GIV LIV

Julen

  • Krydderkage med sukat, pomerans og appelsin

    14 personer (60 gram pr. person) Hak de tørrede frugter fint, og læg dem i en skål. Hæld rom over, og lad frugterne trække minimum 1 time – gerne længere tid. Tænd oven på 160 grader. Hak nødderne fint. Bland fuldkornshvedemel med bagepulver og krydderier. Rør brun farin og æg sammen og tilsæt der­næst hvedemel… Læs mere »

  • Krydrede juleboller

    10 stk./10 personer Lun mælken og hæld den i en skål. Opløs gæren i mælken. Tilsæt sirup, kanel, kardemomme, salt, finthakket sukat og korender. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen og ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Slå dejen ned på… Læs mere »

  • Krydrede juleboller med nødder og frugt

    16 stk. Hak nødderne groft. Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt nødder, appelsinskaller, reven pære eller æble, kanel, kardemomme, vanilje og salt. Tilsæt fuldkornsmelet og det meste af hvedemelet, og ælt dejen. Tilsæt løbende mere hvedemel, og måske ikke det hele, indtil dejen er elastisk og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad… Læs mere »

  • Lakrids daddelkugler

    20 stk. Hak dadlerne, og kom dem i en blender sammen med olie, kakaopulver, lakridspulver og krydderier. Kør til en klistret masse. Saml massen med fingrene og tril til kugler. Vend kuglerne i henholdsvis sølvstøv, kakaopulver og lakridspulver.

  • Marcipan-chokolade-cookies

    45 stk. (4 stk. pr. person) Riv marcipanen groft og ælt den sammen med alle de øvrige ingredienser, undtagen chokoladen. Del dejen i 3 og rul hver del ud til en pølse. Skær pølsen i 15 stykker og tril dem til kugler. Læg kuglerne på bageplader med bagepapir med god afstand imellem. Tryk kuglerne lidt… Læs mere »

  • Marcipanmakroner med nødder og frugt

    20 stk. Marcipanmakroner Riv marcipanen, og bland den godt med sukkeret. Tilsæt æggehvide lidt ad gangen, og ælt det godt ind i marcipanen, inden du tilsætter mere. Rør det sidste æggehvide i dejen. Rør til sidst melet i dejen. Sæt dejen med to teskeer på 2 bageplader med bagepapir. Sørg for, at der er god… Læs mere »

  • Marinerede sild med grønkålscreme og æble

    Cremet grønkål med æble Rens grønkålen og snit den meget fint. Kom grønkålen i en gryde med kogende vand og kog den i 1 minut. Hæld kålen i en sigte, skyl den med koldt vand og dryp den af. Rør syrnet fløde med karry og sennep og smag den til med salt og peber. Halvér… Læs mere »

  • Marinerede svesker med crunch og vaniljecreme

    Marinerede svesker Bland svesker, rødvin, honning, kanel og peberkorn i en gryde, og giv det et opkog. Skru ned, og lad sveskerne simre under låg i ca. 30 minutter. Hæld svesker og væske i en skål til afkøling. Crunch Smelt honningen i en gryde, tag gryden af varmen, og rør havregryn og græskarkerner i, så… Læs mere »

  • Moccatiramisu med Amarena kirsebær

    Rør skyr med, flormelis og vaniljekorn til en creme. Knæk hver ladyfinger over på midten, så du har 24 stykker i alt. Fordel lagvis i glas ladyfingers dyppet i espresso, creme og lidt kirsebær. Gentag så du får to- tre lag i alt. Drys toppen med sigtet kakaopulver.  

  • Risalamande med kirsebærsauce

    Lidt godt i julen I anledning af julen har vi denne opskrift på risalamande baseret på en lækker opskrift. Portionerne er små (140 gram pr. portion). Kog risene op med vandet og lad det koge 4-5 min. Tilsæt mælken og rør konstant indtil det koger igen. Brug evt. en træpalet som grydeske, da den kan… Læs mere »