GIV LIV

Grøntsager

  • Grillet grønt med ristet boghvede og mormordressing

    Grillet sommergrønt Fjern bladene fra majskolberne, og kog majskolberne i ca. 5 minutter. Afdryp og tør kolberne godt. Skyl gulerødderne, og skær toppen af. Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skær løg i halve eller både. Skær salaten i kvarte. Pensl grønsagerne med olie, og kom dem på grillen. Vend dem undervejs, så de… Læs mere »

  • Aspargessymfoni med kapers-vinaigrette

    Kapersvinaigrette Rør eddiken med olie, sennep, honning og kapers til en dressing. Asparges Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skræl de hvide asparges fra hoved og ned. Kog de hvide asparges i letsaltet vand i ca. 5 minutter afhængig af tykkelse. Kog de grønne med i de sidst 2 minutter. Afdryp og afkøl aspargesene.… Læs mere »

  • Grøn perlebygotto med spinat, asparges, ærter og dild

    Skyl perlebyggen. Hak løget. Varm olien i en sauterpande og svits løg, presset hvidløg og perlebyggen et par minutter. Hæld fonden ved og lad perlebyggen simre under låg ved svag varme i ca. 30 minutter, til den er mør. Skyl spinaten og lad den dryppe af. Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skær aspargesene… Læs mere »

  • Grøn risotto med rosmarin og bacon

    Skyl kålen godt, og snit den fint. Skær top og bund af porrerne, og skær i tynde ringe. Skyl dem godt. Skræl gulerødderne, og skær i tern. Hak løget. Varm halvdelen af olien på en slipletpande, og rist risene et øjeblik. Tilsæt løg, presset hvidløg, hakket rosmarin, grønkål og gulerødder, og rist et øjeblik. Porrerne… Læs mere »

  • Lynstegt grønt

    Flæk chilien, fjern kernerne og skær chilien i strimler. Snit forårsløgene. Skær gulerødderne i tynde skiver. Halvér peberfrugterne, fjern frøene og skær peberfrugterne i strimler. Del broccolien i små buketter. Varm sesamolien i en wok eller på en stor pande og steg chili, forårsløg, gulerødder, presset hvidløg og revet ingefær i ca. 2 minutter. Tilsæt… Læs mere »

  • Ristet blomkål med sorte ris, abrikoser og mandler

    Skyl risene, og kog dem som angivet på emballagen. Afdryp risene. Del blomkål i mindre buketter. Vend blomkålsbuketterne med olie, krydderier og salt, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag blomkålen i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter. Vend dem undervejs. Vend blomkål med ris, hakkede abrikoser, hakket koriander og mandler.… Læs mere »

  • Torskebøffer med ovnbagte grønsager og pasta

    Del auberginen på langs i kvarte og skær de kvarte både i skiver. Skær squash og tomater i skiver. Læg tomater taglagt med aubergine- og squashskiver i en bradepande med bagepapir. Drys med finthakket hvidløg, salt og peber og dryp med olivenolie. Bag grønsagerne midt i ovnen 30-40 minutter. Hak torskefileten groft med en kniv eller i… Læs mere »

  • Alaskasej i sursød kinesisk sauce med sprøde grønsager

    Skær løgene i kvarte og peberfrugterne i tern. Steg løg og peberfrugter i olien i en stor gryde, wok eller stor pande. Skær gulerødderne i skiver på skrå i ½ cm tykkelse, og blomkålen i buketter. Kom grønsagerne på panden med de andre grønsager. Tilsæt bouillon og tomatpuré og kog det hele op. Rør ½… Læs mere »

  • Couscoussalat med grillede grøntsager og chilimarineret kylling

    Couscoussalat: Kog couscoussen som angivet på emballagen. Skær squashene i 1 cm tykke skiver på den lange led. Halvér peberfrugterne. Pensl squash og peberfrugter med olie og steg dem på en varm grill, til de er møre. Skær de grillede grøntsager i store stykker. Skær forårsløgene i tynde ringe, halvér tomaterne og pluk basilikummen. Kom… Læs mere »

  • Bagte rodfrugter med broccoli-pesto

    Rodfrugter Skræl rodfrugterne, og skær dem i ensartede mundrette stykker. Skær løget i både. Vend rodfrugter med løg og olivenolie. Fordel grønsagerne på en bageplade med bagepapir, og krydr dem med salt og peber. Bag grønsagerne i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, til de er godt møre. Skyl og hak persillen og… Læs mere »