GIV LIV

Julen

  • Flæskestegssandwich med rå rødkål og agurkesalat

    Flæskesteg Rids eventuelt sværen, men undgå at ridse i selve kødet. Gnid omhyggeligt saltet ned mellem hver svær. Læg stegen på en rist med en bradepande under. Stegen og sværen skal helst ligge vandret under stegning. Læg eventuelt et stykke stanniol under stegen i den laveste ende. Stik et stegetermometer ind midt i kødet. Kom… Læs mere »

  • Flæskesteg, dampet grønkål med nødder og appelsin og brunede kartofler

    Flæskesteg Sørg for at sværene er skåret helt igennem, også ude i siderne. Drys groft salt mellem alle sværene. Læg flæskestegen på en bagerist med en lille bradepande eller ildfast fad under. Hæld vand i bradepanden og sæt stegen i ovnen ved 180 grader varmluft og steg den i ca. 1 time. Hvis sværen ikke… Læs mere »

  • Dampede fiskeruller og fennikelsalat med appelsin

    Fennikelsalat med appelsin Snit fennikel fint. Skær løget i tynde både. Varm olien på en pande, og steg fennikel og løg ved jævn varme i ca. 5 minutter, til grønsagerne er møre, men stadig har lidt bid. Krydr med salt og peber, og tag grønsagerne af varmen. Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter. Hak… Læs mere »

  • Sild med urtecreme

    Hak løget. Snit radiserne. Rør creme fraiche med mayonnaise, hakket rødløg, radiser, klippet purløg, hakket dild og salt. Smag dressingen til med peber. Skær sildene i mundrette stykker. Skær agurken i lange strimler med en kartoffelskræller. Fordel sild, urtecreme og agurk på rugbrødet. Top med karse.

  • Æbletoddy med ingefær

    Kom æblemost, rom og rørsukker i en gryde og varm det op – det må ikke koge! Riv citronen fint. Tilsæt revet ingefær, stjerneanis, kanel og citronskal. Tag gryden af varmen og lad det trække et par timer. Lun æbletoddyen inden servering og servér toddyen i glas med skiver af æble. TIP Toddy kan selvfølgelig… Læs mere »

  • Marinerede sild med grønkålscreme og æble

    Cremet grønkål med æble Rens grønkålen og snit den meget fint. Kom grønkålen i en gryde med kogende vand og kog den i 1 minut. Hæld kålen i en sigte, skyl den med koldt vand og dryp den af. Rør syrnet fløde med karry og sennep og smag den til med salt og peber. Halvér… Læs mere »

  • Sildesalat med karry, bønner og kartoffel

    Skær kartoflerne i små tern. Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i ca. 4 minutter. Køl bønnerne af under koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte. Skær bønnerne i 2 cm længde. Halvér chilien, fjern kernerne og hak den fint. Hak persillen og hak løget fint. Rør skyr med karry,… Læs mere »

  • Stegte sild i orientalsk lage

    Lage Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Fjern top og bund af citrongræsstænglerne, bank dem med en kødhammer eller ryggen af en tung kniv, og hak stænglerne fint. Pil rødløgene og skær dem i ringe. Kom alle ingredienser til lagen i en gryde – på nær rødløgene. Kog dem op, til sukkeret… Læs mere »

  • Hjertesmåkager

    Ca. 50 stk. Varm sirup og margarine let op i en gryde. Rør hjortetaksalt og potaske ud i vand og rør det i den lune sirup. Tilsæt sukat og lad det køle af til stuetemperatur. Bland hvedemel, allehånde og kanel og sigt det i sirupsmassen.  Rør dejen sammen. Hæld dejen ud på et bord og ælt… Læs mere »

  • Julemuffins

    16 stk. Riv skallen af 1 appelsin fint.. Pres saften ud af appelsinerne. Hak syltet appelsinskal og hasselnødder. Bland hakket appelsinskal, -saft, syltet appelsinskal, hasselnødder og rosiner i en skål. Pisk æg, sukker, margarine og kvark i. Bland mel, bagepulver, kanel og kardemomme og sigt det i dejen. Fordel dejen i ca. 16 papirforme. Bag… Læs mere »