæk hver ladyfinger over på midten, så du har 24 stykker i alt. Fordel lagvis i glas ladyfingers dyppet i espresso, creme og lidt kirsebær. Gentag så du får to- tre lag i alt. Drys toppen med sigtet kakaopulver.  

  • Æblemos bagt med kagecreme

    Æblemos Skræl æblerne, og skær dem i tern. Kom dem i en gryde og tilsæt vand. Lad æblerne koge under låg, til de er kogt næsten ud. Hvis mosen er meget syrlig, kan du smage til med et par spsk. sukker. Kagecreme Skrab kornene ud af vaniljestangen. Pisk vanilje og alle de øvrige ingredienser til… Læs mere »

  • Æblemousse med valnøddebund og hyldebærgelé

    1 kage/14 stykker Valnøddebund Hak valnødderne mellemfint. Bland mel med nødder, bagepulver og salt. Pisk æg og sukker til en lys og luftig skum. Vend olie og melblanding i æggeskummet. Kom dejen i en smurt springform 24 cm i diameter. Bag kagen ved 180 grader i 15-20 minutter, til du kan prikke i den med… Læs mere »

  • Brombærkage

    Smør en bradepande eller et ovnfast fad, ca. 25×35 cm, med olie. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æg, vaniljekorn og sukker hvidt og skummende med en håndmikser. Bland hvedemel med kartoffelmel, bagepulver og salt. Vend melblandingen og mandelmel forsigtigt i æggemassen. Bred dejen ud i bradepanden. Vend brombærren med 2 spsk. sukker, og… Læs mere »

  • Blommekrumlekage

    Krumlekage Blend dadler og nødder med olien i en foodprocessor eller minihakker, til de er helt findelt. Ælt dadler og nødder sammen med havregryn. Fjern stenene fra blommerne, og skær dem i halve hvis det er små blommer og i kvarte, hvis blommerne er store. Rør honningen med vaniljekorn, og vend den med blommerne. Bred… Læs mere »

  • Marengs med creme og friske bær

    Marengs Tænd ovnen på 100 grader. Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt eddike og pisk yderligere et øjeblik. Tilsæt sukker og pisk et par minutter, til skummet er hvidt, tykt og fast. Fordel massen i 4 ”fuglereder” på ca. 10-12 cm diameter fordelt på en bageplade med bagepapir. Bag/tør marengsene ved 100 grader i ca. 1… Læs mere »

  • Rabarbersnegle med romglasur

    12 stk. Rabarberkompot Kom rabarber i en gryde med det vand, som hænger ved, efter de er skyllet. Tilsæt sukker, vaniljekorn og stang og kog ved svag varme i ca. 10 minutter. Tag vaniljestangen op, afkøl kompotten og blend den. Gærdej Lun mælken og hæld den i en skål. Opløs gæren i mælken og tilsæt… Læs mere »

  • Små citrontærter

    20 stk. Tærtedej Bland de to slags mel, flormelis og salt sammen. Bland olien i melet. Tilsæt lidt af mælken under æltning, og kom så meget i, at dejen samler sig og bliver blød og elastisk uden at være klistret. Pak dejen ind i køkkenfilm, og lad den hvile i køleskabet 1 time. Rul dejen… Læs mere »

  • Blåbærmåne

    2 måner, 12 stk. i alt Blåbærmåne Pisk æggene hvide og skummende med flormelis og citronskal. Pisk olien i æggemassen. Skyl blåbærrene, og tril dem forsigtigt i hvedemelet. Tag blåbærrene op. Sigt hvedemel og bagepulver sammen, og vend det i æggemassen sammen med mælk og blåbær. Kom dejen i en smurt springform ca. 24 cm… Læs mere »

  • Chokoladekage med pærer i bradepande

    1 bradepande = 16 stk. Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne med halvdelen af sukkeret til en hvid creme. Bland mel, bagepulver, vaniljepulver, kakao og salt, og sigt blandingen. Pisk hviderne skummende, tilsæt resten af sukkeret, og pisk dem stive. Rør halvdelen af æggehviderne i æggeblommerne. Vend melblandingen i dejen sammen med olie og… Læs mere »