GIV LIV

Julen

  • Roastbeef med Karl Johan-svampe, hvidvinsbraiserede løg og blandede ovnstegte kartofler

    Roastbeef med Karl Johan-svampe Blend de tørrede svampe til fint pulver. Brun roastbeefen på alle sider i olien på en pande. Læg roastbeefen i et ovnfast fad med bagepapir. Krydr den med salt og peber, og rul den helt tæt i Karl Johan-pulveret. Steg roastbeefen færdig i ovnen ved 180 grader i 10-15 minutter, til… Læs mere »

  • Rosastegt andebryst med sprød rødkålssalat, ristede rosmarinkartofler, fennikel og portvinsglace

    Andebryst Rids skindet på andebrysterne og krydr med salt og peber. Varm olien på en slip let-pande, og brun andebrysterne på skind-siden. Afdryp andebrysterne, og læg dem i et ovnfast fad. Steg andebryststykker i ovnen ved 180 grader i 15 -20 minutter. Sprød rødkålssalat Snit rødkålen fint, fx på en man­dolin. Kom kålen i en… Læs mere »

  • Sild med urtecreme

    Hak løget. Snit radiserne. Rør creme fraiche med mayonnaise, hakket rødløg, radiser, klippet purløg, hakket dild og salt. Smag dressingen til med peber. Skær sildene i mundrette stykker. Skær agurken i lange strimler med en kartoffelskræller. Fordel sild, urtecreme og agurk på rugbrødet. Top med karse.

  • Sildesalat med karry, bønner og kartoffel

    Skær kartoflerne i små tern. Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i ca. 4 minutter. Køl bønnerne af under koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte. Skær bønnerne i 2 cm længde. Halvér chilien, fjern kernerne og hak den fint. Hak persillen og hak løget fint. Rør skyr med karry,… Læs mere »

  • Stegte sild i orientalsk lage

    Lage Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Fjern top og bund af citrongræsstænglerne, bank dem med en kødhammer eller ryggen af en tung kniv, og hak stænglerne fint. Pil rødløgene og skær dem i ringe. Kom alle ingredienser til lagen i en gryde – på nær rødløgene. Kog dem op, til sukkeret… Læs mere »

  • Stjernesmåkager

    50 stk. Kom flormelis, revet marcipan og vaniljesukker i en skål. Tilsæt olie og mælk og rør det sammen. Tilsæt melet og ælt dejen sammen. Rul dejen ud til et stort kvadrat på ca. 3 mm tykkelse. Udstik dejen med en stjerneudstikker. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med sammenpisket æg og… Læs mere »

  • Svesker med pistaciemarcipan

    Ca. 12 stk. Hak pistacierne fint. Tag ¼ fra til pynt. Ælt resten af pistacierne med marcipanen. Rul marcipanen til en pølse, og skær den i 12 stykker. Tryk sveskerne lidt ’i form’, så de alle er flade og runde. Tril marcipanstykkerne til en kugle, og tryk den ud, så den har samme diameter som… Læs mere »

  • Trøffelruller med ingefær

    10 stk. Trøffelruller Skær dadlerne i mindre stykker. Skær ingefæren i små tern. Blend dadler, ingefær, nødder og kakao i en minihakker eller foodprocessor til en tyk og ensartet masse. Del massen i to, og rul hvert stykke til en lang pølse på 25 cm. Skær pølsen i 5 stykker. Pynt Riv chokoladen, og tril… Læs mere »

  • Æblegløgg

    Skær skallen af appelsinen uden at få for meget af det hvide med. Skær ingefæren i tynde skiver. Kog æblemost op i en gryde med appelsinskal, ingefær, kanelstænger, peber, nelliker, kardemomme, stjerne anis og farin eller muscovadosukker. Kog det langsomt op under låg, og lad gløggen simre under låg i 45 minutter. Tag lidt af… Læs mere »

  • Æbletoddy med ingefær

    Kom æblemost, rom og rørsukker i en gryde og varm det op – det må ikke koge! Riv citronen fint. Tilsæt revet ingefær, stjerneanis, kanel og citronskal. Tag gryden af varmen og lad det trække et par timer. Lun æbletoddyen inden servering og servér toddyen i glas med skiver af æble. TIP Toddy kan selvfølgelig… Læs mere »