GIV LIV

Hjemmebag

  • Fuldkorns-æbleboller

    Fordej Kom vand og yoghurt i en skål. Opløs gæren heri og tilsat salt og honning. Rør speltmel i væsken til fordejen er ensartet. Lad den stå tildækket på køkkenbordet til næste dag. Fuldkorns-æblesboller Kom fordejen i en stor skål og tilsæt vandet. Halvér æblerne. Fjern kernehus, og riv æblerne groft. Kom æbler, havregryn og… Læs mere »

  • Rodfrugtbrød

    1 brød Skræl rodfrugterne og skær i tern. Kog rodfrugterne møre i vand, så det kun lige dækker. Afdryp dem godt, inden de blen­des eller moses let med en gaf­fel. Afkøl rodfrugtmosen. Smuldr gæren ned i en stor skål. Drys salt over og rør sam­men med honning. Tilsæt A38 og vand, og rør til gæren… Læs mere »

  • Juleboller med fuldkorn

    Ca. 10 stk. Kom koldt vand, kogende vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, æble, krydderier, solsikkefrø og havregryn. Rør godt sammen, og tilsæt melet lidt ad gangen, mens dejen æltes – gerne på en røremaskine. Ælt dejen længe. Den skal være sammenhængende, men stadig lidt klistret. Stil dejen tildækket… Læs mere »

  • Koldhævede græskarboller

    Ca. 10 stk. Dag 1: Riv græskarkødet på den grove side af et rivejern. Hæld koldt vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt revet græskar, salt og honning. Rør det hele godt sammen. Tilsæt dernæst havregryn og hvid fuldkornshvedemel og rør godt i dejen. Brug gerne en røremaskine, så dejen bliver rørt godt… Læs mere »

  • Maltbrød

    1 grydebrød Dag 1 Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, og ælt først fuldkorns durummel, dernæst maltmel og til sidst hvid hvede i dejen. Ælt dejen længe ca. 10 minutter, til den er glat og smidig og tyk som en grød. Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet til næste… Læs mere »

  • Hjemmebagte mini knækbrød

    16 stk. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie og salt, og rør først rugmel og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Rul dejen ud til en tykkelse på 2 mm. Udstik dejen med en udstikker, ca. 10 cm diameter, og læg dejen… Læs mere »

  • Hindbærboller

    16 stk. Dej Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt æg, mælk, olie, salt, sukker, vaniljesukker, speltmel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt sammen, og tilsæt løbende mere mel, til dejen er blød og glat. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter. Lav cremen imens. Creme Pisk alle… Læs mere »

  • Rugtrekanter

    12 stk. Opløs gæren i vandet. Tilsæt yoghurt, salt, rugmel og hvedemel og ælt dejen. Tilsæt eventuelt mere mel, men ikke mere end til dejen lige akkurat slipper fingrene. Rul dejen ud til en firkant, ca. 30×20 cm, på et bord strøet med rigeligt mel. Skær stykket i 6 stykker a 10×10 cm. Skær hver… Læs mere »

  • Fastelavnsboller med creme og syltetøj

    16 stk. Dej Opløs gæren i mælken. Tilsæt olie, 1 æg, salt, sukker og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt sammen og tilsæt løbende mere mel, til dejen er blød og glat. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse. Kagecreme Pisk alle ingredienserne til cremen sammen i en gryde. Kog cremen… Læs mere »

  • Boller med spinat og tomat

    Dej Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og ælt havregryn, durumhvedemel og dernæst hvedemel i dejen. Ælt til dejen er sammenhængende, men også klistret lidt som en rugbrødsdej. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter penslet godt med olivenolie. Fyld Rens og skyl spinaten. Damp den… Læs mere »