GIV LIV

Julen

  • Julesnurrer

    12 stk. Julesnurre: Lun mælken, og hæld den i en skål. Tilsæt vand, og opløs gæren i væsken. Tilsæt revet æble, salt, krydderier, appelsinskal og pomerans eller rosiner. Rør havregryn i væsken, og ælt dernæst fuldkornshvedemel i. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen, og ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket… Læs mere »

  • Krydrede juleboller

    10 stk./10 personer Lun mælken og hæld den i en skål. Opløs gæren i mælken. Tilsæt sirup, kanel, kardemomme, salt, finthakket sukat og korender. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen og ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Slå dejen ned på… Læs mere »

  • Marcipan-chokolade-cookies

    45 stk. (4 stk. pr. person) Riv marcipanen groft og ælt den sammen med alle de øvrige ingredienser, undtagen chokoladen. Del dejen i 3 og rul hver del ud til en pølse. Skær pølsen i 15 stykker og tril dem til kugler. Læg kuglerne på bageplader med bagepapir med god afstand imellem. Tryk kuglerne lidt… Læs mere »

  • Risalamande med kirsebærsauce

    Lidt godt i julen I anledning af julen har vi denne opskrift på risalamande baseret på en lækker opskrift. Portionerne er små (140 gram pr. portion). Kog risene op med vandet og lad det koge 4-5 min. Tilsæt mælken og rør konstant indtil det koger igen. Brug evt. en træpalet som grydeske, da den kan… Læs mere »

  • Stjernesmåkager

    50 stk. Kom flormelis, revet marcipan og vaniljesukker i en skål. Tilsæt olie og mælk og rør det sammen. Tilsæt melet og ælt dejen sammen. Rul dejen ud til et stort kvadrat på ca. 3 mm tykkelse. Udstik dejen med en stjerneudstikker. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med sammenpisket æg og… Læs mere »

  • Æblegløgg

    Skær skallen af appelsinen uden at få for meget af det hvide med. Skær ingefæren i tynde skiver. Kog æblemost op i en gryde med appelsinskal, ingefær, kanelstænger, peber, nelliker, kardemomme, stjerne anis og farin eller muscovadosukker. Kog det langsomt op under låg, og lad gløggen simre under låg i 45 minutter. Tag lidt af… Læs mere »

  • Biscotti med chokolade og mandler

    50 stk./16 personer Hak chokoladen groft. Hak mandlerne groft. Bland mandler med hvedemel, bagepulver, salt, krydderier, brun farin, sukker og chokolade. Tilsæt æggene et ad gangen og saml dejen med olien. Tænd ovnen på 175 grader. Del dejen i 4 lige store stykker og tril dem til pølser. Læg pølserne på en bageplade med bagepapir… Læs mere »

  • Chokoladepastiller

    Ca. 30 stk. Smeltning og temperering af chokolade Hak chokoladen fint. Kom halvdelen af chokoladen i en skål. Smelt resten i en anden skål over vandbad til 48-50 grader – brug et termometer. Bland det meste af den smeltede chokolade i den usmeltede chokolade. Rør godt rundt, og lad chokoladen smelte sammen. Hvis al den… Læs mere »

  • Chokoladepleskner

    40 stk. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk æg og sukker med vaniljen til det er tykt og skummende, ca. 10 min. Hak eller riv chokoladen fint eller findel den i en foodprocessor. Rør chokoladen i æggesnapsen. Sigt melet i og rør dejen sammen med let hånd, så luften ikke slås ud af dejen.… Læs mere »

  • Chokoladesmåkager med nødder

    Ca. 45 stk.  Hak nødderne fint. Hak chokoladen groft. Skrab vaniljekornene ud af den halve vaniljestang. Bland nødder og vanilje med de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen. Rul ca. 45 små kugler af dejen. Læg kuglerne på bageplader beklædt med bagepapir med lidt afstand imellem, så de kan flyde lidt ud under bagningen.… Læs mere »