GIV LIV

Kage

  • Små citrontærter

    20 stk. Tærtedej Bland de to slags mel, flormelis og salt sammen. Bland olien i melet. Tilsæt lidt af mælken under æltning, og kom så meget i, at dejen samler sig og bliver blød og elastisk uden at være klistret. Pak dejen ind i køkkenfilm, og lad den hvile i køleskabet 1 time. Rul dejen… Læs mere »

  • Blåbærmåne

    2 måner, 12 stk. i alt Blåbærmåne Pisk æggene hvide og skummende med flormelis og citronskal. Pisk olien i æggemassen. Skyl blåbærrene, og tril dem forsigtigt i hvedemelet. Tag blåbærrene op. Sigt hvedemel og bagepulver sammen, og vend det i æggemassen sammen med mælk og blåbær. Kom dejen i en smurt springform ca. 24 cm… Læs mere »

  • Chokoladekage med pærer i bradepande

    1 bradepande = 16 stk. Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne med halvdelen af sukkeret til en hvid creme. Bland mel, bagepulver, vaniljepulver, kakao og salt, og sigt blandingen. Pisk hviderne skummende, tilsæt resten af sukkeret, og pisk dem stive. Rør halvdelen af æggehviderne i æggeblommerne. Vend melblandingen i dejen sammen med olie og… Læs mere »

  • Æblekage med kanel

    1 kage = 10 stk Æblekage Bland sukker, mel, salt, kanel, natron og bagepulver sammen. Riv ingefæren fint. Rør ingefær, mælk, nøddeolie og citronsaft sammen med alle de tørre ingredienser. Fjern kernehusene fra æblerne, skær dem i store tern, og vend dem i dejen. Kom dejen i en springform ca. 22 cm i diameter og… Læs mere »

  • Brombærmazariner

    Ca. 12 stk. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra, og mos kartoflerne. Riv marcipanen groft. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Del æggene i blommer og hvider. Bland kartoffelmel, hvedemel, flormelis, salt og bagepulver sammen. Ælt kartoffelmos, marcipan, vaniljekorn og olie godt sammen. Rør æggeblommerne… Læs mere »

  • Kardemommekage med citron og chokolade

    Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra, mos dem med en gaffel, og rør mosen med olie og mælk. Pisk æggene hvide og skummende med sukker. Bland hvedemel, kartoffelmel, bagepulver, kardemomme og citronskal sammen. Hak chokoladen groft (chokoladeknapper behøver ikke at blive hakkede). Vend kartoffelmosen,… Læs mere »

  • Mazarinkager med jordbær

    12 stk. Riv marcipanen, og rør sukker heri. Rør æggene i et ad gangen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn i dejen, og vend forsigtigt med mel, bagepulver og hyldeblomstsaft. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i tern. Vend jordbær i dejen. Fordel dejen i 12 muffinforme, og bag kagerne ved 175… Læs mere »

  • Ostekage med rugbrød og rabarber

    15 stykker Rugbrødsbund Bryd brødet i mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor eller minihakker sammen med nødder, dadler, olie og kanel eller lakridspulver. Blend til alt er helt findelt. Tryk massen sammen i bunden af en springform ca. 20 cm i diameter. Bag bunden ved 160 grader i 25 minutter. Lad bunden køle helt… Læs mere »

  • Citronmuffins

    Citronmuffins Riv gulerødderne fint. Hak dadlerne fint, evt. i en foodprocessor. Hak nødderne groft. Rør dadler, gulerødder og nødder sammen med æg, honning, olie, yoghurt og citronskal. Bland grahamsmel, hvedemel og bagepulver sammen, og vend med gulerodsblandingen. Spæd med mælken. Kom dejen i 24 små/mellemstore muffinforme og bag dem ved 180 grader i 20 minutter.… Læs mere »

  • Cookies med lakrids og chokolade

    24 stk. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Rør marcipan med muscovado sukker, havregryn, hvedemel, bagepulver og lakridspulver. Tilsæt æggene, og rør dejen sammen. Hak chokoladen, og vend den i dejen. Fordel dejen ved hjælp af to teskeer i 24 små toppe på to bageplader med bagepapir. Beregn plads til, at kagerne… Læs mere »