Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Pisk brun farin og æg luftigt med en elpisker. Mos bananerne med en gaffel. Bland de tørre ingredienser sammen og vend i dejen sammen med yoghurt og moste bananer til en blød dej. Pensl eller beklæd en form med bagepapir, og hæld dejen i formen. Halvér den sidste banan… Læs mere »
1 brød/14 skiver Tænd ovnen på 180 grader. Mos bananerne med en gaffel. Pisk brun farin og æg sammen. Tilsæt olien. Bland hvid hvede med hvedemel, kanel, ingefær, natron og salt. Rør melblandingen i dejen sammen med moste bananer, rosiner og hakkede dadler. Hæld dejen i en rugbrødsform, ca. 10 x 30 cm, foret med… Læs mere »
10 stk. Tænd ovnen på 180 grader. Pisk æg med brun farin og vanilje til en skummende masse. Bland hvid hvedemel med krydderier og bagepulver, og rør det i æggemassen sammen med olien. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i tern. Vend æblerne i dejen, og fordel den i 10 muffinforme. Bag… Læs mere »
Dej Pisk mælken med æg, sukker og vaniljesukker. Sigt melet i, og pisk dejen, til den er glat og uden klumper. Tilsæt revet citronskal. Lad dejen hvile, mens rabarberne tilberedes. Fyld Skær rabarberne i små stykker a ca. 2 cm. Drys dem med sukker, og vend dem godt rundt. Fordel rabarberne i 4 smurte ildfaste… Læs mere »
1 kage/15 stk. Kagebund Læg fignerne i blød i en skål med koldt vand i 1 time. Kassér vandet, og hak fignerne fint. Hak valnødderne groft. Tænd ovnen på 160 grader. Pisk æg og sukker sammen med en håndmixer, til en luftig skum. Bland mel og bagepulver og vend i æggemassen sammen med valnødder. Vend… Læs mere »
12 muffins Tænd ovnen på 175 grader. Pisk muskovadosukker og olie cremet. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk undervejs. Bland hvedemel med bagepulver og krydderier og vend i dejen sammen med revne gulerødder og rosiner. Fordel dejen i 12 muffinforme, og bag kagerne i ca. 15 minutter. Mærk efter med en kødnål, om de… Læs mere »
Æblekompot Skær æblerne i både, fjern kernehus, og skær æblerne i små tern. Kog æblerne til en mos. Tilsæt sukker og vaniljekorn, og blend kompotten. Afkøl kompotten. Sukkerbrødsdej Tænd ovnen på 180 grader. Pisk æg og sukker hvidt og skummende ca. 10 minutter – brug en håndmixer. Bland hvedemel med kartoffelmel og bagepulver, og sigt… Læs mere »
Angelfood kage Smør en springform med hul i midten med olie. Pisk æggehviderne skummende. Drys sukkeret i under piskningen, og pisk æggehviderne, til de er stive, men ikke grynede. Riv citronskallen fint. Bland mel, vaniljesukker, vinsten og salt sammen, og sigt det hele. Bland citronskallen i melblandingen. Vend melblandingen forsigtigt i æggehvideskummet a 2-3 gange.… Læs mere »
Bær Rens bærrene, og vend dem med flormelis. Fordel bærrene i 4 små smurte ildfaste forme. Smuldredej Rør sukker med havregryn og nøddeolie til en smuldredej. Fordel dejen over bærrene, og bag kagerne i ovnen ved 180 grader i 12-15 minutter, til overfladen er gylden. Mandelcreme Rør mandelmælk med sukker, majsstivelse og vaniljesukker i en… Læs mere »
Tærtebund Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet blank dej. Smør en tærteform 22-24 cm i diameter med olie, og tryk dejen ud i formen. Prik bunden med en gaffel. Bag bunden ved 180 grader i 20 minutter, til den er lysebrun og gennembagt. Lad tærtebunden køle af. Creme Skrab kornene ud af vaniljestangen og… Læs mere »