GIV LIV

Julen

  • Hjertesmåkager

    Ca. 50 stk. Varm sirup og margarine let op i en gryde. Rør hjortetaksalt og potaske ud i vand og rør det i den lune sirup. Tilsæt sukat og lad det køle af til stuetemperatur. Bland hvedemel, allehånde og kanel og sigt det i sirupsmassen.  Rør dejen sammen. Hæld dejen ud på et bord og ælt… Læs mere »

  • Honningkagehjerter

    Ca. 30 små eller 15 store hjerter Honningkagehjerter Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne med Muscovado sukker, honning og appelsinskal til en luftig masse. Bland melet med bagepulver og krydderier. Vend melblandingen og appelsinsaften sammen med æggemassen. Pisk æggehviderne stive. Rør en tredjedel af hviderne i dejen, så den bliver lidt blød. Vend… Læs mere »

  • Hvid fisk i grøn sauce

    Sauce Rens porrerne grundigt, og skær dem i skiver. Skyl broccolien, og del den i blomst og stilke. Del 175 g af blomsten i små buketter til fyld, og stil dem til side. Skær stilkene og resten af blomsten i små stykker. Læg porrer og broccolistilke og -blomst i en gryde, og dæk det med… Læs mere »

  • Hønsesalat med rødbeder, nødder og æble

    4-8 personer Hønsesalat Kom kyllingefileterne i en gryde, og dæk dem akkurat med vand. Tilsæt ½ tsk. salt og peberkorn, og kog det forsigtigt op. Lad kyllingen koge sagte i 10 minutter under låg. Hæld vandet fra, lad kødet trække i 5 minutter, og lad det derpå køle af i køleskabet. Kog rødbederne møre i… Læs mere »

  • Juleboller med fuldkorn

    Ca. 10 stk. Kom koldt vand, kogende vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, æble, krydderier, solsikkefrø og havregryn. Rør godt sammen, og tilsæt melet lidt ad gangen, mens dejen æltes – gerne på en røremaskine. Ælt dejen længe. Den skal være sammenhængende, men stadig lidt klistret. Stil dejen tildækket… Læs mere »

  • Julekugler

    30 stk. Julekugler Bryd brødet i mindre stykker. Klip stilken af fignerne. Stød fennikel- eller anisfrø i en morter eller hak dem fint. Blend brød, figner, nødder, kakao, fennikel, kardemomme og honning eller sirup i en foodprocessor eller minihakker til en ensartet masse. Tril ca. 30 kugler af massen. Tril kuglerne i krymmel og gem… Læs mere »

  • Julemuffins

    16 stk. Riv skallen af 1 appelsin fint.. Pres saften ud af appelsinerne. Hak syltet appelsinskal og hasselnødder. Bland hakket appelsinskal, -saft, syltet appelsinskal, hasselnødder og rosiner i en skål. Pisk æg, sukker, margarine og kvark i. Bland mel, bagepulver, kanel og kardemomme og sigt det i dejen. Fordel dejen i ca. 16 papirforme. Bag… Læs mere »

  • Julesnurrer

    12 stk. Julesnurre: Lun mælken, og hæld den i en skål. Tilsæt vand, og opløs gæren i væsken. Tilsæt revet æble, salt, krydderier, appelsinskal og pomerans eller rosiner. Rør havregryn i væsken, og ælt dernæst fuldkornshvedemel i. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen, og ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket… Læs mere »

  • Kanelkranse med rosiner

    12 stk. Lun mælken, hæld den i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker, kanel, æg og rosiner. Rør havregryn i væsken. Ælt dernæst hvedemel i væsken lidt af gangen, indtil dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket et lunt sted i ca. 1 time. Ælt dejen igennem på et meldrysset bord.… Læs mere »

  • Karamelkurve med mandler og julefrugtsalat

    Karamelkurve Hak mandlerne. Ælt mandler, nøddeolie, sirup og farin sammen. Bag 4 kurve ad gangen (der bliver 8 stk. af hele portionen) på en bageplade med bagepapir og sørg for, at der er god plads til, at de kan flyde ud. Bag ved 180 grader i 7-9 minutter, til karamellen er lysebrun og bobler lidt.… Læs mere »