GIV LIV

Julen

  • Hvid fisk i grøn sauce

    Sauce Rens porrerne grundigt, og skær dem i skiver. Skyl broccolien, og del den i blomst og stilke. Del 175 g af blomsten i små buketter til fyld, og stil dem til side. Skær stilkene og resten af blomsten i små stykker. Læg porrer og broccolistilke og -blomst i en gryde, og dæk det med… Læs mere »

  • Honningkagehjerter

    Ca. 30 små eller 15 store hjerter Honningkagehjerter Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne med Muscovado sukker, honning og appelsinskal til en luftig masse. Bland melet med bagepulver og krydderier. Vend melblandingen og appelsinsaften sammen med æggemassen. Pisk æggehviderne stive. Rør en tredjedel af hviderne i dejen, så den bliver lidt blød. Vend… Læs mere »

  • Bagt laks med fennikel og julesalat med dadler og granatæbler

    Bagte jordskokker og kartofler Skrub jordskokkerne med en grønsagsbørste. Del eventuelt kartofler eller jordskokker i mindre stykker, så de alle har nogenlunde samme størrelse. Bland jordskokker og kartofler på en bageplade med bagepapir, og vend begge dele godt med olien. Bag dem i ca. 30 minutter i ovnen ved 200 grader, til de er lysebrune… Læs mere »

  • Roastbeef med Karl Johan-svampe, hvidvinsbraiserede løg og blandede ovnstegte kartofler

    Roastbeef med Karl Johan-svampe Blend de tørrede svampe til fint pulver. Brun roastbeefen på alle sider i olien på en pande. Læg roastbeefen i et ovnfast fad med bagepapir. Krydr den med salt og peber, og rul den helt tæt i Karl Johan-pulveret. Steg roastbeefen færdig i ovnen ved 180 grader i 10-15 minutter, til… Læs mere »

  • Kanelkranse med rosiner

    12 stk. Lun mælken, hæld den i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker, kanel, æg og rosiner. Rør havregryn i væsken. Ælt dernæst hvedemel i væsken lidt af gangen, indtil dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket et lunt sted i ca. 1 time. Ælt dejen igennem på et meldrysset bord.… Læs mere »

  • Julekugler

    30 stk. Julekugler Bryd brødet i mindre stykker. Klip stilken af fignerne. Stød fennikel- eller anisfrø i en morter eller hak dem fint. Blend brød, figner, nødder, kakao, fennikel, kardemomme og honning eller sirup i en foodprocessor eller minihakker til en ensartet masse. Tril ca. 30 kugler af massen. Tril kuglerne i krymmel og gem… Læs mere »

  • Trøffelruller med ingefær

    10 stk. Trøffelruller Skær dadlerne i mindre stykker. Skær ingefæren i små tern. Blend dadler, ingefær, nødder og kakao i en minihakker eller foodprocessor til en tyk og ensartet masse. Del massen i to, og rul hvert stykke til en lang pølse på 25 cm. Skær pølsen i 5 stykker. Pynt Riv chokoladen, og tril… Læs mere »

  • Andebryst med selleripuré, bagte rødløg og julesalat

    Kartofler Vend kartoflerne med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber, og steg kartoflerne i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Selleripuré Skræl selleri og skær i mundrette stykker. Kog selleri med presset hvidløg i en gryde med vand, så det kun lige dækker. Kog selleri… Læs mere »

  • Marcipanmakroner med nødder og frugt

    20 stk. Marcipanmakroner Riv marcipanen, og bland den godt med sukkeret. Tilsæt æggehvide lidt ad gangen, og ælt det godt ind i marcipanen, inden du tilsætter mere. Rør det sidste æggehvide i dejen. Rør til sidst melet i dejen. Sæt dejen med to teskeer på 2 bageplader med bagepapir. Sørg for, at der er god… Læs mere »

  • Cookies med lakrids og chokolade

    24 stk. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Rør marcipan med muscovado sukker, havregryn, hvedemel, bagepulver og lakridspulver. Tilsæt æggene, og rør dejen sammen. Hak chokoladen, og vend den i dejen. Fordel dejen ved hjælp af to teskeer i 24 små toppe på to bageplader med bagepapir. Beregn plads til, at kagerne… Læs mere »